Lenovo Z500 ekran parlaklığı değişmiyor

klnc

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2014
Mesajlar
91
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kenarda duran Lenovo Z500 model laptopuma ihtiyaç duydum. Kenarı koyma sebebim birkaç arızası olmasıydı. Üzerinde de orijinal ekranı kırıldığı için daha önceden taktığım muadil bir ekran vardı. Güç tuşu için yeni board, yeni bir batarya aldım, sorunlarını hallettim. Yeni bir disk ile de temiz Windows 10 kurdum. Önceden ekran parlaklığını değiştirebiliyordum, ancak şu anda ekran parlaklığına üstteki fonksiyon tuşlarından da pil ayarlarından da müdahale edemiyorum. F11 ve F12 tuşlarıyla parlaklığı değiştirdiğimde parlaklık çubuğu artıp azalıyor ancak gerçekte ekran parlaklığı değişmiyor. Ekran parlaklığı en azda da değil, ortalarda bir yerlerde sabit.
Her Z500 kullanan gibi sürücüye geri dön, regedit ayarları gibi ayarları yaptım ancak sonuç alamadım. Sorunun donanımsal olabileceği aklıma geldi. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Olası çözümleri nelerdir?

Sistem özellikleri:
Intel Core i5-3230M
NVIDIA GeForce GT 645m.
SanDisk 120 GB SSD.
8 GB 1600 MHz DDR3 RAM.
Windows 10 64 Bit.

Not: İşletim sistemi ve bütün sürücüleri güncelledim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problemi yaşamıştım ve kayıt defteriyle çözmüştüm. Tam olarak nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Ufak bir araştırmayla çözebilirsiniz diye düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı