Hocam bakacağızda anakartınızın modelini yazın her işlemci her anakarta uymaz.
Windows + r ile çalıştırı açın ve ''msinfo32.exe" yazın çıkan bölümden sistem özetine tıklayın ve sistemi modeli karşısında anakartınızın ismin yazacaktır.
Benim de sistemim çok kötü bende de 2K bütçe var Valorant'ı 60 FPS oynanır hale getirmek istiyorum hemen hemen aynı kaderi paylaşıyoruz.
Hocam Q9550 yerine biraz daha para koyup 350 TL'ye AMD FX-6300 öneririm şahsen bende ondan alacağım.
E2160 varsa her türlü LGA 775 işlemcisi takılabilir. Yeterli eski Pentium serisi olmasın.
Hayır, takılamaz. E2160 model işlemci varsa anakart yongasının G31 öncesi olma ihtimali çok yüksek, ki G31 öncesinde de p9xx serisi hariç G945 gibi anakart yonga setlerine Q2C, C2D, 1066MHz ve üstü FSB destekleyen işlemcileri takamazsınız.
İyide 2160 işlemcisi p9xx anakartlara takılmıyor diye biliyorum. Yani Pentium 4 serisi takılan anakartlara olmuyor diye hatırlıyorum. Pentium serisi hiç kullanmadım ama benim bilgim böyle. Yanlış ise doğrusunu söyle kabulümdür.
O zaman bir bu anakartın yonga setine Asus ROG Commando - Motherboard Specifications On MotherboardDB
Bir de destek listesine bakınCommando - Destek
İyide 2160 işlemcisi p9xx anakartlara takılmıyor diye biliyorum. Yani Pentium 4 serisi takılan anakartlara olmuyor diye hatırlıyorum. Pentium serisi hiç kullanmadım ama benim bilgim böyle. Yanlış ise doğrusunu söyle kabulümdür.
Ama ASUS dışındaki anakartların büyük çoğunluğu o Pentium Celeron dışında desteği olacağını zannetmiyorum. Core 2 Duo desteği G31 P35 sonralarında geldi diye biliyorum.
Ben buradakine göre verdim o örneği; E2160 işlemcisi p9xx serisi anakartlara takılmıyor dediniz diye. P9xx yonga setinin eski olması sebebiyle 1333MHz FSB destekleyen işlemcilere doğrudan desteği yok, BIOS güncellemesi ile takılabiliyor. O beta yazısı da 1333MHz FSB destekli olan tüm işlemcilerde var fark ettiyseniz. O yüzden diyorum LGA775 bir anakart ve işlemci bile olsa önce anakart modelini öğrenin, sonra işlemci önerisi yapın diye.
BIOS güncellemesine bakar işte o işler, tıpkı A320 anakartların BIOS güncellemesiyle Ryzen 3000 - hatta 5000 desteğinin gelmesi gibi.
Manufacturer: Foxconn
Model: 45CMX/45GMX/45CMX-K
Bus specs: PCI-Express 1.0 (2.5GT/s)
Anakartın Quad Core desteği yok maalesef, en yukarı E8600 takılabilir sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.