Çözüldü Lenovo IdeaPad Gaming 3 maksimum RAM kapasitesi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Canklct

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Lenovo IdeaPad Gaming 3 cihazını alalı 1 ay oldu Ryzen 7 5800H RTX 3060 1x16 GB RAM özellikleriyle kullanmaktayım, fakat aklıma takılan bir soru oldu. RAM yükseltmesi yapmak istiyorum çünkü çift kanalda performansın ciddi artıcağını biliyorum fakat Lenovo taraflı sorduğumda maksimum 16 destekliyor dendi ama yıl olacak 2025 maksimum 16 desteklemesi bana saçma geldi. Zaten düzgün bilgi de vermediler ve ayrıca çift slotlu olduğunu gördüm anakartın araştırmalarımda 2 ayrı programla şu sonuçlara ulaştım sizce destekler mi?

Ekran görüntüsü 2024-08-07 104633.png

ram.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Maksimum 64 GB destekler, Lenovo tarafından belirtilen 16 GB stok olarak cihazin satılışındaki maksimum değer.
Maksimum 64 GB destekler, Lenovo tarafından belirtilen 16 GB stok olarak cihazin satılışındaki maksimum değer.

Çözüm
Desteğe yazdığımda 16 ya kadar destekliyor dendi o yüzden kafam karıştı. Peki 2. RAM'i taksam gerçekten çok performans farkı olur mu?

Evet olur, Dual Channel'ın etkisi büyük DDR4 + AMD işlemcide.

Merhaba, Lenovo IdeaPad Gaming 3 cihazını alalı 1 ay oldu Ryzen 7 5800H RTX 3060 1x16 GB RAM özellikleriyle kullanmaktayım, fakat aklıma takılan bir soru oldu. RAM yükseltmesi yapmak istiyorum çünkü çift kanalda performansın ciddi artıcağını biliyorum fakat Lenovo taraflı sorduğumda maksimum 16 destekliyor dendi ama yıl olacak 2025 maksimum 16 desteklemesi bana saçma geldi. Zaten düzgün bilgi de vermediler ve ayrıca çift slotlu olduğunu gördüm anakartın araştırmalarımda 2 ayrı programla şu sonuçlara ulaştım sizce destekler mi?

Eki Görüntüle 2276519

Eki Görüntüle 2276520

Bu alttaki programın adı nedir acaba?

Bu alttaki programın adı nedir acaba?

CPU Z ye girip mainboard kısmına tıklayıp sağ alttaki toolsa tıkladığınızda karşınıza save report diyecek onu seçerseni herhangi bir dosya konumuna bütün bilgileri txt dosyası olarak aktarıyor.

Çok teşekkürler konu kilit.

Yeni konular

Geri
Yukarı