Lenovo Legion R27qe monitör yüksek tepki süresi ayarında bozuluyor

858543

Femtopat
Monitör
Msi mag275qf
Selamlar monitörde 3 tepki hızı ayarı ve bir tane MPRT modu ayarı var.

Monitörü ilk aldığım 1 hafta hiçbir sorun yoktu. Sonradan en hızlı tepki süresine alınca oyunlarda ya da yazı okurken ekranı kaydırınca görüntü inanılmaz şekilde bozuluyor. Tam olarak ghosting değil ama arkasında bir iz bırakıyor. Ayrıca dün MPRT moduna alıp UFO test yaptım ufak ghosting var gibi geldi. Garantiye göndermeli miyim?

Biraz araştırdım RGB overshoot gibi bir durum varmış ve çoğu IPS monitörde varmış bu. Konuyla ilgisi bilgisi olan aynı monitörü ya da Lenovo Legion R27qe kullanan varsa destek olursa çok sevinirim.

@metinozturk

Dosya Ekleri

• 20241130_231248.jpg
    20241130_231248.jpg
    196,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
En yuksek tepki hizi ayarinda genelde oluyor bu. Ortaya veya dusuge cekin bence zaten IPS panel.
Selamlar, orta modda sorun ortadan kalkıyor ama bu en yüksek modu sadece pazarlamak için mi koymuşlar diyerek sinirleniyorum gerçekten.

Bir de ilk başta yoktu dediğim gibi sonradan oldu onu anlayamadım. Yani normal bir durum mu sizce ?

Selamlar, orta modda sorun ortadan kalkıyor ama bu en yüksek modu sadece pazarlamak için mi koymuşlar diyerek sinirleniyorum gerçekten.

Bir de ilk başta yoktu dediğim gibi sonradan oldu onu anlayamadım. Yani normal bir durum mu sizce ?
Ben normal oldugunu dusunuyorum. Gecen yil monitor alirken bayagi arastirma yapmistim. Izledigim videolardaki monitorlerde overdrive ayari en yuksekteyken sizin de belirttiginiz overshoot-inverse ghosting oluyordu.

Onceden yoktu dediniz, acaba dikkatinizi cekmemis olabilir mi? Basta olmayip sonradan olma ihtimali yok gibi.

Monitorlerde cogu terim goz boyama amacli zaten. HDR, MPRT degeri vs. vs.

Ben normal oldugunu dusunuyorum. Gecen yil monitor alirken bayagi arastirma yapmistim. Izledigim videolardaki monitorlerde overdrive ayari en yuksekteyken sizin de belirttiginiz overshoot-inverse ghosting oluyordu.

Onceden yoktu dediniz, acaba dikkatinizi cekmemis olabilir mi? Basta olmayip sonradan olma ihtimali yok gibi.

Monitorlerde cogu terim goz boyama amacli zaten. HDR, MPRT degeri vs. vs.
Hocam ilk geldi monitör daha önceki lenovodan tecrübeli olduğum için denedim her şeyi bir problem yoktu. Gece yatmadan bi kere daha deniyim dedim bu sefer oldu bu overshoot olayı.

Sabah kalkar kalkmaz bi daha denedim geçmişti sonra pek dikkat etmedim aradan 2 hafta gecti bi daha deniyim dedim gene oldu. Sabah kalktığımda ev çok soğuktu acaba sıcaktan oluyor olabilir mi?

Dediğiniz gibi bu gecikme değerleri filan hep kutunun üstüne yazabilmek için zaten. 300-400 nit parlaklığı olan monitörde HDR nasıl olacak.

Ama işte sonradan olması canımı sıktı. Dün mprt modunda denediğimde hafif ghosting de oluşmuştu.

Yeni konular

Geri
Yukarı