IPS değil de TN falan olsa evet rahatsız eder, 250nit %45NTSC olan 2023 kasa Victus 15 ile yan yana getirdim benim %100 sRGB denilen LOQ'u; evet fark var, ama bu fark tamamen göz alışmasına bağlı olarak önemsiz kalıyor. Renk doğruluğu senin için hayati öneme sahipse orası ayrı, normal kullanıcı için gayet yeterli.
Bende LOQ'u o yüzden tercih etmiştim, %100 sRGB falan filan diye sonra baktım ki öyle bir aman aman durumu yok ortada biraz daha canlı renk diye gidip de drainli bir cihaz alınmazmış.
Şu an olsa aynı koşullarda direkt Victus'u alır geçerdim.
Onun hariçinde LOQ'tan da memnunum yanlış anlasılmasın ama bizi enayi yerine koyması biraz saçma geliyor.
Misal arıyorsun adaptör için bize laptopu da gönder inceleyelim diyor. Dünya genelinde olan bir sorunu adamlar sanki ilk defa karşılaşmış gibi incelemeye almak istiyor

nedeni bariz belli yıpratıp vazgecirmeye çalışıyorlar. Hatta birisi denemiş en sonunda bu cihaza uygun değil deyip öyle vazgeçirmişler ama Reddit'te bakıyorum hindistandakilere 230W hatta 330W bile vermişler.
Bir de Victus 16 donanımsal olarak da önde, alırken bu iki cihaz arasında kalmıştım ve %100 SRGB'yi seçtim. %100 sRGB benim gözümde öncelikli bir sırada değil şu an alsam kesinlikle Victus 16 olurdu. Neyse geçen biri Trendyol'dan 230W şarj adaptörü satın almış onun geri dönüşünü bekliyorum ileriye doğru benim de alasım var çünkü.
Drain muhabbeti öyle saatte %2 falan da değil bazen %20leri kadar buluyor bu cihazı zorlamana göre değişiyor. CS2'de en düşük ayarlarda bile drain oluyor, sessiz modla falan engelliyorum lakin yine de can sıkıcı.
İyi yönlerine gelirsek az ısınıyor, sessiz modda fan sesi çok az o şekilde rahatlıkla CS2'de 5V5 oynayabiliyorum. Kolay kolay başka bir cihazda bunun olacağını sanmıyorum.