Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptopu 16 GB yapmak için RAM önerisi

monsieur arda

Yoctopat
Katılım
29 Mayıs 2023
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Ben Lenovo IdeaPad Gaming 3 laptopumu 2×8 olacak şekilde 16 GB RAM yapmak istiyorum ama MHz ve CL gibi özelliklerden dolayı uyumluluk sorunu olur mu bilmiyorum. Bu yüzden öneri almak istiyorum. Ayrıca benim bulduğum marka da G.Skill, onu da belirtmiş olayım. İsterseniz link atabilirim.
 
MHz ve CL değerleri aynı olduğu sürece bir sorun yok bana paylaşırsanız ben de bulabilirim. Almayı düşündüğünüz RAM'i de paylaşabilirsiniz.
 
Sana tavsiyem 1. Soket'de ki RAM'in neyse onun aynısını alman. Bende bilgisayarıma RAM Almıştım tüm özellikleri aynı sadece markası farklı. Ama olmadı.

MHz ve CL değerleri aynı olduğu sürece bir sorun yok bana paylaşırsanız ben de bulabilirim. Almayı düşündüğünüz RAM'i de paylaşabilirsiniz.

Bende sorun oldu hocam. Markası aynı olmayınca da olmuyor bazen.
 
Piyasada bilinen, çok satılmış Kingston veya Crucial bellekleri öneririm. Bu bellekleri alıp yükseltme yapıp da sorun yaşayan insan milyonda bir. Tabii ki aynı marka daha mantıklı geliyor fakat, illa da aynı ürünü bulmaya çalışırsan, bulsan bile sahte ürün alıp kazıklanma ihtimalin yüksek.

O yüzden bir bakıma dediğim markaları almak kendini daha sağlama almak oluyor.

Bahssettiğim ürünler:



Özelliklere bak, uyuyorsa şiddetle tavsiye ederim.
 
Lenovo Vantage'a bakınca sol üstte hangi model yazıyor? Modele göre uygun ram önerebilirim.
 
Almayı düşündüğüm RAM bu.

Birinci soketteki RAM'in aynısını almaya gerek yok. Eğer bilgisayar destekliyorsa sıkıntı olmaz.

Bilgisayarın model ismi Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ıah7.

Bir de bir sorum da şu: 2400 MHz CL 16 RAM mi, 2666 MHz CL 18 RAM mi, 3200 MHz CL 22 RAM mi daha iyidir?
 
O zaman bunu kullanabilirsiniz. Bende de IdeaPad Gaming 3'ün farklı bir modeli var ama RAM'i tamamen aynı bununla. Ben de bunu alıp taktım cihazıma sorunsuz kullanıyorum şu an.


Öneriniz için teşekkür ederim fakat CL 22 gösteriyor ve bana soracak olursanız fazla olduğunu düşünüyorum. Bunun yerine 2400 MHz CL 16 olan bir RAM çok daha mantıklı geliyor. Ayrıca Intel işlemcilerde frekanstan Boost alma gibi bir durum olmadığı için CL değeri daha düşük olan bir RAM daha mantıklı. Ek olarak ben bilgisayarın içindeki 8 GB RAM'i çıkartıp 2 tane 8 GB RAM alacağım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı