Lenovo y70 70 touch oyunlarda donma sorunu

melih.budak

Megapat
Merhaba arkadaşlar,

Lenovo'nun Y70 Touch modelli bilgisayarını satın aldık. Fakat Arma III, CS:GO gibi oyunlara girdiğimde donma oluyor. Yani 10 dakika oynadıktan sonra birden kasmaya başlıyor, mesela oyun full donuyor fareyi üste götürmeye çalışıyorum sanki fare ışınlanıyor. Sonrada farede donuyor oyunda donuyor tüm PC donuyor. Başta virüsten kaynaklı olduğunu düşündüm virüs taraması yaptım. 2 tane virüs buldu. Karantinaya aldı. Fakat hala kasmalar ve donmalar geçmedi. İlk başta ağır bir kasma oluşuyor sonrada full donuyor.

Bilgisayarın özellikleri;

İşlemci: Intel(R) Core(TM) İ7-4710HQ CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz | 8 Çekirdek
Ram: 16,0 GB
Ekran Kartı: 4 GB Paylaşımsız NVIDIA GeForce GTX 860M
İşletim Sistemi: Windows 10

Başka yazmam gereken bir özellik var mı bilmiyorum fakat bu kasma ve ardından gelen full donma olayını çözebilir miyiz? Çözülecek bir şey değilse aldığım yere yani Bimeks'e götürüp vereceğimi umuyorum.

Bide tam emin değilim fakat bu bilgisayarı almadan önce özellikleri arasında 3.10 GHz gibi bir hıza çıkabileceği yazıyor bu da 2. Sorum olsun. Şimdiden cevaplayanlara teşekkürler...

AIDA64 ile oyun sırasındaki işlemci ve gpu sıcaklıklarına baktın mı?
Ek olarak Windows'da disk, RAM ve işlemci kullanım yüzdelerini de gözlemle.

Dıştan bakınca çok ince bir makina, soğutmayı zorlaştıran bir yaklaşım.
İşlemci Turbo Boost ile daha yüksek frekanslarda çalışabilir ama bu yoğun ve ağır işlerde olmaz çünkü ısınmayla birlikte devre dışı kalır.

Intel Core i7 4710HQ Notebook Processor

dediklerinizi yapacağım fakat donarsa bilgileri atamayabilirim. Normalde ellediğim zaman bilgisayarı hiç sıcaklık yok.

AIDA64 ile oyun sırasındaki işlemci ve gpu sıcaklıklarına baktın mı?
Ek olarak Windows'da disk, RAM ve işlemci kullanım yüzdelerini de gözlemle.

Dıştan bakınca çok ince bir makina, soğutmayı zorlaştıran bir yaklaşım.
İşlemci Turbo Boost ile daha yüksek frekanslarda çalışabilir ama bu yoğun ve ağır işlerde olmaz çünkü ısınmayla birlikte devre dışı kalır.

Intel Core i7 4710HQ Notebook Processor

AIDA64 ile GPU sıcaklığına nasıl bakabilirim?

Bilgisayarın Disk Ram işlemci yüzdelerinde bir sorun yok. Sıcaklık konusuna gelirsek oyunu açtığımda daha 1-2 dk olmadan kasmaya başladı fakat donmadı. Sıcaklık oranını bilmiyorum çünkü programdan bir şey alamadım açık söylemek gerekirse fakat bilgisayar çok az sıcakladı ki bu bilgisayarın normal halindeki sıcaklığı ile aynı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı