Lenovo Legion 5 cızırtı geliyor

LAZZO

Hectopat
Katılım
26 Ağustos 2020
Mesajlar
18
Laptopu alalı 2 ay olmadı geçenlerde format attım. Windows açıldığında laptoptan bir cızırtı geliyor mouse hareket ettirince bu cızırtı artıyor Coil Whine olabilir mi? Aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırdım ona rağmen ses geliyor. Yük altındayken ses artmıyor, aynı şekilde devam ediyor. HDD olabilir diye düşündüm onu da kaldırmama rağmen ses devam ediyor, sizce sorun ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Servis bu nedenlerden dolayı iade alıp doa raporu vermiyor. Uğraştım gönderdim en büyük hata servise göndermek. 14 gün cayma süreniz geçer klasik satıcıların oyunu bu da işte cayma hakkı için servise göndermemiz lazım doa raporu fln diye beni de öyle oyaladılar. Sonra firmaya biraz baskıyla cayma hakkı kapsamında aldığım firmadan iademi alacağım direk. Daha tamamlanmadı bile 2 gün kullanmadan cihazı 1 ay 1,5 ay en az bu işle uğraşacağız gibi. Karta da parça parça yatacak iade birton terane. Değişim de yapmıyorlar direk iade ancak. En çok korktuğum olay ışık süzmesi durumu zaten valla bende alacak laptop bulamıyorum maalesef. GL75 çok iyi ona bakıyorum ama onda da baya çıkıyor ışık sızması. Herhalde gidip vatandan kontrol ettirerek alacağız ancak. 16.000 tl lik pc yi oradan da 19 a alıp kazıklanmak var bir de ama göz görmeden mağazadan almayınca da böyle oluyor maalesef. Bu kadar sorun yaşamaktansa fazla para veririm napıyım. Vatanla görüştüm gelin burada aldığınızda arkadaşlar kontrol ediyor sızma sorun var denildiği anda bakıyoruz hemen aşağıdan başka kutu açıp veriyoruz dediler eve gitmeyip burada farkettiğiniz sürece. Bende öyle alacağım gibi duruyor. 3-5 sene kullanılacak birşeyde sürekli kafama takıp o ışık sızmasını göreceğime fazla para veririm kafam rahat olur. Ya da indirim yakalarsam vatanda zaten direk gidip yapıştırır alırım bakalım bekliyorum. Oled ekran laptoplarda gelecek ama ne zamana hangi fiyattan onlarda zaten bu sorun kalkacak ışık sızması vs. gibi.
Bende ürünü 2.defa gönderdim ilk defasında değişimi onayladık dediler sonra kusura bakmayın cihazlar karışmış değişim talebi veremiyoruz dediler siz şuan iade edebildiniz mi ürünü
 
Ürünü servis kabul etmedi. Lenovo normal karşılıyor bu sorunları değişim iade alıp doa raporu da veremeyiz dediler. 14 gün içerisinde olduğum için cayma hakkını kullanarak aldığım firmaya iade ettim ben.
 
Cızırtı sorununa çözümü buldum. Araştırmama göre masaüstü işlemcilerde dahi intel turbo boost açık olduğu zaman bu cızırtı sesi işlemciden geliyor. Masaüstünde tabi laptop gibi yakın konumda kullanmayıp kasada daha fazla ses olduğundan bunu kolay anlayamıyorsunuz. Laptop işlemcilerde ise turbo boost açıkken işlemci 4,5 ghz lere çıktığında bu ses oluşmaya başlıyor. Birçok markada da durum aynı. Kendi diğer hp laptopımda denedim onda da öyle. Durum marka veya modele özel bir durum veya sorun değil. Çözüm ise gayet basit biosta varsa oradan veya aşağıdaki konudaki gibi registry dosyasını indirerek güç planında turbo boost kontrolü ayarını açarak bu ayarı disable ettiğinizde cızırtı kompleye yakın kayboluyor. Legionda bizzat denedim. Ayrıca turboyu kapatmak oyunlarda da böyle güçlü bir işlemci zaten %50 yi geçmediğinden herhangi bir performans fps değişimine neden olmuyor. Artıları ise normal kullanımda da fan çok açmıyor cihaz gayet sessizleşiyor. Oyunlarda da şaşıracaksınız turbo boost kapatarak bu güç planı ayarları ile ben 70 derece işlemci üstünü nadir gördüm gayet güzel oldu cihaz :) Aşağıdaki konuyu inceleyerek uygulayın, gayet güzel anlatılmış durum ve çözümü. Birkaç alternatif yolda mevcut. Şuanda ben biraz ips glow olayına takıldım o da ama tüm ips lerde var. Daha önce asus bir monitörüm vardı o faciaydı, lenovoda çıtalar çok ince olmasına rağmen aslında bu işi fena becermemiş ya da bana az sızma olanı denk geldi. İade veya değişim yapmayacağım herhalde. Beterin beteri var :) Fazla zorlamamak lazım. Gündüz hiç etkilemiyor gece de çok az sadece altta.


İyi forumlar.
Merhaba, ben de aldığım AMD işlemcili Legion 5'te bu ses problemini yaşadım. Ses daha sonra kesildi, aşağıdaki konuda ne olduğunu anlattım. Cihazı daha sonra iade ettiğinizi yazmışsınız. Ses sorunu geri döndüğü için mi yoksa başka bir sebepten mi iade ettiniz?

 

Geri
Yukarı