Hocam araştırdım zaten, 5'lik yüzdelik dilimle örneğin 6'lık yüzdelik dilimdeki öğrenci sayısı eşittir. Bunda bir şey yok anlayamayacak. %5-%6 arası 1,038 milyon / 100 kişi vardır. Diğerinde de aynı olay. Yüzdelik dilim aynı, toplam kişi sayısı aynı. Bence sen çok yanlış anlamışsın o olayı.
Hocam araştırdım zaten, 5'lik yüzdelik dilimle örneğin 6'lık yüzdelik dilimdeki öğrenci sayısı eşittir. Bunda bir şey yok anlayamayacak. %5-%6 arası 1,038 milyon / 100 kişi vardır. Diğerinde de aynı olay. Yüzdelik dilim aynı, toplam kişi sayısı aynı. Bence sen çok yanlış anlamışsın o olayı
Bak kardeşim, ben uzun zamandır araştırıyorum. Yoğunluk diye bir şey var. Aynı yüzdelik dilim yapanlar aynı yüzdelik dilimde daha çok olur. Bir öğretmeninle konuşursan daha iyi anlarsın.
Bak kardeşim, ben uzun zamandır araştırıyorum. Yoğunluk diye bir şey var. Aynı yüzdelik dilim yapanlar aynı yüzdelik dilimde daha çok olur. Bir öğretmeninle konuşursan daha iyi anlarsın.
Ya sen ne yoğunluğundan bahsediyosun? Matematiğin yok galiba? Yüzdelik dilim nedir? Nasıl hesaplanır bak istiyorsan. Aynı yüzdelik dilim yapanlar aynı yüzdelik dilimde ne demek neyden bahsediyorsun sen? Bugün hocama da sordum yok öyle bir şey dedi ayrıca.
Şöyle açıklayayım, toplam giren öğrenci sayısının %100'de 1'ini bulacaksın her %1'lik dilime eşit sayıda öğrenci giriyor. Sıralama sınavı olmasaydı senin dediğin gibi olurdu. Örneğin 200 civarı çok alan var bunlar sıralanıyor ve eşit dağılıyor yani 400 alan az 200 alan çok diye yoğunluk olmuyor.
Şöyle açıklayayım, toplam giren öğrenci sayısının %100'de 1'ini bulacaksın her %1'lik dilime eşit sayıda öğrenci giriyor. Sıralama sınavı olmasaydı senin dediğin gibi olurdu. Örneğin 200 civarı çok alan var bunlar sıralanıyor ve eşit dağılıyor yani 400 alan az 200 alan çok diye yoğunluk olmuyor.
Hocam öyle desene sen puana göre belirli kesimlerde yoğunluğu diyosun örneğin 200 puan alanlar belli dilimde yoğunlaştı 300 alanlar %x - %y'de yoğun gibi gibi.