İnceleme Lenovo Ideapad Gaming 3

10 gün önce Lenovo Ideapad Gaming 3 RTX 3050 Ti ve 8 GB RAM versiyonlu modelini satın aldım ve deneyimlerimi bu yazıda sizler ile paylaşacağım:

1-) Laptop çok fazla toz ve parmak izi tutuyor. Bu beni çok rahatsız etmedi ama bundan rahatsız olacak kişiler için bunu söylemek istedim.

2-) Soğutma olarak gayet başarılı bir laptop. Ekran kartı sıcaklığı 70-72 derecelerde sabitken işlemci sıcaklığı 80-81 derecelerde sabit şekilde kalıyor ve fanları gayet sessiz çalışıyor.

3-) Oyun performansı olarak da 8 GB RAM'li versiyonu ortalama olarak CS:GO'da dengeli modda (performans modunda denemedim) 120-140 FPS veriyor.

4-) Şarj sorunu konusunda yonga kümesi-BIOS-enerji yönetimi ve AMD chipset güncellemelerini yaptım ancak henüz oyun içerisinde deneme fırsatım olmadı. Denediğim zaman burada güncelleme yapacağım

5-) Laptopta şarj olmama sorunu mevcuttu bu sorun ile ilgili olarak detaylı açıklamayı bu konuda yaptım:

6-) Dün oyun indirirken şarjını boşaltmak için şarja takmadan indirdim ve indirme dışında ayrıca hiçbir şey yapmadım. Yaklaşık olarak pili 2 saat gitti. Büyük ihtimalle video vb. günlük kullanımlarda da aşağı yukarı bu kadar gider.

İnceleme bu şekildeydi. Bence bu fiyat bandında alınabilecek en iyi laptoplardan biri hatta bana göre en iyisi. Bu arada yanında bir tane de mouse gönderiyorlar o da ortalama denilebilecek, idare eder kalitede bir mouse.

Hocam alacaksanız tavsiyem Amazon'dan almamanız bana kullanılmış ürün geldi daha geçen hafta aldım bugün iadesi kabul edildi.
En güvendiğim firmalardan biri aslında. Size öyle denk gelmiş olabilir çok düşük bir ihtimal olsa da. Başka nereden alabilirim ki?

En güvendiğim firmalardan biri aslında. Size öyle denk gelmiş olabilir çok düşük bir ihtimal olsa da. Başka nereden alabilirim ki?

Hocam açıkçası benim en güvendiğim firma bence Amazon'da bir şey yok sorun Lenovo'da. Ben kutuyu açtım işte ek SSD takacaktım normalde kasa için de olmaması gerekirken SSD'nin bile üstünde soğutma pedi vardı. Bakım yapıp paketleyip geri yollamışlar diye düşündüm sonra neyse dedim. Ertesi günlerde bir fotoğraf açtığımda ekranda çiziklerin oluşup fotoğrafı kapattığımda gittiğini gördüm.(Discord içinde) bir de ek olarak garantisi de başlamış olunca direk iade ettim. Ya aynısını MediaMarkt'tan alacağım ya da kasa sistem toplayacağım ama bugün açtığım konuya kimse cevap vermedi öyle olunca kendi amatörlüğümle toplayacağım toplarsam 😅

Yararlı bir inceleme olmuş, teşekkürler. Gelecek aylarda bütçe dostu bir oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum. Lenovo Ideapad Gaming 3 ile Acer Nitro 5 arasında kaldım. Hangisini tercih ederdiniz?

Acer daha az performans veriyor ve fiyatı ben en son baktığımda Lenovo'dan daha fazlaydı bundan 2-2.5 ay önceye kadar aralarında 1.5 bin lira vardı o zaman olsa kesinlikle Acer ama şu anda kesinlikle Lenovo tercihim olur

Alınır ama 8 GB RAM'li halini alıp RAM eklerseniz daha uyguna gelir büyük ihtimalle onu da bir araştırın derim

Hocam açıkçası benim en güvendiğim firma bence Amazon'da bir şey yok sorun Lenovo'da. Ben kutuyu açtım işte ek SSD takacaktım normalde kasa için de olmaması gerekirken SSD'nin bile üstünde soğutma pedi vardı. Bakım yapıp paketleyip geri yollamışlar diye düşündüm sonra neyse dedim. Ertesi günlerde bir fotoğraf açtığımda ekranda çiziklerin oluşup fotoğrafı kapattığımda gittiğini gördüm.(Discord içinde) bir de ek olarak garantisi de başlamış olunca direk iade ettim. Ya aynısını MediaMarkt'tan alacağım ya da kasa sistem toplayacağım ama bugün açtığım konuya kimse cevap vermedi öyle olunca kendi amatörlüğümle toplayacağım toplarsam 😅

Hocam aslında tüm firmalarda böyle bir olay yaşama ihtimaliniz var örneğin bir kıyafet alıp iade ettiğinizde o kıyafet satılmaya devam ediyor yani Amazon'daki bilgisayarıda kullanıp iade eden biri olabilir ama siz bilirsiniz

Son düzenleme:
Acer daha az performans veriyor ve fiyatı ben en son baktığımda Lenovo'dan daha fazlaydı bundan 2-2.5 ay önceye kadar aralarında 1.5 bin lira vardı o zaman olsa kesinlikle Acer ama şu anda kesinlikle Lenovo tercihim olur.

Alınır ama 8 GB RAM'li halini alıp RAM eklerseniz daha uyguna gelir büyük ihtimalle onu da bir araştırın derim.

Hocam aslında tüm firmalarda böyle bir olay yaşama ihtimaliniz var örneğin bir kıyafet alıp iade ettiğinizde o kıyafet satılmaya devam ediyor yani Amazon'daki bilgisayarıda kullanıp iade eden biri olabilir ama siz bilirsiniz.

Sevgili hocam ben sadece dikkatli olmasını önerdim. Yine isterse Amazon'dan alabilir kendi kararı ama insan bu kadar parayı verince gerçekten sıfır bir ürün bekliyor değil mi?

Sevgili hocam ben sadece dikkatli olmasını önerdim. Yine isterse Amazon'dan alabilir kendi kararı ama insan bu kadar parayı verince gerçekten sıfır bir ürün bekliyor değil mi?

Haklısınız hocam elbetki sıfır ürün olmalı bu kadar paraya ama ben orada bunun her firmada olabileceğinden bahsettim elbetki Amazon'da daha düşük ihtimal olabilir bu şekilde olması ama olma ihtimalide var bunu belirtmek istedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı