Tipitip
Hectopat
Daha fazla
Değerli Technopat Sosyal kullanıcıları, aslında bu konuyu açmam bile üzücü ama maalesef bu tür kişilere kanan insanlar var. Eğer satıcı aşağıdaki özellikleri kendi bünyesinde barındırıyorsa o satıcıdan şüphe duyun mümkünse almayın.
Piyasa fiyatının çok altına satması
Kendisini polis, savcı, asker gibi önemli makamlarda tanıtması
Önce havale sonra kargo istemesi
Size gereğinden fazla nazik ve samimi veya aşırı kaba davranması
Herhangi bir belge veya ürün resmi atacağı zaman elini belgenin veya ürünün bir kısmına koyması
Satıcının acelem var, hadi çabuk diyerek sizi acele ettirmesi, unutmayın acele işe şeytan karışır.
Bu özelliklerden bir tanesi veya birkaçı olup da dürüst olan satıcılar illa ki vardır. İstisnalar kaideyi bozmaz ama istisnalar azınlık kısımda.
Örnek dolandırıcı ilan. Son birkaç gündür farklı adlarla çok fazla bu ilanı görüyorum. Adamın diğer ilanlarında bakarsanız PS4'ü de piyasa fiyatının çok altına satıyor. Forumda da yüksek ihtimalle bu adama dolandırılan kişiler var. Attığım linkteki ilan silinmiş olabilir adam sürekli farklı hesaplardan aynı ilanı açıyor.
Maalesef dolandırılan arkadaş:
www.technopat.net
Değerli sosyal kullanıcıları lütfen böyle onun bunun çocuklarına paranızı kaptırmayın. Lütfen bir ürün alırken deneyin, satış sözleşmesi yapın, GET sistemini kullanın, mümkünse yüz yüze görüşerek alın ve alırken video çekin. Dolandırılırsanız da dava açmaya üşenmeyin de bunları kökü kurusun. Çok şükür bugüne kadar dolandırılmadım. Sizi de doladırılmamanız dileği ile sağlıcakla kalın.
Piyasa fiyatının çok altına satması
Kendisini polis, savcı, asker gibi önemli makamlarda tanıtması
Önce havale sonra kargo istemesi
Size gereğinden fazla nazik ve samimi veya aşırı kaba davranması
Herhangi bir belge veya ürün resmi atacağı zaman elini belgenin veya ürünün bir kısmına koyması
Satıcının acelem var, hadi çabuk diyerek sizi acele ettirmesi, unutmayın acele işe şeytan karışır.
Bu özelliklerden bir tanesi veya birkaçı olup da dürüst olan satıcılar illa ki vardır. İstisnalar kaideyi bozmaz ama istisnalar azınlık kısımda.
Örnek dolandırıcı ilan. Son birkaç gündür farklı adlarla çok fazla bu ilanı görüyorum. Adamın diğer ilanlarında bakarsanız PS4'ü de piyasa fiyatının çok altına satıyor. Forumda da yüksek ihtimalle bu adama dolandırılan kişiler var. Attığım linkteki ilan silinmiş olabilir adam sürekli farklı hesaplardan aynı ilanı açıyor.
Maalesef dolandırılan arkadaş:
Dolandırıldım Yazıklar Olsun!
Letgo'da 6 Temmuz 2020 tarihinde Logitech G29 MediaMarkt 1 sene garantili ürünü çok uygun fiyata buldum. Adamı aradım telefon çaldı ve telefonu açtı güzelce konuştuk. İşin ilginci burası işte, daha sonra hattı meşgul gibi göstermeye ayarlıyor. Konuşma kayıtlarımız duruyor. Neyse ki kaydetmiştim...
Değerli sosyal kullanıcıları lütfen böyle onun bunun çocuklarına paranızı kaptırmayın. Lütfen bir ürün alırken deneyin, satış sözleşmesi yapın, GET sistemini kullanın, mümkünse yüz yüze görüşerek alın ve alırken video çekin. Dolandırılırsanız da dava açmaya üşenmeyin de bunları kökü kurusun. Çok şükür bugüne kadar dolandırılmadım. Sizi de doladırılmamanız dileği ile sağlıcakla kalın.