Lenovo Y520 Mi vs Monster Abra A5 V13.1.3

Eyes

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye önerileriniz için teşekkür ederim. Casper marka dizüstü bilgisayarlarda ısınma sorunu varmış diye duydum o yüzden pek düşünmüyorum. Monster önermemenizin sebebi nedir neden Monster marka dizüstü bilgisayar önermiyorsunuz ?

Önüne gelen Monster tavsiye etmem vb. şeyler diyor anlamış değilim. Neyse linkte belirttiğin laptobu oda arkadaşım aldı bende de Abra A5 13.4 var şu an için bir sıkıntılı durumla karşılaşmadık ikimiz de, ben Monster almanı tavsiye ederim. İstanbul,İzmir veya Ankara daysan direk mağazasından alırsan 1 saatte hazırlayıp eline veriyorlar. Onun dışında Casper'dan uzak durun gerçekten çok sıkıntılı bir firma önceden yaşadığım deneyimlerle göre söylüyorum. Söylediğiniz ürünler arasında Monster işlemci ve Ekran kartı bakımında daha iyi. İşlemcisi bir üst nesil ekran kartıda 2 GB olan modeli değil de 4 GB olan modeli var (Bu tercihinizi Monsterdan ayan kullanmanız için büyük bir etken) ayrıca Monster RGB aydınlatmalı klavye verirken Lenovo'da o da yok.

Benim önerim Monster'dan yana olacaktır. Karşılaştırılacak başka laptop söylerseniz yardımcı olabilirim.

@Dugty peki sizce aradaki 1100 TL fiyat farkına değecek kadar fark var mı taksitle almam gerekiyor.
kardeş meşguldum cevap veremedim kusura bakma.Monster alma deme sebebim kol gibi fiyat koymaları onun yerine benim önerdiğim bilgsayardan birini al pişman olmazsın.Bu arada casperda ısınma sorunu varmış dediniz ya bu tüm modeller için geçerli olamaz.Ayrıca şu şu laptop markasında ısınma sorunu var demekte yanlış olur zaten.Her laptopum soğutma sistemi farklı yapıyorlar yanılmıyorsam?

@Silinen üye haklısınız ancak dediğim gibi yorumlar genel olarak olumsuzdu ısınma problemi,sorun durumunda yardım hizmetinin kötü olması ve malzemelerin kalitesiz oluşu hakkında yorumlar okudum. Casper marka dizüstü bilgisayar i7 7. nesil işlemciye sahip gene aynı şekilde yazılmış yorumları okuduğumda i5 8. nesil işlemci i7 7. nesil işlemciden daha iyi yönündeydi.

Lenovo Y520 ve Monster Abra V13.3 arasında kalmıştım. Oda arkadaşımın monster bilgisayarı vardı ve ısınınca işlemci clock düşürüp fps droplara yol açıyordu. Ayrıca technopat'ın tulpar incelemesini izledim orda da aynı sorunu gördüm bu yüzden Lenovo Y520 tercih ettim ekran kartı +200 core clock +150 memory clock ile oynuyorum, ayrıca işlemciyi de 3.1-3.3 ghz'de kullanıyorum memnunum en yüksek sıcaklık ekran kartı 70 derece işlemciyse 73 falan oluyor bunları yapınca ağır yük altında.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Eyes aradaki farkları yukarıda yazdım farklar az buçuk yok değil. Bence değer almaya ama laptobu alacak olan sensin, senin kararın. Bir de Casper almanı hiç tavsiye etmem. Lenovo veya MSI tercihlerin arasında olsaydı düşünebilirdik neyi alıp almaman konusunda. Şu an önümüzde Casper marka laptop ve Monster marka laptop var ben Monster'dan yana kullanmanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı