LGBT bireylerin toplumdaki yerleri nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
LGBT bireylerin istediği şeyler genel olarak temel insan hakkı. Evlenmek, çocuk sahibi olmak (evlatlık) ve mutlu bir hayat sürmek. Çok da bir şey değil yani.

Bilimsel olarak eşcinsel bireylerinin doğal yoldan çocuk yapma olasılığı yok.
 
LGBTIQ+ insanlar hakkında verilecek yargıları LGBTIQ+ insanlar kendileri için kendileri verir. Burada onların yerine superior olduğunu düşünüp konuşanlar olmasın. Bir insanın toplumda yeri olup olmadığını ne hadle, hangi cüretle sen karar verebiliyorsun? Böyle bir sorunun sorulmuş olmasını yalnızca cahillikle bağdaştırabilirim (bazı konularda cahil olmak gayet normaldir bunu parantezle açıklamak zorunda olmak bile üzücü) çünkü aksi bir halde bu soru sorulduğu vakit sen kim oluyorsun da LGBTIQ+ bireylerin toplumdaki yerini belirliyorsun diye sorulur. İnsan insandır. Milyon tane cinsel yönelim var. Kimsenin yönelimi başkasının mevzusu değil.

İkili cinsiyet kavramı dışındaki bireyler sonradan yaptıkları seçimle bu şekilde olmuyorlar. Tıpkı sizin bir gün uyanıp ulan ben kadın seviyorum demediğiniz gibi. Bu işte senin görüşün benim görüşüm yok. Bireyin kendisi karar verir bu konuya. Yaşamadığın bir durum üzerinden yaşayanlar hakkında yargıda bulunamaz kimse. Buna ben de dahil. Sadece cinsel kimliği sebebiyle öldürülen tonla seks işçisi, trans, eşcinsel varken bu gibi konularda verilecek karar ve yargıları Cis-Hetero bireylerin vermesi kadar saçma bir şey yoktur.

Ayrıca, LGBT'li ne demek lütfen açıklar mısın? Şunu terör örgütü ismi gibi kullanmayın. LGBT bir örgüt değil, üye olunan bir topluluk değil, kurum değil bir şey değil. LGBTİQ+ insanların ikili cinsiyet sistemi dışındaki her insana verdiği bir ad. Kısaltmadan oluşuyor zaten. Yaz bak internete görürsün.

Ben sadece cinsel kimliğim yüzünden öldürülmek istemiyorum, farklı görülmek istemiyorum, yaşamak istiyorum, cis-hetero bireyler ile eşitim ve sıra dışı olan kimse gibi görünmek istemiyorum diyerek kendi kimliklerini insanlara anlatmaları neden kötü görünüyor bazılarına?

Sen ne kadar normalsen, LGBTIQ+ bireyleri işte o kadar normal. Senin nasıl hakların varsa, onların da aynı hakları var. Cinsel anlamda da bu böyle.

Son dönemde şu anda ne olduğundan bahsetmek istemediğim ama herkesin anladığı sebeplerden ötürü bu insanlar ötekileştirilmeye çalışılıyor. Siz yoksunuz denmeye çalışılıyor. Yaşamayın deniyor. Bunun için her yerde adlarını duyurmaya, görünmeye, topluluk içerisinde ikili düşünce sisteminden insanları sıyırmaya çalışıyorlar. Devam da edecekler. Dizilerde, filmlerde, oyunlarda görünmek zorundalar. Sosyal hayatın içerisinde en sıradan şekilde görünmeye devam da edecekler. Kimse bir eserin yapısını bozun demiyor zaten. Ancak görünürlük açısından bunlar zorunludur. Sizi LGBTIQ+ insanlardan ve bu topluluktan kim veya ne itti bilmiyorum. Cevabı aslında basit ama bilmek istemiyorum diyeyim.

Kendim LGBTIQ+ bireyi olmamama rağmen, tanıdığım en kendini geliştirmiş insanlar onlardı ve çok şey öğrendim. Onlar adına konuştuğum sanılmasın. Haddime değil. Oldukça fazla yanlışım vardır. Ancak daha bu konu hakkında LGBTIQ+ nedir, ne değildir bilmeden ben bile bu topluluk hakkında bildiklerime rağmen kelimelerimi seçerek ve tartarak yazarken bu kadar hassas bir konuda oldukça kendine güvenerek yorum yapanlar olunca, iki söz söyleme gereksinimi hissettim.

Uzun lafın kısası, kimsenin cinsel kimliği, dini, soyu, dili, o insan üzerinde olan bakış açınızı değiştirmesin. Değiştiriyorsa zaten sorun onlarda değil, sizdedir. İnsanların farklılıkları doğaldır. İnsanları kimlikleriyle değil, insan haliyle görmemiz gerekiyor.

Son olarak Detroit: Become Human'dan iki söz ile bitireyim.

"Cevabı olmayan sorular sormak insan olmanın bir parçasıdır, Markus. Bir gün seni korumak için artık yanında olamayacağım. Kendini korumalı, seçimler yapmalı, kim olduğuna ve olmak istediğine karar vermelisin. Bu dünya farklı olanı sevmez, Markus. Kimsenin sana ne olman gerektiğini söylemesine izin verme."
 
Başımızın üstündeler.
Şaka bir yana her bireyin toplumdaki yeri neresiyse LGBT bireylerin de yeri orası. Cinsel eğiliminden dolayı toplumdaki yerin neden farklı olsun ki? Saçını ne yöne taradığından çok da farklı bir seçim değil bu.
 
Orada burada anlamsızca LGBT bayrağı sallamayan her LGBT üyesine sonsuz saygı duyarım, toplumda yerleri ayrı olamaz, insan insandır. Benim özgürlüğümü kısıtlamayan her kimse özgürlüğünün tadını çıkarmakta özgürdür.
 
Bu arada forumda çok büyük bir komutanın adını taşıyan bir üye var eşcinselleri öldürmek isteyen. O üyenin adı bizzat eşcinsel olan o komutandan geliyor ama, ironiye bak. :D
 
Bir insan istediği cinsiyete sahip olabilir arkadaşlar buna siz karışamazsınız. Şu 65+ yaşlı amca kafasından bir çıkın artık, 21. yüzyıldayız.

Bunun zaman ile alakası yok. Eğer insanlar 15. yüzyılda daha açık görüşlü olabilse idi, 15. yüzyılda olabilirdi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı