Lenovo Ideapad Gaming 3 AMD Ryzen 7 4800H basit inceleme

Hardmodeyasayan

Decapat
Katılım
30 Haziran 2021
Mesajlar
40
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 1 haftadır kullandığım Lenovo Ideapad Gaming 3 hakkında fikirlerimi ve başınıza gelebilecekleri anlatacağım. Profesyonel bir inceleme değil sadece normal bir kullanıcının yaşadıkları gibi düşünebilirsiniz. Sormak istediklerinizi veya hata yaptığımı düşünüyorsanız yazın güncelleyeyim.

Performans

Apex: 60-100 FPS (Turbo mod kapalı)
League of Legends: 120-200 FPS ( Full ayarlar )
Minecraft: 120-200 FPS ( Full ayarlar + 32 chunk )

Sıcaklık değerleri

Yüksek ayarları oyunlarda (League of Legends, Black Desert, apex) işlemcim 90-95 civarına çıktığını söyleyebilirim altında boşluk veya iyi bir soğutucu yoksa 100 dereceye kadar çıkıyor fakat dediklerim varsa 85-90 arasına kadar inebilir. Yüksek sıcaklık da fan sesleri oldukça yüksek fakat normal kullanımda herhangi bir sorunu yok bir de yük altındayken kasanın sol üst köşeden cızırtı geldiğini belirteyim kulağınızı yakınlaştırırsanız duyabileceğiniz türden, benim açımdan çok rahatsız etmiyor ama bir laptopa 10k verdikten sonra her şey süper olsun diyorsanız cızırtı sesinden rahatsız olabilirsiniz.
Düşük grafikli oyunlarda (Minecraft gibi) 70-85 derece gibi sonuçlar alıyorum. Fanları da oldukça ses yapıyor.

Stres testi

Prime95 ile stres testine soktum 30-35 dakika herhangi bir mavi ekran veya donma ile karşılaşmadım bir sorun çıkmadı yani. Isı olarak 80-90 derece aralarında stabil çalıştı.

Klavye (önemli)

Klavyesi ısıyı oldukça size yansıtıyor laptopun altından çok üstü ısınıyor gibi bir izlenim veriyor. Ellerim yandığı ve kullanamadığım için harici bir klavye ile yazıyorum.

Laptop: https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-gaming-3-amd-ryzen-7-4800h-16gb-512gb-ssd-gtx1650-ti-freedos-15-6-tasinabilir-bilgisayar-82ey00mjtx-pm-HBC000005MF4J?&wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-dizustu-bilgisayar-laptop&isFashion=true&gclid=Cj0KCQjw24qHBhCnARIsAPbdtlKjj4vXJW1FMMlJyES_7jW8sR8OEpPYCZiH1U6_Fl25rX8xMq2n7pQaAtxYEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kışa doğru aynı rehberi bir daha yapsanız harika olur. Böylece sıcaklıklar ne kadar fark ediyor bunu öğreniriz. Bende R5 4600H GTX 1650 modeli var, tek sıkıntısı klavye kısmı ısınıyor. Onun dışında hiçbir şikayetim yok, yakında ben de incelemesini yapacağım.
 
Hiç aniden iki üç saniyeliğine ekranın kastığı ve o esnada sesin de robot gibi olduğu oldu mu? Ben bu sorundan çok şikayetçiyim. Günde 3 kere felan oluyor.
 
Hiç aniden iki üç saniyeliğine ekranın kastığı ve o esnada sesin de robot gibi olduğu oldu mu? Ben bu sorundan çok şikayetçiyim. Günde 3 kere felan oluyor.
Oluyordu fakat turbo boost'u falan kapattım bir kaç da sistemi hafifletecek işlem yaptım şimdilik bir ısı sorunum veya kasma gibi şeyler yok.
 
Oluyordu fakat turbo boost'u falan kapattım bir kaç da sistemi hafifletecek işlem yaptım şimdilik bir ısı sorunum veya kasma gibi şeyler yok.
Hmm sende ısı kaynaklı oluyormuş o zaman. Bende işlemci %60'a çekili halde bile yapıyor. Film izlerken film modu diye işlemciyi %60'a çektiğim mod var. O modda bile oluyor. Sebebini çözemedim. Siz iyi çözmşüşsünüz sorunu.
 
Bu bilgisayarı iş için almak mantıklı mı?

Huawei matebook d15 i5 11. Nesil bilgisayar ve bunun arasında kaldım.

Arada oyunda oynarım diyorum ama ciddi ortamda absürt kaçar mı gaming cihaz?


Yazılım geliştiriciyim hızlı bir alet lazım. Bilgili dostların aydınlatmasını bekliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı