Lens kullanması zor mu?

KingOfS

Hectopat
Öncelikle merhabalar. Gözlük takmayı hiç sevmiyorum, bu sebepten dolayı da lens almak istiyorum.
Fakat ailem takamazsın, yapamazsın diyor. Kullanan akrabalarımız yapamadığı için benim de yapamayacağımı düşünüyorlar.
17.5 yaşındayım. Artık bıktım. Bir gözüm uzak, bir gözüm yakını görmüyor. Üstelik bir tanesi de tembel.

Gözüm net görsün, elim kolum olmasın diyorum bazen. Çok kötü çünkü.
Lensi sizce kullanabilir miyim arkadaşlar? Bir bilgim yok hiç.

Ben kullandım kullanıyorum da. Hem gözlüğüm hem lensim var. Şimdi durum şöyle günde 2 kez gözüne parmağını sokuyorsun, lens temiz değilse batma yapıyor, takması alışana kadar zor cebelleşiyorsun, günün sonuna doğru gözü ağrıtıyor başı ağrıtıyor. Zahmetli ve sıkıntılı bir iş. Ben dışarıdayken lens kullanıyordum ders çalışırken gözlük. Şimdi sadece ders çalışırken gözlük kullanıyorum dışarıda bir şey takmıyorum lens kenarda yatıyor.

Ben kullandım kullanıyorum da. Hem gözlüğüm hem lensim var. Şimdi durum şöyle günde 2 kez gözüne parmağını sokuyorsun, lens temiz değilse batma yapıyor, takması alışana kadar zor cebelleşiyorsun, günün sonuna doğru gözü ağrıtıyor başı ağrıtıyor. Zahmetli ve sıkıntılı bir iş. Ben dışarıdayken lens kullanıyordum ders çalışırken gözlük. Şimdi sadece ders çalışırken gözlük kullanıyorum dışarıda bir şey takmıyorum lens kenarda yatıyor.
Reis ben gözluk taktığımda çok çirkin oluyorum gözlükte yakışmıyor ne yapacağımı bilmiyorum.

Herkese yakışacak gözlük vardır, en kötü şeffafa yakın renkleri olan gözlükler var gözlük olup olmamasının fark etmeyeceği gözlükler.

Reis ben gözluk taktığımda çok çirkin oluyorum gözlükte yakışmıyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Olsun reis, sağlığından önemli mi? Sana yakışan bi' çerçeve bulmayı dene en azından.

Lens göründüğü kadar kolay değil hem. Yukarıda da anlatmış arkadaş zaten.

Ben hem gözlük hem lens kullanıyorum. Alışması çok zor oluyor. Takıp çıkarman çok uzun sürüyor ve bunu yaparken hem lense hem de gözüne zarar veriyorsun. Fakat alıştıktan sonra lensi takmak gözlük takmak kadar kolay oluyor.

Lens kullanmak için sorumluluk sahibi bir birey olman lazım çünkü bakımı çok zor. Eğer dikkat etmez, çizik veya mikroplu lens kullanırsan gözünü bile kaybedebilirsin. Sorduğun sorunun cevabını kendin vermelisin. Çünkü seni senden daha iyi kimse tanıyamaz. Eğer bakımını yapabileceğine inanıyorsan deneyebilirsin ama çok zahmetli bir iş olduğunu belirtmek isterim.

Bu arada lensleri düşündüğün kadar çok sevmeyebilirsin. Ben şahsen sadece zorunda kaldığım zaman (kışın veya yağmurlu havada) lens kullanıyorum. Gözümde yarattığı hissi sevmiyorum.

Öncelikle merhabalar. Gözlük takmayı hiç sevmiyorum, bu sebepten dolayı da lens almak istiyorum.
Fakat ailem takamazsın, yapamazsın diyor. Kullanan akrabalarımız yapamadığı için benim de yapamayacağımı düşünüyorlar.
17.5 yaşındayım. Artık bıktım. Bir gözüm uzak, bir gözüm yakını görmüyor. Üstelik bir tanesi de tembel.

Gözüm net görsün, elim kolum olmasın diyorum bazen. Çok kötü çünkü.
Lensi sizce kullanabilir miyim arkadaşlar? Bir bilgim yok hiç.
Biraz el becerisi diyelim. İlk lens takmaya başladığım vakit (3 yıldır lens kullanıyorum) takmak zordu bir çift lens takmak için 20 dakikamı harcıyordum ve her zaman tam gözüme yapışmıyordu. Sonradan gözlerim lense alışmaya başladı. Artık tek elimle 10 saniyede takıyorum. Sana tavsiyem ilk önce göz doktoruna git ben lens kullanmak istiyorum de. Ondan sonra sana reçete verecektir. Dia ve Bc ölçülerine göre sana uygun lensi verecektir. Lens açıkçası biraz şans işi. Deneme yanılma olayı var.Bir çok farklı firma lens üretiyor. Hepsi uymayabilir. A markası batma yaparken B markası çok rahat gelebilir. Ben aylık lens kullanıyorum. Bir taktığım vakit 1 ay gözümden çıkarmıyorum. 1 ay sonra atıp yeni çifti takıyorum. Lens şans işi. Benim gözüm bildiğin lens ile bütünleşti. Varlığı ile yokluğu bir.

Ben hem gözlük hem lens kullanıyorum. Alışması çok zor oluyor. Takıp çıkarman çok uzun sürüyor ve bunu yaparken hem lense hem de gözüne zarar veriyorsun. Fakat alıştıktan sonra lensi takmak gözlük takmak kadar kolay oluyor.

Lens kullanmak için sorumluluk sahibi bir birey olman lazım çünkü bakımı çok zor. Eğer dikkat etmez, çizik veya mikroplu lens kullanırsan gözünü bile kaybedebilirsin. Sorduğun sorunun cevabını kendin vermelisin. Çünkü seni senden daha iyi kimse tanıyamaz. Eğer bakımını yapabileceğine inanıyorsan deneyebilirsin ama çok zahmetli bir iş olduğunu belirtmek isterim.

Bu arada lensleri düşündüğün kadar çok sevmeyebilirsin. Ben şahsen sadece zorunda kaldığım zaman (kışın veya yağmurlu havada) lens kullanıyorum. Gözümde yarattığı hissi sevmiyorum.
Yok reis ben gram sorumluluk sahibi değilim maalesef.
Ev halimde görmek istemessin daha çamaşırımı katlayamıyorum sjsjsj
ama bana yakışan gözlüğü nasıl bulucam tektek gözlükçülerde deneyecekmiyim,ben şayet adamların işini bölmeyi sevmiyorum.

Lens kullanmak her ne kadar güzel gibi gözükse de aslında ciddi dikkat ve bakım isteyen bir şey. Lens takarken ve çıkarırken gözlerinize dikkat etmeniz gerekli, bakımsız veya dikkatsiz bir şekilde lens kullanırsanız gözlerinizin iltihaplanması veya ciddi zarar görmesi ihtimali var.

Gözlük çok pratik; takın, çıkarın, bitti. Lens kadar dikkat ve bakım derdi yok.

Görüntüye gelecek olursak, kaç defa çerçeve değiştirdiniz, bilmiyorum ama ben kendiniz için doğru gözlüğü bulamadığınızı düşünüyorum.

Yok reis ben gram sorumluluk sahibi değilim maalesef.
Ev halimde görmek istemessin daha çamaşırımı katlayamıyorum sjsjsj
ama bana yakışan gözlüğü nasıl bulucam tektek gözlükçülerde deneyecekmiyim,ben şayet adamların işini bölmeyi sevmiyorum.

Merak etme hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Sonuçta sen potansiyel bir müşterisin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı