Lenovo Ideapad Gaming 3 boşta ısınıyor

Hellomyquestion

Decapat
Katılım
7 Şubat 2021
Mesajlar
307
Arkadaşlar selamlar ilk aldığım zamanlarda bilgisayar Chrome'da falan ısınma yaşamıyordu son zamanlarda anlamsız şekilde Chrome, Opera fark etmiyor ısınma yaşatıyor. Sizce bunun nedeni nedir bir çözüm bilen var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun yenileme zamanı gelmiş olabilir ya da arkaplanda ağır bir uygulama çalışıyor olabilir. Görev Yöneticisini kontrol edin, yine devam ederse güvenli modda başlatın Windows 10'u. Hala ısınma devam ediyorsa sorun donanımsal demektir.

Donanımsal dediğim yani termal macun değişimi ya da fan temizliği bunu kastettim.
 
Laptopumu yeni aldım neredeyse 1 ay oldu olmadı, çok süre geçmeden bakmak saçma değil mi? Başka bir problem olabilir mi sizce? Cidden bilgim yok, ondan dolayı soruyorum.
Yeni almış olabilirsiniz ancak ürün çok rafta bekletildiyse termal macunu kurumuş olabilir. Programlarla ısıyı kontrol eder misiniz? Isılarınız boşta ideal 40-50 olması gerekir. Yük altında 75 falan sorun çıkarmaz.
Oyun oynuyorsanız MSI Afterburner, boşta iken HWMonitor gibi programlarla ısıya bakabilirsiniz.

Isılarınız normal ise güvendiğiniz bir yazılım ile bilgisayarı taratabilirsiniz. Malwarebytes öneririm. Forumda çoğu kişi Kaspersky öneriyor ama ben kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı