Lenssiz Sony A6400 almak mantıklı mı?

SyLaS61

Hectopat
İşim gereği gezmek zorundayım ve oraların tarihi yerlerini falan telefonumdan çekiyorum. Fakat biraz daha profesyonelce yapmak için kamera arıyorum ve bu konularda hiçbir şey bilmiyorum. Küçük bir araştırma ile Sony A6400'ü buldum, nasıldır bilmiyorum. Piyasada lenssiz 40-45 bin TL, bu paralara daha iyisi var mı? Anlatırken benim anlayacağım dilden anlatırsanız sevinirim.

A6400 güzel makine ama bu fiyatlara alınmaz. İkinci el kit lensli versiyonuna bakmanızı tavsiye ederim. Lens olarak kit lens tercih edilebilir başlangıç için.

A6400 güzel makine ama bu fiyatlara alınmaz. İkinci el kit lensli versiyonuna bakmanızı tavsiye ederim. Lens olarak kit lens tercih edilebilir başlangıç için.
2,eled nelere dikkat etmem gerekli hocam hiç anlamıyorum dediğim gibi.

2, eled nelere dikkat etmem gerekli hocam hiç anlamıyorum dediğim gibi.

Çekim sayısı mümkünse 20-30 bin altında olsun. Kozmetiğine dikkat edin alacağınız cihazın. Gittiğinizde tuşları, bütün fonksiyonları vs. çalışıyor mu diye kontrol edin. Lensi söküp bayonete bakın bir sorun var mı diye, sensöre bakın herhangi bir çizik gibi bir şey var mı diye. Ekranı ve vizörü kontrol edin. Batarya soketini vs kontrol edin. Deneme amaçlı fotoğraf çekin, alttaki tripod yuvasına bakın bir eğilme açılma vs. var mı diye. Alırken bunlara baksanız yeter diye düşünüyorum.

teşekkürler.

Hocam 2,el 30k falan 10k daha koyup sıfır alınmaz mı ?

Teşekkürler.

Hocam 2, el 30k falan 10k daha koyup sıfır alınmaz mı?

Sıfır alacaksanız Canon tarafı bence daha mantıklı şu anda. A6400 sıfır alınacak bir makine değil artık. Yani bence fazla para verip sıfır almanın bir mantığı yok. Ben de kendi a6400'ümü ikinci el aldım 1.5 senedir sorunsuz kullanıyorum.

Anladım hocam siz kaça aldınız 2,el hatırlıyor musunuz?

Ben kit lensle 23-24 bin gibi bir şeye almıştım. Shutter sayısı 4 bindi. Şu anda benzer ayarda cihazlar 30-32 bin civarında sarı sitede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…