LGA775 işlemci önerisi

Bütçe
150 tl
X5460-E5450 veya Q9650 bu soketin en güçlü işlemcileridir. Aliexpress'den sipariş etmeni öneririm zira 100 liralık mala 200 lira isteyenlerle karşılaşabilirsin.

Q6600 alacaksanız, OC'nin dibine vurmanız gerekli. Çünkü Q6600'ın olayı bu.

Ferrari alıp 60'la gitmek gibi bir şey olur Q6600'ı OC yapmamak.

Size tavsiyem en az Q8000 almanız. Anakartını yazmamışsın ama en az 4GB yapman gerek.

Bunu Q9505, Asus P5K-E + 5GB + RX 460 sistemimden yazıyorum.
OC hakkında da pek bir fikrim yok bir kere denedim sadece öğrenmesi zor değilse yapabilirim

Merhabalar, eski bir sisteme sahibim oyun oynamak için kullanıyorum. Sadece CS:GO oynuyorum denebilir. Rekabetçide 20-30-40 FPS alıyorum.
Intel Core 2 Duo E7500 işlemciye sahibim ama yetmiyor. CS:GO işlemci bazlı bir oyun. LGA775 soket bir anakarta sahibim işlemci almayı düşünüyorum. 150 TL civarında bütçem var. Biraz araştırdım, Core 2 Quad Q6600 aklıma yattı şimdilik. Bilgisi olan varsa yeter mi acaba bana? FPS'ime bir katkısı olur mu ya da başka işlemci tavsiyesi olan varsa yardımcı olabilirse çok memnun olurum. 2-3 güne almayı planlıyorum.
Sistemin CS:GO performansına baktım da işlemcin 768P çözünürlükte yüzde 20 kadar darboğaz yapıyor. OC yapmayacaksan Q8400 veya Q9400 alabilirsin. OC yapacaksan ve iyi bir soğutucu ile kullanacaksan Q6600 alabilirsin.

Mevcut işlemcine 3.5GHz OC yapabilirsen o da yeterli gelir 😀

Sistemin CS:GO performansına baktım da işlemcin 768P çözünürlükte yüzde 20 kadar darboğaz yapıyor. OC yapmayacaksan Q8400 veya Q9400 alabilirsin. OC yapacaksan ve iyi bir soğutucu ile kullanacaksan Q6600 alabilirsin.

Mevcut işlemcine 3.5GHz OC yapabilirsen o da yeterli gelir 😀
OC yapmayı bilmiyorum maalesef öğrenmesi zor değilse nereden öğrenebilirim acaba bilgisayardan az çok anlıyorum çok zorlanmam herhalde

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı