Lenovo V-15 ADA aldım ve fanlarla alakalı sanırım çınlama tarzı bir ses sorunu var forumlarda BIOS Update ile çözüm olabileceği yazmışlar, ben indirdim serial no ile BIOS Update setupu ancak Windows'dayken atabilir miyim yoksa winflash ile BIOS'a girip mi atmalıyım yardımcı olabilecek var mı? Daha önce BIOS Update yapmadım.
Flash BIOS güncellemesi - V14-ADA, V15-ADA, ideapad 3-14ADA05, ideapad 3-15ADA05, ideapad 3-17ADA05 için İşletim Sistemi sürümünden Flash
Sürüm E8CN23WW
Uygulanabilir İşletim Sistemi Windows 10 (64-bit)
Kurulum README
Güncellenme Tarihi: 2020-7-28
Bu paket, V14-ADA, V15-ADA, ideapad 3-14ADA05, ideapad 3-15ADA05, ideapad 3-17ADA05 B üzerindeki temel giriş / çıkış sistemini (BIOS) günceller
Temel Giriş / Çıkış Sisteminin kısaltması olan IOS, temel giriş / çıkış programını, sistem yapılandırma bilgilerini, sistem başlatma öz denetimini ve ön kurulum programlarını içeren ana kart üzerindeki ROM yongasına entegre edilmiştir. BIOS, çoğu temel düşük seviye donanım işlemlerini sağlar; yazılım ve donanım arasındaki bağlantı ve donanım ile işletim sisteminin arayüz penceresidir.
Not: BIOS Yapılandırma Yardımcı Programında değiştirdiğiniz tüm ayarları not edin. BIOS'u güncelledikten sonra bu ayarların yeniden girilmesi gerekebilir.
Uyarı: BIOS yükseltme işlemi sırasında bilgisayarınızı kapatmayın veya yeniden başlatmayın; bu, bilgisayarınızda ciddi hasara ve hatalı çalışmasına neden olur.
Kurulum sırasında başvurabilmek için bu dosyayı yazdırın.
Paketi indirme
=======================
1. Dosyayı web sayfasından indirmek için dosya bağlantısına tıklayın.
2. İstendiğinde, indirilen dosyanın kaydedileceği bir sürücü ve dizin seçin.
Paketin Windows'a kurulması.
======================
Windows'ta BIOS'u güncellemek için lütfen aşağıdaki adımı izleyin:
1. İndirilen e8cn23ww.exe dosyasını bulun.
2. e8cn23ww.exe simgesine çift tıklayın.
3. Hangi BIOS'un hangi platformda yanıp söneceğinden emin olarak sihirbaz kullanıcı arayüzünü takip edin
4. Son olarak yanıp sönmeye başlamak için Yükle ve Bitir'e basın. İşlem sırasında bilgisayarı kapatmamanız tavsiye edilir.
5. Güncelleme bittiğinde, değişikliklerin etkili olması için bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılacaktır.
Güncellenmiş bilgi:
En Son BIOS Sürümü, önceki sürümden birleştirilmiş tüm sorunları düzeltti.
Değişikliklerin özeti
==================
Genel bilgi:
E8CN23WW:
BIOS Bildirimi:
1. Düzeltildi
1) Yok
2. Ekle
1) Yok
3. Değiştirildi
1) USB3 denetleyicisi D3 desteğini devre dışı bırakın, PM'nin gereksinimlerini izleyin.
EC Bildirimi:
1. Düzeltildi
1) Yok
2. Ekle
1) Yok
3. Değiştirildi
1) Yok
Ticari markalar
==========
IdeaPad ve IdeaCentre, Lenovo'nun tescilli ticari markalarıdır.
Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation'ın ticari markalarıdır.
Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkeler veya her ikisi. Diğer firma, ürün,
ve hizmet adları, başkalarının ticari markaları veya hizmet markaları olabilir.
BU BELGE HERHANGİ BİR GARANTİ OLMAKSIZIN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANMAKTADIR.
AÇIK VEYA ZIMNİ TÜM GARANTİLERİ REDDEDİYORUZ,
SINIRLAMA OLMAKSIZIN, ZIMNİ UYGUNLUK GARANTİLERİ
BELİRLİ BİR AMAÇ VE SATILABİLİRLİK İÇİN
BU BELGEDEKİ BİLGİLER. BU BELGEYİ MOBİLYA EDEREK, WEGRANT
HERHANGİ BİR PATENT VEYA TELİF HAKKI İÇİN LİSANS YOKTUR.
Telif hakkı (c) Lenovo 2016, tüm hakları saklıdır
Readme dedğinde bu çıkıyor bu yolları izleyerek sorunsuz şekilde update yapabilir miiuim?
Flash BIOS güncellemesi - V14-ADA, V15-ADA, ideapad 3-14ADA05, ideapad 3-15ADA05, ideapad 3-17ADA05 için İşletim Sistemi sürümünden Flash
Sürüm E8CN23WW
Uygulanabilir İşletim Sistemi Windows 10 (64-bit)
Kurulum README
Güncellenme Tarihi: 2020-7-28
Bu paket, V14-ADA, V15-ADA, ideapad 3-14ADA05, ideapad 3-15ADA05, ideapad 3-17ADA05 B üzerindeki temel giriş / çıkış sistemini (BIOS) günceller
Temel Giriş / Çıkış Sisteminin kısaltması olan IOS, temel giriş / çıkış programını, sistem yapılandırma bilgilerini, sistem başlatma öz denetimini ve ön kurulum programlarını içeren ana kart üzerindeki ROM yongasına entegre edilmiştir. BIOS, çoğu temel düşük seviye donanım işlemlerini sağlar; yazılım ve donanım arasındaki bağlantı ve donanım ile işletim sisteminin arayüz penceresidir.
Not: BIOS Yapılandırma Yardımcı Programında değiştirdiğiniz tüm ayarları not edin. BIOS'u güncelledikten sonra bu ayarların yeniden girilmesi gerekebilir.
Uyarı: BIOS yükseltme işlemi sırasında bilgisayarınızı kapatmayın veya yeniden başlatmayın; bu, bilgisayarınızda ciddi hasara ve hatalı çalışmasına neden olur.
Kurulum sırasında başvurabilmek için bu dosyayı yazdırın.
Paketi indirme
=======================
1. Dosyayı web sayfasından indirmek için dosya bağlantısına tıklayın.
2. İstendiğinde, indirilen dosyanın kaydedileceği bir sürücü ve dizin seçin.
Paketin Windows'a kurulması.
======================
Windows'ta BIOS'u güncellemek için lütfen aşağıdaki adımı izleyin:
1. İndirilen e8cn23ww.exe dosyasını bulun.
2. e8cn23ww.exe simgesine çift tıklayın.
3. Hangi BIOS'un hangi platformda yanıp söneceğinden emin olarak sihirbaz kullanıcı arayüzünü takip edin
4. Son olarak yanıp sönmeye başlamak için Yükle ve Bitir'e basın. İşlem sırasında bilgisayarı kapatmamanız tavsiye edilir.
5. Güncelleme bittiğinde, değişikliklerin etkili olması için bilgisayar otomatik olarak yeniden başlatılacaktır.
Güncellenmiş bilgi:
En Son BIOS Sürümü, önceki sürümden birleştirilmiş tüm sorunları düzeltti.
Değişikliklerin özeti
==================
Genel bilgi:
E8CN23WW:
BIOS Bildirimi:
1. Düzeltildi
1) Yok
2. Ekle
1) Yok
3. Değiştirildi
1) USB3 denetleyicisi D3 desteğini devre dışı bırakın, PM'nin gereksinimlerini izleyin.
EC Bildirimi:
1. Düzeltildi
1) Yok
2. Ekle
1) Yok
3. Değiştirildi
1) Yok
Ticari markalar
==========
IdeaPad ve IdeaCentre, Lenovo'nun tescilli ticari markalarıdır.
Microsoft ve Windows, Microsoft Corporation'ın ticari markalarıdır.
Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkeler veya her ikisi. Diğer firma, ürün,
ve hizmet adları, başkalarının ticari markaları veya hizmet markaları olabilir.
BU BELGE HERHANGİ BİR GARANTİ OLMAKSIZIN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANMAKTADIR.
AÇIK VEYA ZIMNİ TÜM GARANTİLERİ REDDEDİYORUZ,
SINIRLAMA OLMAKSIZIN, ZIMNİ UYGUNLUK GARANTİLERİ
BELİRLİ BİR AMAÇ VE SATILABİLİRLİK İÇİN
BU BELGEDEKİ BİLGİLER. BU BELGEYİ MOBİLYA EDEREK, WEGRANT
HERHANGİ BİR PATENT VEYA TELİF HAKKI İÇİN LİSANS YOKTUR.
Telif hakkı (c) Lenovo 2016, tüm hakları saklıdır
Readme dedğinde bu çıkıyor bu yolları izleyerek sorunsuz şekilde update yapabilir miiuim?