LG: Bir garanti rezilliği

Abi yazılarında Teknosadan memnun olmadığını da yazdın peki telefon almak isteyenlere ne önerirsin ? :) var mı bildiğin başka güvenebileceğimiz mağaza ?
Şahsen bundan sonraki hiçbir alışverişimde zincir mağaza düşünmüyorum. Onun yerine bizdehesapli.com çok güvenilir bir site. Fiyatları da %15-25 daha uygun. Öteki alışveriş siteleri gibi lakayıt da değiller, ilgileniyorlar ve çözüyorlar. Ben de önceleri internet alışverişine pek güvenmezdim ama bu siteyle gerçekten yaklaşık 10 işlemde 0 sorun çıktı diyebilirim. Hiçbir yeri yurdu belli zincir mağazadan memnun kalmadığım kadar memnun kaldım.
 
Merhaba Ahmet Özenir.
Tüm satış firmaları maalesef satış konusunda uyguladıkları prensipte aynı sistemi uyguluyorlar.

Burada alıcı bilinçli olması olması lazım sen beğendiğin cihazı aldığında eğer donanımsal bir sorun var ise zaten firma kesinlikle zorluk göstermeden değişimi uyguluyor bunun süresi 7 veya 15 gündür.

Fakat cihazı aldın hoşuna gitmedi donanımı bahane ederek kesinlikle uydurma sebeplerle değişimi yapamazsınız.

Bu işin birde farklı boyutu var cihazı beğendin özelliklerine baktın ve kararını verdin ama baktın ki cihaz özellikleriyle bağdaşmıyor anlatıldığı gibi değil.

Eğer böyle bir durum oluştuysa bu müşteriyi aldatmaya girer bu durumda da cihaz ne olursa olsun süresi içinde değiştirilir.

Her değişimde de sunulan sebepler gerçeği yansıtması lazım. Uyduruk sebeplerle donanımı veya sistem özelliklerini bahane ederek kesinlikle değişim yapma olanağı yoktur.

Burada kim ne derse desin hayalden öteye geçmez lütfen biraz gerçekçi olalım.

Benim buradaki amacım insanlara yardım etmek ve gerçeği göstermek. Ama maalesef gerçekler hep acıdır.
 
Napaydım dava açamıyom bi şey edemiyom? Gel 1399'u sen ver seni göklere çıkarayım ki kimi göklere çıkarmışım? Hala bangır bangır bağrınıyom LG almam aldırmam diye. Emeğe saygın olsun efendi. Oturduğum yerden senin gibi yorum atmıyom. Ayrıca Tayyip misali, objektif olmayı senden öğrenecek değiliz. Sen biraz kitap oku da okuduğunu anlamayı öğren.

- - - Güncellendi - - -


Meblağ biraz yüksek olunca bu tarz sıkıntılar çıkıyormuş hocam birkaç tanıdık da aynı problemleri yaşamış. Teşekkür ederim temennileriniz için.


Hocam sizinle ne alakası var konunun ?

Yalnız herkes yanlış anlamış beni.
 
Merhabalar, müşteri memnuniyeti konusunda Apple'ın namını duymayan yoktur. Bugün bir arkadaşım kardeşinin yanlışlıkla 880 liralık uygulama içi satın alım yaptığı için babasının çok kızgın olduğunu söyledi. Ben de bir şansımı deneyip Apple'a mail atayım dedim. Henüz 2 saat olmuştu ki mail geldi. Bir Apple'ın müşteri hizmetlerine, bir de LG ve Teknosa'nınkine bakıp durumu karşılaştıralım.

Yazdığım mail:My son accidentally bought this and other dragon city in app items. I want to cancel all dragon city in app purchases.
Gelen cevap:Dear Osman,
Greetings and thank you for contacting iTunes Store Support with this inquiry. My name is Neil and I am pleased to assist you today. I understand that you have issues with accidental purchase on your account. Please be assured that I will work with you in resolving your issue and I am going to do my best to turn this around for you. I do apologize for the inconvenience this has caused you.

I’ve reviewed the circumstances of your case, and refunded your unintentional In-App Purchase. In this case, issuing a refund is an appropriate exception to the App Store Terms and Conditions, which state that all sales are final.

In five to seven business days, a credit of 887.41 TRY should be posted to the credit card that appears on your receipt for that purchase.

For more information about In-App Purchases and how to restrict them, see these articles:
Özetle olayın benden kaynaklandığını, bunun i accept dediğimiz Apple kurallarına aykırı olduğunu ancak bizim için istisnai bir durum olduğundan 887 liralık ödemeyi iptal edip 5-7 iş günü içinde karta geri yükleyeceğini yazmış arkadaş.





Halen neden Apple deyince aklımıza kalitenin geldiğini sorgulayan var mı? Ben de pek inanmıyordum ancak birebir gördüm neden olduğunu. Saygılarımla.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Note 3 ve iPhone 5s arasında kaldım şimdi. Bilgisayar gibi kullanmak istiyorum telefonu ama Apple'ın böyle olduğunu duyunca insan tereddüt ediyor. :) Gerçekten en iyiyi seçmek çok zor.
 
Hocam bizde LG G2 almayı düşünüyorduk. :D LG'nin Müşteri hizmetleri falan kötümü yani? Yorumlarda okuduğuma göre kötü gibi gözüküyor. Şu an HTC kullanıyorum, bir ara bozulmuştu, müşteri hizmetleri bana çok yardım etti, internette dedikleri kadar kötü değil bence. Bu arada geçmiş olsun.

- - - Güncellendi - - -

Note 3 ve iPhone 5s arasında kaldım şimdi. Bilgisayar gibi kullanmak istiyorum telefonu ama Apple'ın böyle olduğunu duyunca insan tereddüt ediyor. :) Gerçekten en iyiyi seçmek çok zor.

Note 3 Daha iyi bir seçim olacaktır. Apple Türkiye Müşteri hizmetleri hakkında bir bilgim yok ama, ne biliyim bir değişik geliyor bana. :D
 
Valla hocam çok özgürlükçü değilsen, büyük ekran sevmiyorsan 5s en baba telefondur. Ben bir android hayranıyım, mimarisine, mantığına bayılıyorum ancak şu son yaşadıklarımdan sonra ben bile ciddi ciddi 5s düşünmeye başladım.

- - - Güncellendi - - -

Aman diyeyim LG'den uzak dur. Çok çekersin demedi deme. Tecrübe ettiğim birçok servis arasında en amatörü, en umursamazı.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı