Lenovo Legion 5'de cızırtı

roland9

Centipat
Katılım
8 Nisan 2021
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 1 hafta önce satın aldığım AMD işlemcili Lenovo Legion 5 Laptop'tan bugün ince bir ses gelmeye başladı. Bugüne kadar böyle bir ses yoktu. Ses sol taraftan (Q tuşunun altından) geliyor. Sanırım bu coil whine denen durum. AMD işlemci Boost'unu kapadım bir değişiklik yok. Fanlarda bir şey olabilir diye süpürgeyle çekip yeniden başlattığımda bir süre ses yoktu. Ancak bir YouTube videosu açtığımda yine gelmeye başladı. Çözülebilir olacağını umuyorum. Daha önce açılan konularda bir çözüm göremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Coil Whine ise çözümü yok ki öyle görünüyor. Çoğu modelde var.
 
Coil whine. Eğer medyaüstü kullanımda rahatsız edici seviyelere ulaşıyorsa iade edin ve MSI Alpha 15 + 8GB RAM alın. Fakat onda da cw çıkmayacak diye bir garanti yok. Şahsi görüşüm mühendislik harikası olan Dell XPS modellerde bile çıkıyor, MacBook'larda da. Normal deskop GPU veya PSU'larda zaten gırla. CW olmayan GPU görmedim hayatımda ben (illa ki görmemiş olan vardır şimdi "ben gördüm" falan derler, gerek yok). Laptoplarda da oldukça yaygın bir olay.
 
Son düzenleme:
Bir hafta boyunca gıkı çıkmayıp şimdi böyle yapınca bir hayli üzdü. Kullandığım sürede de çok memnun kaldım açıkçası. İade edeceksem birkaç gün içinde karar vermem gerekecek. Bakalım.
 
Bir hafta boyunca gıkı çıkmayıp şimdi böyle yapınca bir hayli üzdü. Kullandığım sürede de çok memnun kaldım açıkçası. İade edeceksem birkaç gün içinde karar vermem gerekecek. Bakalım.
Bende Overwatch oynarken duyulacak seviyeye geliyor normal uzaklıkta fakat fanlar devreye giriyor ve bastırıyor. Normal kullanımda da kafamı dayayınca anca duyuyorum. Bir sorun teşkil etmiyor. İsterseniz iade etmeyebilirsiniz yani.
 
İlginç bir şekilde laptobun arkasındaki mazgalın deliklerini parmağımla temizlerken ses birden gitti. Hatta gitmeden önce deliklerden bir tanesini kapattığımda ses duyulmuyordu. Delikte bir şey mi vardı da ben aldım, yoksa denk mi geldi anlamadım. Ama parmağımı belli bir yerde tutunca ses gelmiyordu eminim.

Umarım böyle kalır. Hatta bir deliği kapatmakla halledebileceğim bir sorunsa iade etmem.

Teşekkürler cevaplar için.
 

Geri
Yukarı