LGS 2023'te hayal kırıklığı yaşadım

Ben sınava büyük bir ümit heyecanla girerken çıkışta hiç öyle olmadı. Denemelerde istediğim lise tutuyoken LGS'de tutmadı ne diyeceğim yapacağım bilmiyorum. Ailemi hayal kırıklığına uğrattım. Nasıl istediğim liseyi kazanamadım onu düşünüyorum. Arkadaşlarım ile deneme puanlarımız neredeyse aynıyken LGS'de ben onlardan çok geride kaldım. Onlar istediği liseleri kazandılar ben kazanamadım, ne yapacağım bilmiyorum kendi berbat hissediyorum. Yaşadığım ilçede kazanmak istediğim liseden hariç adamakıllı lise yok. Ne yapacağım şimdi hiç bilmiyorum.
Arkadaşlarım yazıyorsun hala, bak benim babam memurdu her 2 senede bir şehir değiştiriyorduk. Birçok kez yıllarca beraber okuduğum kişilerin yanından ayrıldım. Gerçek dostlar kalıyor biliyor musun? Hayır arkadaşlarımdan ayrılacağım diye üzelme. Numaralarını al, illaki telefonun vardır, sürekli buluş. Lise gerçekten çok başka bir yer, ortaokul deneme sürümü gibi lisede tam sürüme geçip her şeyi kafana sokmaya çalışıyorsun bir yandan kendin de ergenliğe giriyorsun... Anlayacağın daha önün açık takma kafana öyle meslek liselerine gitmediysen diğer anadolu liseleri iyidir yani. Tabii senin çalışman burdaki birinci etken, dersleri salma salarsan 4 sene sonra yks'de bomboş hissedersin ya da "12.sınıfta 4 sene boşa okumuşum" dersin. Takma kafana, senin mental sağlığın her şey unutma.

Lgs puanı ile sitelerden ve denemelerden bulduğun puanlar çok farklı oluyor. 2 sene önce girdim denemelerden 220 260 alıyordum lgsden 361 aldım. Tutturursun üzülme. Sonuçlar açıklanınca haber edersin merak ettim kaç puan alacağını.

Dünyanın sonu değil kendinizi üzmeyin eğer puan ile yerlesemiyorsaniz OBP ile yerleşin zaten eğer OBP puanınız 90 üstünde ise pek de bir fark olmaz sizden kıymetli değil.

Ben sınava büyük bir ümit heyecanla girerken çıkışta hiç öyle olmadı. Denemelerde istediğim lise tutuyoken LGS'de tutmadı ne diyeceğim yapacağım bilmiyorum. Ailemi hayal kırıklığına uğrattım. Nasıl istediğim liseyi kazanamadım onu düşünüyorum. Arkadaşlarım ile deneme puanlarımız neredeyse aynıyken LGS'de ben onlardan çok geride kaldım. Onlar istediği liseleri kazandılar ben kazanamadım, ne yapacağım bilmiyorum kendi berbat hissediyorum. Yaşadığım ilçede kazanmak istediğim liseden hariç adamakıllı lise yok. Ne yapacağım şimdi hiç bilmiyorum.

Gardaş bende senin gibiydim çok çalıştım ama senin kadar çalışmadım bizde liseyi bir şey sanıyorduk ailem Anadolu istiyordu bende istiyordum ama meslek lisesine düştüm çok güzelde liseyi okudum ve bitirdim Kayseri adliyesinde staj yaptım cebime parada girdi hiçbir şey olmaz hatta aklın varsa meslek lisesine git şakasız sana öneriyorum hem meslek öğren hem de cebine paran girsin Temmuz'da asgariye zam gelecek maaş 4K olacak ama diğer her şeyede zam geleceğim sadece demek istediğim şey cebinde paran olsun bu kadar kasma sen üniversite sınavına odaklan liseyi her yerde okursun.

LGS'de istediğinin altında yapman elbette üzücü ama senin gibi böyle öğrenciler çok gördüm.
Bende 2 hafta sonra YKS'ye gircem. Sonuçta LGS ilk sınavın tecrübe etmiş oldun, tabi düşük almanda kaderinde varmış. Sana tavsiyem YKS'yi kafana takman, yani arkana bakmadan ilerle. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Ya boş yere kaygılanıyorsun iyi bir lise devri biz çocukken kapandı artık iyi bir lisenin önemi yok. Lisede 4 sene boyunca çalışırsan zaten istediğin bölümü kazanırsın. Şayet bir idealin yoksa yani ben illa doktor, mühendis, öğretmen, veteriner hekim (benim gibi) veya psikolog olacağım gibi üniversite okumanında bir anlamı yok. Şuan lisansüstü eğitim alıyorum sırf yurtdışı için. Lgs gibi bir sınava hayıflanacağına şimdiden ingilizceye ek bir dil daha öğren henüz yaşın küçük çok kolay öğrenirsin. Bu da benden sana bir abla tavsiyesi

Ben de normalde denemelerde 1. Olup 490 üstü puanla hedefimi tutturuyordum matta çıkan bir dikkat hatam yüzünden 5. Oldum ama artık önüme bakmam lazım emeklerimiz boşa gitmez elbet bence sen de öyle yap.

Adresle alan Anadolu lisesinden mezun olan biri olarak söylüyorum, ben de o dönemler ortaokulda çok başarılı bir öğrenci falandım herkes iyi liselere gideceğimi söylüyordu ama LGS o yıl ilk defa geldi ve yeterince hazırlanamadığım için bırak fen lisesini, puanla alan herhangi bir liseye gidemedim. O dönem ben de bunu sıkıntı ettim nasıl insanlar olacak, ben nasıl çalışacağım falan filan diye. Ya işte oranın ortamına uyamazsam tarzı kaygılarım vardı. Ama arkadaşı illa buluyorsun. O çok yadırgadığım okuldan harika insanlarla tanıştım. Artık lisedeki eğitim de çok önemli değil önemli olan senin başarın ve çalışman. Kendi okulumdan güzel üniversiteler kazanan bir sürü öğrenci var ki ben adresle girdim bu okula. Herkes demiş ama gerçekten lise 2'ye 3'e geldiğinde ben bunu mu dert etmişim diyeceksin. Önemli olan üniversite. Muhtemelen bu şekilde hissetmenin nedeni ailenin yaptığı baskı ama sonuçta ailen, illa barışırsınız ve sen lisede kendi başarını kanıtladığında seni tebrik ederler. Sen önüne bak, nereye yerleşirsen yerleş bariz şekilde başarılı birisin, her lisede kendini kanıtlarsın bu kadar kafaya takma.

Konuya yazan tavsiye fikir veren herkese çok teşekkür ederim bazı arkadaşlarda gülmüş canları sağ olsun sonradan yazanlarada bu gece yazan bir sürü kişi var onlara da cevap vermek isterdim ama konu üzerinde durdukça cidden moralim çok bozuluyor daha da konuşmak istemiyorum tekrardan yazan herkese teşekkür ederim iyi günler dilerim kendinize iyi bakın abilerim ablalarım.

Kanka LGS sonuçta bu lisede daha düzgün çalışırsın. Benim 10G sonra YKS sınavım var 4 yılda 1 gün ders çalışmamışımdır. Zaten bunun 2 yılı pandemiye gitti ondan sonra da toplayamadım iyice saldım. Ayrıca adamakıllı lise nasıl oluyor? Her lisenin kötü yanları var ve her lisenin iyi yanları var benim olduğum lisede öğretmenler çok iyiydi bazı sınıflar dersi kaynatmak için elinden geleni yapıyordu bende o sınıfa düştüm ama yine de liseden memnun bir şekilde ayrılıyorum.
sana verebileceğim en iyi tavsiye arkadaşlarını çok iyi seç emin ol seni düşündüğünden çok daha fazla etkiliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı