LG 24GN650-B monitör ayarları nasıl yapılır?

Peki HDR kullanıyor musunuz?
Şahsen ilk zamanlar HDR ile problemler yaşadım. Bilgisayarı ilk açtığımda ekran renklerden yoksun oluyordu ve tekrardan açıp kapatınca düzeliyordu. Bunun dışında durup dururken sararma da olabiliyordu renklerde. Fakat şimdilerde tekrar kullandığımda bu sorunları yaşamadım ve oyunlar da dahil videolarda güzel şekilde kullandım. Fakat videolarda beyaz renklerde bir sıkıntı oluşuyordu ve o kısım noktalı noktalı gözüküyordu. O yüzden HDR kapadım, benim için olmazsa olmaz değil. HDR destekli oyununuz yoksa veya HDR destekli videolar izlemiyorsanız sizin için de gereksiz diyebilirim. Yine de HDR destekli oyununuz varsa ya da Windows 11 kullanıyorsanız Auto HDR ayarını açarak oyunlarınızda nasıl fark yarattığına bakabilirsiniz. Ben açtığımda oyunlarda gece vakitlerinde çok güzel görünüyordu.
 
MBR'nin etkisini anlayabilmen için şu siteye bakabilirsin. Bir açık bir de kapalıyken hareketli ufoların arkasında bıraktığı izlere bak. Kapalıyken blurlu bir hareket varken açıkken çok net gözükeceklerdir: TestUFO: Ghosting

MBR ayarını değiştiremiyorsan ilk olarak FreeSync'yi kapamalısın.

Hocam MBR ayarını yapınca ghosting oldu o yüzden geri çektim.
 
Konuda benim önerdiğim ayarlar mevcut ama artık şu şekilde söyleyebilirim:

Gamer 2
FreeSync Premium: Basic
Black Stabilizer: 40-60 (Karar senin. Oyundan oyuna karanlık seviyesini değiştirebilirsin.)
Response Time: Fast
Brightness: Oda ışığına göre. Sabah 100'ken akşam 0'da bile kullanabiliyorum.
Contrast: 70
Sharpness: 60
Gamma: Mode 3
Color Temp: Medium

FPS oyunları için black stabilizeri artırman daha iyi olacaktır. Oyunda karanlıkta, gölgede kalan yerler daha açık renk gözükeceği için düşmanları ayırt etmen kolaylaşıcaktır. Ayrıyeten o oyunları oynarken FreeSync'den feragat edip Motion Blur Redection ayarını açmanı öneririm. MBR ayarında kullanırken herhangi bir baş dönmesi, baş ağrısı gibi sorunlar hissederseniz ayarı kapatınız.
Bunu yaptım.
 
Bende bu monitörden aldım fakat monitör menüsünde ki game mode ve game adjust kısmı aktif değil onu nasıl aktif hale getirebilirim acaba?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı