Lenovo Z500 boot ayarları

2 seçenek var. HDD için şifre girme ve kullanıcı için şifre girme bu kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Hard diskinize daha önce format atıldı mı?
2. Şuanda üzerindeki kendi orjinal işletim sistemi ile mi duruyor.
3. Hazırladığınız USB flash ı GPT disk yapılandırmasına göre UEFI uyumlu mu hazırladınız?
4. USB flash ı MBR yapısına göre mi hazırladınız?

USB de soru fazla çıkıyor.
DVD de soru daha az ;)

Evet win7 kurdum USB'de problem yok. Diğer bilgisayarda denediğimde oluyor. Tek problem biostan usb ile başlatamamam.

Legacy first yaptıktan sonra yeniden başlatıp bios a giriş yaparak ekran resmini gönderir misiniz.
Önceki resimde Boot Mode Legacy görünüyor ancak Boot Priority UEFI First görünüyor.

Boot mode legacy ve boot priority ise legacy first yaptıktan sonra.
USB flash belleği USB 2.0 portunda olmasına dikkat edin bazı cihazlarda 3.0 dan okumayabilir.
Not: USB 3.0 portunuz mavi renk 2.0 lar siyah renk olabilir.

UEFI yerine legacy yazıyor degişen başka hiçbir şey yok.

Her portunu tek tek denedim.

Lenovo z500 bilgisayarım var. USB'den format atmak zorundayım fakat bios ayarlarında USB'den başlatma seçeneği yok.

Kullandıgın usb yı bıçımlendırme yaparken NTFS formatın da olduğuna emin misin?FAT32 formatın da görmüyor. Birde format atmadan yedek alırsan iyi olur formatın ilerliyen kısmında harddisk i bütünleyip biçimlendirme yapman gerekecek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı