Çözüldü LGA1151 işlemci pin diyagramı nereden bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Değerli forum üyeleri; babam hobi amaçlı bilgisayar tamir eder. Elindeki eski bir ana kartta pin çıkığı varmış. Yerine doğru takabilmek adına pin diyagramı gerekli. Aradım ama net olarak bulamadım. Nerede bulabilirim? Elinizde pin diyagramının bir görseli varsa verebilme imkanınız var mıdır?

İşlemcinin değil anakarta takılan yerin diyagramı lazım. Pin çıkıklığı anakarttaki sokette.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Intel pins of Coffee Lake

@Yener K. hocam bir tane tüm pinleri kategorize eden "pin layout" var ama hangisi Kaby Lake hangisi Coffee Lake işlemci için çözemedim.

Konu çözülmüştür. Sol taraftaki diyagram Kaby Lake işlemcilere ait. Sağ taraf Coffee Lake işlemcilere ait. Lazım olan alsın bu konudan yararlansın.
Vcc pinleri daha fazla olan diyagram Coffee Lake işlemcilerin. Şurada görülen kırmızı pinler yani.
Hangi nesil için sordunuz? 1151 pin için çok nesil var? Bunu da belirtin.

Düzenleyen moderatör arkadaşa şu bilgiyi vereyim. 7. ve 8. nesil işlemcilerin LGA1151 soketlerinde farklılık var.
Hangi nesil için sordunuz? 1151 pin için çok nesil var? Bunu da belirtin.
Hocam 7.nesil yazdım ama silmişler.

Düzenleyen moderatör arkadaşa şu bilgiyi vereyim. 7. ve 8. nesil işlemcilerin LGA1151 soketlerinde farklılık var.

Hocam 7.nesil yazdım ama silmişler.
Tamamdır hocam. Fakat anakart modeli de önemli. Her anakarta 7 ve 8 takılmıyor. Benim bildiğim kadarıyla 6-7, 8 ve 9 gibi oluyor.

Ana karta eski dedim de kart Bitcoin madencilik kartı çıktı hocam. Tam model Biostar TB250-BTC D+. Sadece 7.nesil için pin diyagramı lazım. Babam biraz titiz çalışan birisidir bu konularda.

Ana karta eski dedim de kart Bitcoin madencilik kartı çıktı hocam. Tam model Biostar TB250-BTC D+. Sadece 7.nesil için pin diyagramı lazım. Babam biraz titiz çalışan birisidir bu konularda.
Tamamdır hocam. Arkadaşlar da baksınlar. Ben de araştırma yaparım.

Intel pins of Coffee Lake

@Yener K. hocam bir tane tüm pinleri kategorize eden "pin layout" var ama hangisi Kaby Lake hangisi Coffee Lake işlemci için çözemedim.

Konu çözülmüştür. Sol taraftaki diyagram Kaby Lake işlemcilere ait. Sağ taraf Coffee Lake işlemcilere ait. Lazım olan alsın bu konudan yararlansın.
Vcc pinleri daha fazla olan diyagram Coffee Lake işlemcilerin. Şurada görülen kırmızı pinler yani.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı