Lenovo IdeaPad RAM Sorunu

KuzeyRuzgari61

Decapat
Katılım
12 Temmuz 2018
Mesajlar
12
Herkese, öncelikle merhaba. Benim bir sorunum var. Bayadır ugraştım ama hiçbir şey anlamadım. Lenovo IdeaPad 510 marka laptopum var. Bunu alırken 12 GB RAM olarak aldım ama sonradan farkettim ki kutusunda 8 GB+4 GB yazıyor. Sistemde 12 GB RAM gözüküyor. Ama laptopu söküp slotuna baktığımda, tek 1 slot var. O RAM 8 GB ve diğer 4 GB RAM'i bulamıyorum. Laptopum çok iyi olmasına rağmen, en sacma oyunda bile full grafik oynayamıyorum. Ya da bazı oyunlarda, oynarken hafif kasma yapıyor ve sonra devam ediyor. Her şeyi denedim, bir sonuç bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Yoksa kıracağım bunu artık.
 
Bende de var bu laptoptan.Üzerinde GT 740M 2 GB ekran kartı var.Laptopun piyasaya çıktığı zamana bakarsak üzerindeki ekran kartı,orta seviye eh işte idare eder diyecek türdendi.Sadece RAM değil olay. Oyunlarda ekran kartı da önemli. Biraz suçu ekran kartında arayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de var bu laptoptan.Üzerinde GT 740M 2 GB ekran kartı var.Laptopun piyasaya çıktığı zamana bakarsak üzerindeki ekran kartı,orta seviye eh işte idare eder diyecek türdendi.Sadece Ram değil olay.Oyunlarda ekran kartı da önemli.Biraz suçu ekran kartında arayın.
hadi rami gectim ekran kartım nvıdıa gefroce 940mx 4 GB yeni piyasa oyunlarını kalıdırması lazım diye düşünüyorum. örnegin assasins creed orgins maxsimum gereksinimlerde bi işlemcim 1-2 tık dusuk gerisi kat kat iyi ama lowda oynuyorum. butun guncellemeleri kurulumları herşeyi yaptım. format attım tekrar basta kurdum ama pek bişe olmadı.
4GBlık RAM onboard yani anakart üzerinde lehimlidir slot yoksa.
peki bu lehimli olan ram sökülüp arttırılabilirmi?. laptopum yavas olma sebebi bu olabilirmi?
 
Merhaba,

Yaşadığınız performans sorunu ekran kartı ile ilgili ve oldukça da normal. 940 MX ekran kartı artık oyun oynamak için oldukça yetersiz özellikle de Assassin's Creed: Origins için. Açıkçası Ultra Low ayarlarda bile 30 Fps üstünde alabileceğinizi sanmıyorum.

İyi günler dilerim.
 
Onboard RAM'i sökemezsin. Neden yavaş sorusu için mevcut donanım bilgisini paylaşman gerekir. Ekran kartın zayıfsa performansı düşük olur. Sıcaklıklara programla bak, ısınmıyordur kabulü doğru bir yaklaşım değil.
Operating System
Windows 10 Home Single Language 64-bit
CPU
Intel Core i5 @ 2.30GHz
Skylake-U/Y 14nm Technology
RAM
12,0GB Dual-Channel Unknown @ 1063MHz (15-15-15-36)
Motherboard
LENOVO Toronto 5A1 (U3E1)
Graphics
Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz)
Intel HD Graphics 520 (Lenovo)
4095MB NVIDIA GeForce 940MX (Lenovo)
ForceWare version: 398.36
SLI Disabled
Storage
931GB Western Digital WDC WD10JPCX-24UE4T0 (SATA )
Optical Drives
ELBY CLONEDRIVE SCSI CdRom Device
HL-DT-ST DVDRAM GUE0N
Audio
Conexant SmartAudio HD

Laptopun özellikleri bu.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı