Lenovo V330 i5 8250U vs. i7 8550U

mmnyzc

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Lenovo V330 serisinde iki seçenek arasında kaldım, biri;
Lenovo V330-15IKB Intel Core i5 8250U 8GB 500GB Freedos Fiyatı
diğeri ise;
Lenovo V330 Intel Core i7 8550U 8GB 1TB + 128GB SSD Radeon Fiyatı

İki işlemciyi UserBenchmark'ta karşılaştırdığımda aralarında %3 gibi küçük bir fark görüyorum, ilk ürün V330 i5 8250U 2350 TL iken i7 8550U işlemciye sahip ürün 3600 TL. İşlemciler arasında fark bu kadar azken SSD için bu fiyat farkı değer mi? 8250U alarak 256GB SSD taksam sizce çok daha uyguna iyi performans elde etmez miyim? Bilgisayarı AutoCAD, 3ds Max, Revit gibi mimari programlarda kullanacağım. Oyun oynamıyorum. Bir de bilgisayarı ve SSD'yi aldıktan sonra garantiden çıkmaması için serviste taktırma şansım var mı? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için değil ise i7 almak mantıklı olacak. Çünkü i5'i genelde tek çekirdekli oyun performansından tanıyoruz. i7 ise buna ek olarak render gibi çok çekirdek kullanımında iş yapan bir işlemci olarak öneriyorum şahsen.

Oyun için değil ise i7 almak mantıklı olacak. Çünkü i5'i genelde tek çekirdekli oyun performansından tanıyoruz. i7 ise buna ek olarak render gibi çok çekirdek kullanımında iş yapan bir işlemci olarak öneriyorum şahsen.
Aradaki fiyat farkına değer diyorsunuz. UserBenchmark'a göre performansları arasında az bir fark olduğu için öyle düşünmemiştim. Teşekkür ederim. Ayrıca 8250u modelinde harici ekran kartıda yokmuş zaten. Bu sebeple beni Asus marka bir 8250u ile lenovo i7 8550u kaldı elimde.
Lenovo V330 Intel Core i7 8550U 8GB 1TB + 128GB SSD Radeon Fiyatı
Asus VivoBook S510UN-BR128 Intel Core i5 8250U 8GB 256GB SSD Fiyatı
Asus'un artıları;
Ram açısından biraz daha iyi sanırım asus ddr5 iken lenovo ddr4. Ve tabi asus ekranda mx150 kullanırken lenovo radeon 530 kullanmış.
Lenovo'nın artıları;
Asusta hdd yokken lenovo'da var. Ve Asus ekranı hd iken lenovo fullhd.
Sizce bunlardan hangisi benim iş modelimde daha öne çıkmalı?
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı