LG G5 H860 root atılmalı mı?

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 3470 4.0 GHZ O.C -SAPPHIRE NITRO+ RX 580-16 GB RAM-GIGABYTE GA-Z77X-UD3H-240+120 SSD SNOWMAN M200 600W +80 PSU
İPHONE 6S 64 GB
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Elimde LG G5 H860 modeli var yurt dışı modeli TR olanı değil karıştırmayın. Bootloader açılabiliyor bu telefonu 05/2016 da aldım ve cihaz hala donanım açısından gayet güzel ama sıkıntılarım var. Root atıp hızlandırmak istiyorum. Gerçekten eskiye göre hızlandırır mı? Isınma gibi sorunları azalır mı? Bir de ROM ile root nedir tam olarak? Açıklarsanız sevinirim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorularına 1, 2, 3 sayı başlıkları altında cevap vereceğim. Umarım yardımcı olurum.
1-) root ve ROM arasındaki fark nedir?
Cevap:
Root: Telefona tam yetki vererek kontrolü ele alırsınız. Telefonda yapamayacağınız şey kalmaz. OC bile yapabilirsiniz.
ROM: Telefona yüklenen Android işletim sistemine denir. Telefon size stok ROM ile gelir yani fabrika çıkışlı orijinal ROM. Siz isterseniz başka bir ROM yükleyebilirsiniz.

Bu işlemleri yaparken genelde telefonlar garantiden çıkıyor ve bazı modellerde garantiyi geri getirmek mümkün olduğu gibi bazılarında mümkün olamayabiliyor.

2-) root atmak cihazınızı çok güçlü bir derecede hızlandırmasada bir takım artışlar olabilir.(modelden modele değişiklik gösterebilir.)

3-) ısınma konusuna gelirsek. LG telefonlarda (eski modellerinde) ısınma sorunları olabiliyor.
Root dediğimiz gibi tam erişim demek. Siz isterseniz birçok Android'in size izin vermediği bir takım şeyler yaparak soğutabilir. ya da daha da cihazın daha da ısınmasına neden olabilir?
Fakat tercihim bir ek soğutucu almanızdır. Son olarak LG G3 modelli bir telefona root atılırken izlemişliğim var fakat ısınma derecesinde Max 2-3 derece oynama olmuştu bilginiz olsun.

Sorularına 1, 2, 3 sayı başlıkları altında cevap vereceğim. Umarım yardımcı olurum.
1-) root ve ROM arasındaki fark nedir?
Cevap:
Root: Telefona tam yetki vererek kontrolü ele alırsınız. Telefonda yapamayacağınız şey kalmaz. OC bile yapabilirsiniz.
ROM: Telefona yüklenen Android işletim sistemine denir. Telefon size stok ROM ile gelir yani fabrika çıkışlı orijinal ROM. Siz isterseniz başka bir ROM yükleyebilirsiniz.

Bu işlemleri yaparken genelde telefonlar garantiden çıkıyor ve bazı modellerde garantiyi geri getirmek mümkün olduğu gibi bazılarında mümkün olamayabiliyor.

2-) root atmak cihazınızı çok güçlü bir derecede hızlandırmasada bir takım artışlar olabilir.(modelden modele değişiklik gösterebilir.)

3-) ısınma konusuna gelirsek. LG telefonlarda (eski modellerinde) ısınma sorunları olabiliyor.
Root dediğimiz gibi tam erişim demek. Siz isterseniz birçok Android'in size izin vermediği bir takım şeyler yaparak soğutabilir. Ya da daha da cihazın daha da ısınmasına neden olabilir?
Fakat tercihim bir ek soğutucu almanızdır. Son olarak LG G3 modelli bir telefona root atılırken izlemişliğim var fakat ısınma derecesinde Max 2-3 derece oynama olmuştu bilginiz olsun.

Gerçekten çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler:) peki bu rootu hangi uygulama program ile yapmalıyım cihazı 05 2016 da aldığım için garantinin pek bir önemi yok. Ek soğutucu olarak vantilatörü son ayara açıyorum ciddi anlamda ısınmamı çözüyor:) king root benim cihazımda olmuyor yüzde 1 de kalıyor.

Gerçekten çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler:) peki bu rootu hangi uygulama program ile yapmalıyım cihazı 05 2016 da aldığım için garantinin pek bir önemi yok. Ek soğutucu olarak vantilatörü son ayara açıyorum ciddi anlamda ısınmamı çözüyor:) king root benim cihazımda olmuyor yüzde 1 de kalıyor.
Kingo root gibi ne olduğu bilinmeyen çinli çöp uygulamalar ile root atamazsınız. Bunun için cihazınıza uygun custom recovery yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra SuperSU ya da Magisk Manager ile cihaza flashlamanız gerek. Aşağıya bir video linki bırakacağım ordan bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kingo root gibi ne olduğu bilinmeyen Çin'li çöp uygulamalar ile root atamazsınız. Bunun için cihazınıza uygun Custom Recovery yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra SuperSU'ya da Magisk Manager ile cihaza flashlamanız gerek. Aşağıya bir video linki bırakacağım oradan bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler yakında batarya alacağım ve kasasını değiştireceğim ondan sonra format atıp root atacağım 😊

Kingoroot gibi şeyleri önermem, root istiyorsan magisk kullan, aşırı iyi bir root, kendi modülleri var ve gerektiğinde rootu gizleyebiliyor böylece roottan dolayı bir güvenlik sıkıntısı olmuyor, magisk kullanmak için cihazına TWRP gibi bir custom recovery yükle ve install bölümünden magisk'i flashla.

Cihazı hızlandırmak istiyorsanız root yerine Custom ROM atın derim. Kolay gelsin.

ROM yükleme konusunda hiçbir bilgim yok maalesef telefon elimde kalır diye korkuyorum eğer siz detaylı bir şekilde anlatırsanız ROM atabilirim😊
Kingoroot gibi şeyleri önermem, root istiyorsan Magisk kullan, aşırı iyi bir root, kendi modülleri var ve gerektiğinde rootu gizleyebiliyor böylece roottan dolayı bir güvenlik sıkıntısı olmuyor, Magisk kullanmak için cihazına TWRP gibi bir Custom Recovery yükle ve install bölümünden Magisk'i flashla.

Peki root atınca geri nasıl kaldırabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki root atınca geri nasıl kaldırabilirim?
Eğer magisk yüklediyseniz uygulamanın içinde "magisk'i kaldır" diye bir seçenek var, bu rootu kaldıracaktır.
ROM yükleme konusunda hiçbir bilgim yok maalesef telefon elimde kalır diye korkuyorum eğer siz detaylı bir şekilde anlatırsanız ROM atabilirim😊
İsterseniz ben size yardım edebilirim.

Son düzenleme:
Eğer Magisk yüklediyseniz uygulamanın içinde "Magisk'i kaldır" diye bir seçenek var, bu rootu kaldıracaktır.

İsterseniz ben size yardım edebilirim.

Çok memnun olurum :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı