Lenovo LOQ 15IRX10 kullanıp sorun yaşayanlar veya yaşamayanlar var mı?

• Konuyu başlatan Krain
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 333
Merhaba, soru açık. Sorun yaşayanlar ne gibi sorun yaşıyorlar?
Arkadaşlar bende var şuanlık memnunum herhangi bir sorun göremedim.

Alacaklar win11 kursun ve Lenovo vantage , toolkit , spacelegion gibi uygulamaları indirsin .

Ips panel ve leptop olduğu için alacağınız bütün cihazlarda ghosting olacak illa ki , ghosting artabilen birşey bu bütün cihazlar için geçerli artarsa servise yollayabilirseniz.
5 10klık IPS monitörlerde bile ghosting oluyor hertürlü.

2 3 saat stres testine soktum ekran kartı 75 dereceyi adam akıllı geçmedi

Leptoptan oyun oynanmaz bi kere 15inç ne göreceksiniz özellikle FPS oyunlarında .
Monitöre takmak şart, CS2 girdim dmde 160 250arası falan gidip geliyordu

Kiminde anakart yanıyor,kiminde ısınma ve fan sorunları oluyor. Şans işi hocam gayet güzel bir bilgisayar ama önermem,gerçekten sorun yaşayan çok fazla kişi var.
Alt modellerinde anakart sorunu vardı yeni modellerde tasarımı değişti ve hiç şikayet yok

Biri ghostingden şikayetçiydi evet ama onun dediğine göre fareyi çevirince bile görülüyor ama bende böyle birşey yok , ghosting testinde çok çok az belli oluyordu bende o da normal

Ben de almayı düşünüyorum. Sorun olduğunu söyleyenlerin hepsi eski modelde ve geneli Hindistan üretimli olanlar galiba. Isınma sorununa gelecek olursak bu kadar güçlü laptopların bu fiyatlardaki muadillerinin soğutmalarının mükemmel olmasını bekleyemeyiz ama optimize ederek ayarlar yaparak sıcaklıkları normal seviyelere çok minimal performans kaybıyla çözebildiklerini gördüm forumlarda vs. tabii bu modelin de ileride ne göstereceği bilinmez ama şu an için kullanıp memnun olan bir sürü kişiyle konuştum ve aklıma yattı. Black Friday bekliyorum indirime girer mi bilmem ama 15IRX10 almayı düşünüyorum çünkü her laptoptan şikayetçi herkes. Biri bir laptopu önerirken bir diğeri onu kötülüyor. Tek sorun olarak biri ghostingten şikayetçiydi galiba onu tartışıyorlardı. O konuya açıklık getirildi mi ya da normal düzeylerde mi bilemiyorum.

Bütün ürünlerde böyledir birisi kötüler birisi önerir😂

Bütün ürünlerde böyledir birisi kötüler birisi önerir😂
Aklıma yattı zaten almaya karar verdim de 57.500TL olan model 63.400TL olunca 2 günde bi anda vazgeçtim. Blackfriday bekliyorum düşmezse almıyorum hiçbir şey direkt yurtdışındayım zaten burdan alırım. İndirim yapacaz ayağına fiyatı şişiriyorlar.

Benimki bu , Amazon.com.tr
İ5 ve i7 arasında yanlış hatırlamıyorsam çok bi fark yoktu FPS testlerine bakmıştım

Ramleri 16x2 yaparsam minimum 30 FPS farkeder oyununa göre , bi ara alırım servise taktırırım😂

Video çekebilir misiniz? Ben de almayı düşünüyorum da.

O kadar mı kötü ekran?

Ürünü iki defa aldım ve ikisinde de ghosting problemi yüzünden iade ettim. Şöyle izah edeyim bu fiyatlardaki laptoplarda ghosting olması çok dağal, fakat bu ürünün ghosting oranı çok ama çok fazla.

Elimde 2 adet oyuncu laptopu var ve ikisinde de çok az bir ghosting var, ama Lenovo LOQ kadar kesinlikle yok, ve bu oranda bir ghosting daha önce hiç görmemiştim, ne kendi satın aldığım laptoplarda ne de arkadaşlarımın laptoplarında.

Ürünü iki defa aldım ve ikisinde de ghosting problemi yüzünden iade ettim. Şöyle izah edeyim bu fiyatlardaki laptoplarda ghosting olması çok dağal, fakat bu ürünün ghosting oranı çok ama çok fazla.

Elimde 2 adet oyuncu laptopu var ve ikisinde de çok az bir ghosting var, ama Lenovo LOQ kadar kesinlikle yok, ve bu oranda bir ghosting daha önce hiç görmemiştim, ne kendi satın aldığım laptoplarda ne de arkadaşlarımın laptoplarında.
Bendede çok az var mesela😂 o da ghosting testinde çok çok minik siyahlık belli oluyor.
Ghosting belli seviyede ilerkediyse servis panelini değiştirir aslında

CS oynadım dm falan attım çok birşey farketmedin öyle, leptopta oyun oynanmaz en mantıklısı ona monitör takmak

Panelini internette arattım 144hzde 9 12ms , 60hzde 25ms diyor.

Bu MS değerleride normal

Alacağınız bütün leptoplardada bu sorunu yaşayacaksınız , çok mu olur az mı olur onuda artık kullandıkça görürsünüz.

Aynı model bile olsa hiçbir leptop aynı performansı vermez buna panellerde dahil muhtemelen

Bende de çok az var mesela😂 o da ghosting testinde çok çok minik siyahlık belli oluyor.
Ghosting belli seviyede ilerkediyse servis panelini değiştirir aslında.

CS oynadım DM falan attım çok bir şey fark etmedin öyle, laptopta oyun oynanmaz en mantıklısı ona monitör takmak.

Panelini internette arattım 144Hz'de 9 12ms, 60Hz'de 25ms diyor.

Bu ms değerleride normal.

Alacağınız bütün laptoplardada bu sorunu yaşayacaksınız, çok mu olur az mı olur onu da artık kullandıkça görürsünüz.

Aynı model bile olsa hiçbir laptop aynı performansı vermez buna panellerde dahil muhtemelen.

Sıfır ürünü servise göndermek istemedim açıkçası, onlarda bunu teklif etti. Ayrıca 2 defa da aynı oranda denk gelmesinden dolayı çok da gerek duymadım.

Paneli bende arattırdım chatgbt ye 20 ms olarak belirtiyor. Ayrıca laptopun inceleme videosunda buna benzer değerler çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bugüne kadar sadece laptop kullandım ve bu normal bir düzeyde ghosting değil, hayır alacağım diğer laptoplarda bu kadar ghosting çıkacağını düşünmüyorum, çünkü hiç denk gelmedim ne kendi laptoplarımda ne de arkadaşlarımın laptoplarında. Bu laptop özelinde işimiz pek şansa kalmıyor gibi direk panel çok kötü.

Sana bu kadar kötü denk gelmemesine sevindim :)

Sıfır ürünü servise göndermek istemedim açıkçası, onlarda bunu teklif etti. Ayrıca 2 defa da aynı oranda denk gelmesinden dolayı çok da gerek duymadım.

Paneli bende arattırdım chatgbt ye 20 ms olarak belirtiyor. Ayrıca laptopun inceleme videosunda buna benzer değerler çıkıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bugüne kadar sadece laptop kullandım ve bu normal bir düzeyde ghosting değil, hayır alacağım diğer laptoplarda bu kadar ghosting çıkacağını düşünmüyorum, çünkü hiç denk gelmedim ne kendi laptoplarımda ne de arkadaşlarımın laptoplarında. Bu laptop özelinde işimiz pek şansa kalmıyor gibi direk panel çok kötü.

Sana bu kadar kötü denk gelmemesine sevindim :)

chatgpt geçmişinden panelini bulup atar mısın aynı mı merak ettim

o videoda 3 tane falan lenovo loq 15 var acaba 24 yılı mı benimki

Son düzenleme:
ChatGPT geçmişinden panelini bulup atar mısın aynı mı merak ettim.

O videoda 3 tane falan Lenovo LOQ 15 var acaba 24 yılı mı benimki.

Ürünün parça bilgilerine Lenovo destek sayfasından bakmıştım ve 2 farklı panel gözüküyordu, ilki videoda olan panelin aynısı ikincisi ise benim arattığım panel. İki panelde de ms süreleri çok yüksek.

Arattığım panel : NE156FHM‑NX9

Dosya Ekleri

• 1763143350751.png
    1763143350751.png
    68,1 KB · Görüntüleme: 3
Ürünün parça bilgilerine Lenovo destek sayfasından bakmıştım ve 2 farklı panel gözüküyordu, ilki videoda olan panelin aynısı ikincisi ise benim arattığım panel. İki panelde de ms süreleri çok yüksek.

videodaki paneli bilmiyorum ama valla benimki bu değil adı yakın bile değil buna

Bendeki bu AUO B156HAN15.K , internetten araştırdığım zaman kiminde 10 15ms kiminde 20ms gözüküyor .
Birinde böyle yazıyordu 15 (Tip.) (Tr+Td) ms GPT SORDUM
GPT dediği ,
15 (Tip.) (Tr+Td) ms demek:
  • 15 ms → Pikselin tipik (ortalama) tepki süresi.
  • Tip. (Typical) → Ortalama değer, ideal koşullarda ölçülmüş.
  • Tr + Td (Rise + Decay) → Pikselin bir renkten diğerine geçip tekrar eski haline dönme süresi (yükselme + düşme).

o adamın videosunda 3 4 tane lenovo loq 15 var ve birinin ms değerleri çok düşüktü acaba onlar hangileri.
Adamın videosunda benimki 14.75 gözüküyor o sahnede 15:12 miydi öyle birşey

1763144999217.png

Şöyle bir gerçekte var HZ arttırkça ms düşer yani 15 ms vs ortalama bi değer denebilir aslında ama dediği gibi 20 25 ve ..

Ne kadar saçma ve garip bi olay ya , belki burdan alsaydın böyle birşey olmayacaktı :D

Amazon aldığım yer

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı