Lenovo LOQ 15IAX9 adaptör ve batarya gücü nasıl?

Merhaba,

Yurt dışında yaşıyorum ve aşağıdaki Lenovo LOQ 15IAX9 modelini satın almayı düşünüyorum:
Cdiscount.com

Ancak, adaptör ve batarya konusunda birkaç sorum var:

• Ürünle gelen adaptör batarya drain (battery drain) yapar mı, yani cihaz yüksek güç çekerken şarjı yavaş da olsa azalır mı?
  • Servisten daha güçlü bir adaptör talep etmek mümkün mü? Eğer mümkünse, bunun için ekstra ücret talep ederler mi?
  • Bu model hakkında genel olarak ne düşünüyorsunuz? Benzer fiyat aralığında daha iyi alternatifler var mı?

Bilgisi veya tecrübesi olanların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Drain yapıyor. Reddit'te değiştirenleri görüyoruz, ülkemizde 100 TL bile ceplerinde kalsa kıymetli göründüğü için adaptörü değiştirmemek için direniyorlar. Bende var, bunun bir sorun yaşamadım, pil kullanımı 2 saat onun haricinde başka sorunum yok.
Renk doğruluğu konusunda takıntın yoksa Victus 16'lara bakabilirsin 8 gen Ryzen veya 14.nesil Intel önerim.
Renk doğruluğu normal bir kullanıcı için kafaya takılacak bir şey değil.

Oneriniz var mı hocam suda var Cdiscount.com

1000€ cok gecmezse iyi olur. TR'de bunun badnindan PC onerbilirsiniz ben bakarim buradaki sitelerden.

Bunun Ryzen 7 olanı ne kadar acaba?

Ryzen'li Victus'lar tek SSD yuvası bulunuyor. Bu yüzden minimum 1TB alman lazım şu zamanda. Yoksa içindeki SSD'yi boşa düşer.

Intel tarafindaysa 14.nesil olanda çift yuva var.

Ryzen olan işlemciler, Intel'lere göre deneyimime ve internette gördüğüme göre daha uzun pil süresi veriyor.

Legion iyi gibi duruyor. O fiyata alınabilir. 1. link açılmıyor.

Hocam kaldirmis ilani.

Drain yapıyor. Reddit'te değiştirenleri görüyoruz, ülkemizde 100 TL bile ceplerinde kalsa kıymetli göründüğü için adaptörü değiştirmemek için direniyorlar. Bende var, bunun bir sorun yaşamadım, pil kullanımı 2 saat onun haricinde başka sorunum yok.
Renk doğruluğu konusunda takıntın yoksa Victus 16'lara bakabilirsin 8 gen Ryzen veya 14.nesil Intel önerim.
Renk doğruluğu normal bir kullanıcı için kafaya takılacak bir şey değil.

Bunun Ryzen 7 olanı ne kadar acaba?

Ryzen'li Victus'lar tek SSD yuvası bulunuyor. Bu yüzden minimum 1TB alman lazım şu zamanda. Yoksa içindeki SSD'yi boşa düşer.

Intel tarafindaysa 14.nesil olanda çift yuva var.

Ryzen olan işlemciler, Intel'lere göre deneyimime ve internette gördüğüme göre daha uzun pil süresi veriyor.

Hocam film izlerken rahatsiz eder mi onu merak ediyorum hiç deneyimlemedim ama hep PC'lerim 100% sRGB idi.

Legion iyi gibi duruyor. O fiyata alınabilir. 1. link açılmıyor.

https://www.leboncoin.fr/ad/ordinateurs/2936015251 su hocam.

Son düzenleme:
Hocam kaldirmis ilani.

Hocam film izlerken rahatsiz eder mi onu merak ediyorum hiç deneyimlemedim ama hep PC'lerim 100% sRGB idi.

https://www.leboncoin.fr/ad/ordinateurs/2936015251 su hocam.

IPS değil de TN falan olsa evet rahatsız eder, 250nit %45NTSC olan 2023 kasa Victus 15 ile yan yana getirdim benim %100 sRGB denilen LOQ'u; evet fark var, ama bu fark tamamen göz alışmasına bağlı olarak önemsiz kalıyor. Renk doğruluğu senin için hayati öneme sahipse orası ayrı, normal kullanıcı için gayet yeterli.

Bende LOQ'u o yüzden tercih etmiştim, %100 sRGB falan filan diye sonra baktım ki öyle bir aman aman durumu yok ortada biraz daha canlı renk diye gidip de drainli bir cihaz alınmazmış.

Şu an olsa aynı koşullarda direkt Victus'u alır geçerdim.

Onun hariçinde LOQ'tan da memnunum yanlış anlasılmasın ama bizi enayi yerine koyması biraz saçma geliyor.

Misal arıyorsun adaptör için bize laptopu da gönder inceleyelim diyor. Dünya genelinde olan bir sorunu adamlar sanki ilk defa karşılaşmış gibi incelemeye almak istiyor :D nedeni bariz belli yıpratıp vazgecirmeye çalışıyorlar. Hatta birisi denemiş en sonunda bu cihaza uygun değil deyip öyle vazgeçirmişler ama Reddit'te bakıyorum hindistandakilere 230W hatta 330W bile vermişler.

Bir de Victus 16 donanımsal olarak da önde, alırken bu iki cihaz arasında kalmıştım ve %100 SRGB'yi seçtim. %100 sRGB benim gözümde öncelikli bir sırada değil şu an alsam kesinlikle Victus 16 olurdu. Neyse geçen biri trendyoldan 230W şarj adaptörü satın almış onun geri dönüşünü bekliyorum ileriye doğru benim de alasım var çünkü.

Drain muhabbeti öyle saatte %2 falan da değil bazen %20leri kadar buluyor bu cihazı zorlamana göre değişiyor. CS2'de en düşük ayarlarda bile drain oluyor, sessiz modla falan engelliyorum lakin yine de can sıkıcı.

İyi yönlerine gelirsek az ısınıyor, sessiz modda fan sesi çok az o şekilde rahatlıkla CS2'de 5V5 oynayabiliyorum. Kolay kolay başka bir cihazda bunun olacağını sanmıyorum.

IPS değil de TN falan olsa evet rahatsız eder, 250nit %45NTSC olan 2023 kasa Victus 15 ile yan yana getirdim benim %100 sRGB denilen LOQ'u; evet fark var, ama bu fark tamamen göz alışmasına bağlı olarak önemsiz kalıyor. Renk doğruluğu senin için hayati öneme sahipse orası ayrı, normal kullanıcı için gayet yeterli.

Bende LOQ'u o yüzden tercih etmiştim, %100 sRGB falan filan diye sonra baktım ki öyle bir aman aman durumu yok ortada biraz daha canlı renk diye gidip de drainli bir cihaz alınmazmış.

Şu an olsa aynı koşullarda direkt Victus'u alır geçerdim.

Onun hariçinde LOQ'tan da memnunum yanlış anlasılmasın ama bizi enayi yerine koyması biraz saçma geliyor.

Misal arıyorsun adaptör için bize laptopu da gönder inceleyelim diyor. Dünya genelinde olan bir sorunu adamlar sanki ilk defa karşılaşmış gibi incelemeye almak istiyor :D nedeni bariz belli yıpratıp vazgecirmeye çalışıyorlar. Hatta birisi denemiş en sonunda bu cihaza uygun değil deyip öyle vazgeçirmişler ama Reddit'te bakıyorum hindistandakilere 230W hatta 330W bile vermişler.

Bir de Victus 16 donanımsal olarak da önde, alırken bu iki cihaz arasında kalmıştım ve %100 SRGB'yi seçtim. %100 sRGB benim gözümde öncelikli bir sırada değil şu an alsam kesinlikle Victus 16 olurdu. Neyse geçen biri Trendyol'dan 230W şarj adaptörü satın almış onun geri dönüşünü bekliyorum ileriye doğru benim de alasım var çünkü.

Drain muhabbeti öyle saatte %2 falan da değil bazen %20leri kadar buluyor bu cihazı zorlamana göre değişiyor. CS2'de en düşük ayarlarda bile drain oluyor, sessiz modla falan engelliyorum lakin yine de can sıkıcı.

İyi yönlerine gelirsek az ısınıyor, sessiz modda fan sesi çok az o şekilde rahatlıkla CS2'de 5V5 oynayabiliyorum. Kolay kolay başka bir cihazda bunun olacağını sanmıyorum.

Hocam önereceğiniz Victus modeli var mı?

Hocam önereceğiniz Victus modeli var mı?

Hocam üstte attığınız Ryzen 5 8.gen modelde iyi de Ryzen 7 8845HS olana bakabilirsiniz minimum 1TB almanızı öneririm veya aldıktan sonra öncekini çıkarıp 1 veya 2TB takabilirsin bu da bir maliyet tabii ki.

i5 14500HX veya i7 14700HX olanlara da bakabilirsin, YouTube'da cihaz TV bunlarin detaylı incelemesini çekmişti bulamazsan atarım istersen.

Hocam üstte attığınız Ryzen 5 8.gen modelde iyi de Ryzen 7 8845HS olana bakabilirsiniz minimum 1TB almanızı öneririm veya aldıktan sonra öncekini çıkarıp 1 veya 2TB takabilirsin bu da bir maliyet tabii ki.

i5 14500HX veya i7 14700HX olanlara da bakabilirsin, YouTube'da cihaz TV bunlarin detaylı incelemesini çekmişti bulamazsan atarım istersen.

Hocam burada sıkıntı su 1TB bulmak neredeyse imkansiz o yuzden kendim tatkirmam lazim. Sizce Ryzen mi tercih etmeliyim yoksa Intel mi?

Bir de bu i5 14500HX de 4050 var. 4069 daha iyi olmaz mı?

Hocam burada sıkıntı su 1TB bulmak neredeyse imkansiz o yuzden kendim tatkirmam lazim. Sizce Ryzen mi tercih etmeliyim yoksa Intel mi?

Bir de bu i5 14500HX de 4050 var. 4069 daha iyi olmaz mı?
4060 tercih etmen çok daha mantıklı olacaktır. Eğer şansın varsa alıp ssdyi kendin yükseltebilirsin. Elinde kalanı da bir şekilde değerlendirebilirsin.

Yeni konular

Geri
Yukarı