Letgo'daki dolandırıcılar

Tipitip

Hectopat
Daha fazla  
Değerli Technopat Sosyal kullanıcıları, aslında bu konuyu açmam bile üzücü ama maalesef bu tür kişilere kanan insanlar var. Eğer satıcı aşağıdaki özellikleri kendi bünyesinde barındırıyorsa o satıcıdan şüphe duyun mümkünse almayın.

Piyasa fiyatının çok altına satması
Kendisini polis, savcı, asker gibi önemli makamlarda tanıtması
Önce havale sonra kargo istemesi
Size gereğinden fazla nazik ve samimi veya aşırı kaba davranması
Herhangi bir belge veya ürün resmi atacağı zaman elini belgenin veya ürünün bir kısmına koyması
Satıcının acelem var, hadi çabuk diyerek sizi acele ettirmesi, unutmayın acele işe şeytan karışır.

Bu özelliklerden bir tanesi veya birkaçı olup da dürüst olan satıcılar illa ki vardır. İstisnalar kaideyi bozmaz ama istisnalar azınlık kısımda.

Örnek dolandırıcı ilan. Son birkaç gündür farklı adlarla çok fazla bu ilanı görüyorum. Adamın diğer ilanlarında bakarsanız PS4'ü de piyasa fiyatının çok altına satıyor. Forumda da yüksek ihtimalle bu adama dolandırılan kişiler var. Attığım linkteki ilan silinmiş olabilir adam sürekli farklı hesaplardan aynı ilanı açıyor.

Maalesef dolandırılan arkadaş:

Değerli sosyal kullanıcıları lütfen böyle onun bunun çocuklarına paranızı kaptırmayın. Lütfen bir ürün alırken deneyin, satış sözleşmesi yapın, GET sistemini kullanın, mümkünse yüz yüze görüşerek alın ve alırken video çekin. Dolandırılırsanız da dava açmaya üşenmeyin de bunları kökü kurusun. Çok şükür bugüne kadar dolandırılmadım. Sizi de doladırılmamanız dileği ile sağlıcakla kalın.

Tek kural:
  • Kargo ile 2. el ürün alınmaz.
İnsanlara nasıl güveniyorlar, anlam veremiyorum. Bir akıllı sensin zaten 1000 liraya şunu alacaksın. İhtiyacı olup İstanbul'da yaşayan var ise gitsin elden alsın şunu bakalım adam ne yalanlar uyduracak.

Letgo'yu ben de kullanmıyorum artık. Bir şey satıyoruz, adam randevu ayarlıyor orta yerde. Telefon numarasını da veriyor. Buluşma yerine gidiyorum ama adam yok. Telefondan da engellemiş. Bunu 3 kez yaşayınca sildim uygulamayı.

Sahibindende GeT sistemi var o nekadar güvenli ordan pc için parça alcağımda.

Benim de aklım almıyor. Ben elden alırken bile şüpheleniyorum. Adama diyorum deneyebilir miyim? Hayır, evim müsait değil diyor. Laptop getiririm öyle deneriz diyorum. Ona da hayır diyor. Ben sana nasıl güveneceğim? Ya bozuk çıkarsa dedim. Bozuk çıkarsa 2 gün içinde iade edebilirsin diyor. Ben de engelledim.

Bir keresinde benim bisikletimi bana satmıştı, yoldan geçerken fotoğrafını çekmiş ve Letgo'ya koymuş, anlaştık almaya gittim, sonra bu benim bisikletim dedim fotoğrafını gösterdim. Ondan sonrasını tahmin edebilirsiniz.

Siz parayı veriyorsunuz, para Sahibinden.com'un havuzunda bekliyor. Ürün size ulaşınca birkaç gün süreniz var ürünü test ediyorsunuz. Eğer ürün çalışıyorsa ürüne onay veriyorsunuz para havuzdan adama gidiyor. Eğer onay vermezseniz sizin adama tekrar kargoladıktan sonra para havuzdan size geliyor. Hiçbir şey yapmaz iseniz gün aşımına uğruyor, para yine havuzdan adama gidiyor.

Onu da önermiyorum. Orada da sıkıntı çıkıyor. 2. elden dikiz aynası aldı arkadaş. Ayna kırık geldi. Geri iade istedi kırık diye. Sahibinden sitesi onayladı ama adam onaylamadı. Sen kırık aynayı koydun diye tehdit etti. Arkadaş da 400 lirasından oldu.

Hiç almayacaksın öylelerinden. Ben arkadaşıma Forum Donanım'dan 1060 aldım. Adam evine davet etti, 1060'ı aldım, giderken annesi tatlı yapmış bir kaba koyup verdi. Böyle olacaksın eğer ürününde iddialıysan. Yoksa yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…