Lenovo Y510P, GT755M SLI Etkin fakat 2.GPU Devre Dışı

Zad0o0

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar, herkese iyi forumlar.
Maddi sıkıntılarım nedeni ile masaüstü bilgisayarımı sattım ve 2. el uygun fiyata tanıdığım bir arkadaşımdan Lenovo Y510P GT755M SLI destekli laptop aldım. İçerisinde 2 adet fiziksel GPU barındırmakta. Aygıt yöneticisinde her ikisi de görülmekte fakat ilk kez karşılaşıyorum, Intel HD4600 yok. Muhtemelen SLI ile alakalı.
Oynadığım 2 tane oyun var, PUBG ve DOTA 2.
Bilgisayarda her şey normal görünüyor, bütün sürücüler yüklü ve güncel.
SLI etkin. İşletim sistemim Windows 10, 1803, İS derlemesi 17134.48. Son güncellemeleri de yükledim.
Oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşamıyorum. Bilgisayar cayır cayır da ısınmıyor.
Bütün bunlara rağmen oyuna girdiğim zaman 2. ekran kartını bir türlü etkin olarak göremedim. 2. GPU'nun kullanımı %7-%8 civarlarında ve neredeyse hiç artmıyor. Sıcaklığı 39-40 derece. Fan sesi yok. Ama RAM kullanımını 1. ve 2. GPU ortak bölüşüyorlar. Ekran görüntülerini yüklüyorum. Umarım bir çözümü vardır. Tekrardan herkese iyi forumlar diliyorum.

nvidia optimus.jpg
nVidia inspector.jpg
nvidia denetim masası.jpg
dota 2 değerler.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla Dota 2 SLI destekliyordu. PUBG'nin de desteklediğini bir kaç yerde okudum. Belki yeni sürümünde stabilizasyon sorunu olabilir. İlgincime giden ekran kartının yüzde 2, 3, 6 gibi çalışması. Bu galiba donanım takılı olduğu için olan birşey oyuna hiçbir etkisi yok, anladığım kadarıyla.

Tek yapman gerek oyunu seçmek ve alternatif çerçeve oluşturmayı zorla 2'yi seçmek.

Adsız.png

Ayrıca bilgisayarının sıcaklıklarının nasıl bu kadar düşük olduğunu merak ediyorum. Bir bilgin varsa benimle paylaşır mısın?

Tek yapman gerek oyunu seçmek ve alternatif çerçeve oluşturmayı zorla 2'yi seçmek.

Eki Görüntüle 299510
Ayrıca bilgisayarının sıcaklıklarının nasıl bu kadar düşük olduğunu merak ediyorum. Bir bilgin varsa benimle paylaşır mısın?

Değerli yorumun için teşekkür ederim, en kısa zamanda deneyeceğim. Sıcaklık konusuna gelirsek, özel bir çaba sarf etmedim. Harici klavye ile kullanıyorum ve masanın biraz kenarına kaydırıyorum. Yani fanın hava aldığı yer açıkta kalıyor. İlk kullanmaya başladığım sıralar komple bakım yaptım, direkt laptopla oynarken 86-88 Dereceleri görüyordu, harici klavye ve masa hilesi ile ( :) ) 82 dereceyi geçtiğini görmedim.

Bu da benim sıcaklıklar. Yaklaşık 30 dk R6, 2 saat Fortnite oynadıktan sonraki hali. Klavye çıkarılmış halde.

Üstad verdiğiniz deperleri girdim ve sayenizde iki ekran kartı da artık sorunsuz, FPS değerlerim baya iyi durumda, DOTA 2 neredeyse ultra grafik 60-70 FPS. PUBG bütün ayarlar en düşükte FHD çözünürlükte 30un altına düşmüyor. :)
Lakin 2. ekran kartının sıcaklığını düşürmek için ne yapabilirim bir fikrim yok :rolleyes:
SLI Sıckalık değerler.jpg

Ultrabay ekran kartının biosunu güncellersen sıkıntı kalmaz. Yarın gerekli dosyaları atarım. Yeni vbios ile birlikte ekran kartı 1097 MHz ve 1.025V değerinde stabil şekilde çalışacak. Sıcaklık 72-73 derece olacaktır maksimum.

Ultrabay ekran kartının biosunu güncellersen sıkıntı kalmaz. Yarın gerekli dosyaları atarım. Yeni vbios ile birlikte ekran kartı 1097 MHz ve 1.025V değerinde stabil şekilde çalışacak. Sıcaklık 72-73 derece olacaktır maksimum.
Çok iyi olur, nasıl yapacağımı da kısaca tarif ederseniz, elime yüzüme bulaştırmayayım :)

Yapman gereken bu dosyayı indirdikten sonra .bat uzantılı dosyayı yönetici olarak çalıştırmak ve zamanı gelince "y" tuşuna basmak. Ardından bilgisayarı tekrar başlat ve bu program ile ikinci ekran kartının voltaj ayarlarını şu şekilde değiştir.

1.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı