LGS 2021 nasıl geçti?

Sınava göre fena sayılmaz, tebrik ederim. Geçmiş olsun, tadını çıkarın artık 😀
Bir kurbağa gibi dans edeceğim Temmuz'da. :D
Hocam o her sene söylenen bir şey 10 yıldır takip ediyorum. Daha 1 kere matematik zor değildi diyen insan görmedim. Belki de sorun bizdedir, matematik de değil.
Sorun şu ki, gerçekten zor. Hele bu sene çok zor. Sözeli o kadar kolay yapıp Matematik'e abanmışlar resmen.

C kitapçığı hakkında: Matematik, delik inceliği 0.50 cm sahip süzgeçten altın geçirmeye çalışmak kadar zordu, Fen idare sözel kolaydı.
Sözel-sayısal arasında demiştim ki: "Beyler kesin sözel fragman, sayısal film olacak" dedim. Tam da öyle oldu..

Bir kurbağa gibi dans edeceğim Temmuz'da. :D

Sorun şu ki, gerçekten zor. Hele bu sene çok zor. Sözeli o kadar kolay yapıp Matematik'e abanmışlar resmen.
İşte stres bitmiyor ki? Sonucu bekliyorsun, yüzdeliği bekliyorsun daha doğrusu. Puan değil yüzdelik önemli çünkü. Ondan sonra okul tercihi vs hep stres maalesef.

Ben 2019'da girdim. 381 aldım. Dedim ki kesin nitelikliye giderim ( 310 civarıydı en iyi liseler). Sonra takk en az 10 puan attı liseler. Ben böyle sistemin... Deneme tahtası mıyız biz?
Sınavdan sonra çocuklarımı bu sistemle okutmamaya karar verdim, boşver. :)

Ben 2019'da girdim. 381 aldım. Dedim ki kesin nitelikliye giderim ( 310 civarıydı en iyi liseler). Sonra takk en az 10 puan attı liseler. Ben böyle sistemin... Deneme tahtası mıyız biz?
"Çocuklar deneme tahtası değil." dediği bir video duydum. Kimin olduğunu umarım anlamışsınızdır. Tabii onların söyledikleri her şey genellikle %90'ı yalan olduğu için.

Sistemle alakası yok 2019 da LGS daha kolay yapılmıştı bundan dolayı herkes daha iyi yaptı daha iyi yapınca da puanlar yükseldi.
Ama bir kolay bir zor yapılması bence de yanlış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı