Lenovo Legion Y520 güncellemeler sonucu FPS düşmesi

vantablack28

Centipat
Katılım
10 Mayıs 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Arkadaşlar merhaba,
Lenovo Legion Y520 bilgisayarım var. Ekran kartı, RAM vs. SS'de görüyorsunuz.

Ekran Alıntısı 1.JPG


Dün yaptığım bir takım güncellemeler sonucu bilgisayarımda performans kaybı oldu sanırım. Sürekli takılıyormuş gibi hissediyorum. Normalde Valorant gibi bir oyunda 150-100 FPS aralığında oynuyordum. Bilgisayar ısınınca hafif droplar oluyordu çıtırından ama dün yaptığım güncellemeler sonucu FPS'im 120-130'lardan ani düşüşlerle 20'ye 30'a iniyor. Hem de ilk oyundan. Başlangıçta yani ısınma falan yok :D. Yaptığım güncellemeleri kaldırmayı denedim. Biliyorsunuz Windows'un son güncellemesi bazı kişilerde sıkıntılar yaratmıştı. Denedim yine aynı sorunu yaşadım. Bilgisayarı geri yükledim hala aynı sıkıntı vardı. Dün güncelleme yaparken ekstra güncellemeler çıkmıştı onları indirdim. BIOS güncellemesi falan sanırım. Onları da şöyle aşağıda SS'te görebilirsiniz.

Ekran Alıntısı.JPG


Her türlü yolu denedim bir çıkış yolu bulamadım. Bu konu hakkında bilgili arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse gerçekten çok sevinirim.
 
BIOS güncellemesi Windows Update üzerinden gelmez hocam. Lenovo kendi yazılımlarının Firmware yani donanım yazılımlarını güncellemiş. Aslında kötü bir şey değil ama çok fazla sürücü kurup sistemi yormuş olabilir. Hatta aynı sürücünün bir eski bir de yeni sürümünü kurmuş, tabii bunları farklı zamanlarda mı yükledi bilemiyorum. Genelde marka laptoplar böyle yüklemeler yapıp can sıkabiliyor, eski sürüm sürücü kurabiliyor. Yanlış kurulum yapma olasılığı yok, zaten donanım ve yazılımlarınızı taradığı için yanlış sürücü kurmaz. Ben kendim genelde elle kurulum gerçekleştiriyorum. Hatta bu gibi durumlarda yapılması gereken güncelleştirmeleri kaldırıp, Windows Update'i kapatıp, sürücülerinizi donanım aygıtlarından Google da aratıp kendi sitelerinden indirmeniz olacaktır. Benim naçizane tavsiyem elle kurulum yapmak, tabii çok fazla bilginiz olmayabilir bu durumda suçlu kim derseniz, tamamen Windows'ta. Bu tarz problemlerin ben sürücüleri sistemin çok fazla art arda kurmasına bağlıyorum. Çünkü kaç Windows geçti hala bu gibi teknik aksaklıklar mevcut, en iyisi sistemi yormadan teker teker kurulum yapmak.
 
Windows Update'i kapattım güncellemeleri kaldırdım yine aynı durum var. Geri yükledim bilgisayarı aynı durum devam ediyordu. Donanım yazılımlarını Windows Update geçmişi üzerinden kaldıramadım çünkü orada gözükmüyordu. Yani ne yapacağımı bilmiyorum. Her yer kapalı 7 gün daha bekleyip bir bilgisayarcıya götüreceğim artık yapacak bir şey yok.
 

Geri
Yukarı