Lenovo Ideapad Gaming 3 için Undervolt yapılmalı mı?

Sana tamamen katılıyorum @erengore. İşlemcinin Turbo Boost'unu kullanmayacaksak sene 2010'lara gidelim. Fakat durum şu işlemcimiz AMD. ThrottleStop uygulaması ile Undervolt işlemi yapamıyoruz. Senin bildiğin ve tavsiye ettiğin bir uygulama var mıdır?

Sana tamamen katılıyorum @erengore. İşlemcinin Turbo Boost'unu kullanmayacaksak sene 2010'lara gidelim. Fakat durum şu işlemcimiz AMD. ThrottleStop uygulaması ile Undervolt işlemi yapamıyoruz. Senin bildiğin ve tavsiye ettiğin bir uygulama var mıdır?
AMD'lere başka bir şekidle Undervolt yapılıyor. ThrottleStop AMD uyumlu değil. Videolara bakın.
Undervolt yapmayı bilmiyorum :D ve pek anlamıyorum BIOS gibi şeylerden
Yardımcı oluruz. Biz de anamızın karnında öğrenmedik hocam.

Son düzenleme:
AMD'nin mobil işlemcilerine undervolt yapamazsın. Güç limitini düşürüp boost hızlardan biraz feragat ederek veya kökten turboyu kapatarak çözüm bulabilirsin, ki turboyu kapatmayı seçmişsin. Oyunlarda pek fark görmesen bile render gibi çoklu çekirdek işlemlerinde ciddi kayıp yaratacaktır.

Ryzen işlemcilerde Ryzen Master uygulaması ile undervolt işlemini yapabilirsiniz. Fakat her bilgisayarı açtığınızda uygulamaya girip kayıt ettiğiniz profile apply yapmanız gerekiyor.

Bende 10750h var(gayet hızlı bir işlemci). Neredeyse tüm offline oyunlarda işlemci çok fazla kullanılmıyor. Bu yüzden eğer online oyun oynamayacak isem Turbo Boost kapatarak 15-20 derece arasında sıcaklık düşüşü elde ederim(fps kaybetmeden). Eğer işlemci tüketen bir oyun ise pil ayarlarından tekrar eski haline getiririm(restart gerektirmeden, oyun oynamaya devam ederken).

Turbo Boost'unu da render, veri aktarımı, video/ses editleme gibi işlemlerde kullanabilirsin, yada işlemci isteyen oyunlarda.
Örneğin AC Valhalla'yı Ultra ayarlarda 57-65 FPS aralığında 63 derece işlemci sıcaklığında oynayabiliyorum. Bir notebook için sıra dışı bir sıcaklık deneyimi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı