Lenovo Ideapad Gaming 3 neden boşta ekran kartı Full frekansta?

Merhabalar bende de ideapad gaming 3 r7 3060 modeli var. Oyunlarda cpu sıcaklığı 95 dereceye kadar çıkabiliyor sizde de böyle mi?
 
Merhaba. Lenovo laptopumda boşta iken fanlar mükemmel derecede rahatsız ediyor. Sebebini bulmaya çalısırken MSI Afterburner'dan ve vantage uygulamasından böyle bir görüntüyle karşılaştım. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi? Yoksa 4 günlük laptopu servise yollamak zorunda kalacağım.

Üstat dün bende de aynı şekilde gösteriyordu vantage uygulamasını kapatıp açtım normale döndü. Gösterge hatalı olabilir diye aklıma geliyor
 
Teşekkürler hocam ilginiz için.
Servise gönderecegim galiba.
Lenova'nın uzaktan desteği vardı sanırım. Onlar halledebilirse bir sorun. Ayırca çözümü yazarsanız sevinirim. Yazılımsal bir şey bu, muhtemelen çözümü çok basit ancak internette hiçbir şekilde bulunmuyor. Ben de düzeliyor gibi olup eski haline geliyor.
 
Üstat dün bende de aynı şekilde gösteriyordu vantage uygulamasını kapatıp açtım normale döndü. Gösterge hatalı olabilir diye aklıma geliyor.

Afterburner'da aynı şekilde hocam.

Merhaba bende de Ideapad Gaming 3 R7 3060 modeli var. Oyunlarda CPU sıcaklığı 95 dereceye kadar çıkabiliyor sizde de böyle mi?

Bende de oyunlarda o degerleri görüyor normal mi degilmi anlamadım.

Lenovo'nın uzaktan desteği vardı sanırım. Onlar halledebilirse bir sorun. Ayırca çözümü yazarsanız sevinirim. Yazılımsal bir şey bu, muhtemelen çözümü çok basit ancak internette hiçbir şekilde bulunmuyor. Ben de düzeliyor gibi olup eski haline geliyor.

Aradım BIOS güncellemesi yaptırdı fakat düzelmedi çözümü bulamadım henüz.
 
Değişimi yaptım gelen pcye cinebench yaptım cpu full yükte 97 derecelere kadar görüyor sanırım engellemenin bir yolu yok. Ama Elden ring te denedim ve en fazla 85 gördüm gelen cihaz öncekine göre daha iyi soğutuyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı