LGS 2023'te hayal kırıklığı yaşadım

Boş ver liseyi. Bu ulkede her şeyin oldugu gibi eğitim de berbat olduğundan bir önemi yok çok fazla. Üniversite için kendin çalışırsın evde mezuna kalıp gerekirse. Ki üniversitesinin de çok önemi yok aslında önemli olan kendini geliştirmek hiçbir şey öğretmedileri için okullarda sana düşüyor işinde uzman olmak. Bizim zamanımızda TEOG vardı ben de 422 aldım sonra çok çalışmadım YKS de puanım iyice düştü ama yatay geçişle Konya'daki İzmir'e istediğim yere geldim yine. ODTÜ falan gidemeyeceksen çok kasmanın bir anlamı yok ki ODTÜ bile olsa yine yurt dışındaki üniversitelerden daha iyi değil o yüzden kendini geliştirip uluslararası geçerliliği olan sertifika almaya bakacaksın o zaman büyük uluslararası şirketlerde yüksek maaşla çalışabilirsin.

Son düzenleme:
Vay arkadaş ne garip bir şey. Şunun şurasında iki haftadan az kalmış YKS'ye. Sizin dert ettiğiniz şey kıytırık bir sınav. Ben de girdim LGS'ye feni kazandım ama bir düşün ne oldu? 9. sınıf 2. dönemden itibaren taa 11. Sınıfa
kadar korona vardı. İyi hoş koronadan etkilendik baya ama 12. sınıf 2. dönem ne oldu deprem oldu ve 50k'dan fazla insan öldü ,2 ay öyle gitti psikolojik etkisini demiyorum bile, aralarında tanıdığım insanlar da var. Sözün özü ben 4 yıllık liseyi 2 senede okumuş oldum. Halbuki kazanmistim liseyi. Yok arkadaş öyle şey şu hayatta elinde olmayan şeyler için düşünmenin önemi yok. Kazanamamışsın çünkü ya yanlış ya da eksik çalışmışsın. Bunları bir kenara bırak ve hayatına odaklan. Sonuçta girdin çıktın sınavdan. Gidip optigi mi değişeceksin? Şu an üniversite sınavına hazırlanıyorum ve netlerim istediğim gibi gelmiyor ben ne yapıyorum sadece işime odaklanıp yoluma devam ediyorum. Bu da aynı bu şekilde. Bir sınav olmuşsun geçmiş gitmiş önünde daha büyük bir sınav var. Unutma geçmişte olanlara odaklananlar asla geleceklerini şekillendiremezler. Çalış falan demişler ama 11'e kadar yatsan ne fark eder ki? Lisede eğlenmeye bak kardeşim. Sadece yazılıların yüksek gelsin yeter. Onun haricinde artık yapacak bir işin de kalmadı senin yerinde olmayı iple çekiyorum şu an sınavdan sonra şu oyun senin bu oyun benim sana da tavsiye ederim.

La olm lgs la bu ne takıyorsunuz yks bile öyle aham şahim bir sınav değil. Ben ilk lgs ye giren tayfadanım 2 hafta calisip yuzde 10 a girmistim kendinize niye bu kadar yukleniyorsunuz anlamıyorum . Galatasaraya ataturk fene falan gitmedigin surece pek kafana takma ama bu liseleri ufak bir farkla kaciriyorsan üzülebilirsin. Ama emin ol lisede son sene okulun pek anlamı kalmıyor sen kendini nasıl gelistirirsen öyle gidiyorsun üniversiteye.

Ben sınava büyük bir ümit heyecanla girerken çıkışta hiç öyle olmadı. Denemelerde istediğim lise tutuyoken LGS'de tutmadı ne diyeceğim yapacağım bilmiyorum. Ailemi hayal kırıklığına uğrattım. Nasıl istediğim liseyi kazanamadım onu düşünüyorum. Arkadaşlarım ile deneme puanlarımız neredeyse aynıyken LGS'de ben onlardan çok geride kaldım. Onlar istediği liseleri kazandılar ben kazanamadım, ne yapacağım bilmiyorum kendi berbat hissediyorum. Yaşadığım ilçede kazanmak istediğim liseden hariç adamakıllı lise yok. Ne yapacağım şimdi hiç bilmiyorum.

Bende de aynı ya. Çok berbat bı durum heyecan yaptım denemelerde benden çok daha kötü alan kişiden daha kötü puan aliyorum

Ben sınava büyük bir ümit heyecanla girerken çıkışta hiç öyle olmadı. Denemelerde istediğim lise tutuyoken LGS'de tutmadı ne diyeceğim yapacağım bilmiyorum. Ailemi hayal kırıklığına uğrattım. Nasıl istediğim liseyi kazanamadım onu düşünüyorum. Arkadaşlarım ile deneme puanlarımız neredeyse aynıyken LGS'de ben onlardan çok geride kaldım. Onlar istediği liseleri kazandılar ben kazanamadım, ne yapacağım bilmiyorum kendi berbat hissediyorum. Yaşadığım ilçede kazanmak istediğim liseden hariç adamakıllı lise yok. Ne yapacağım şimdi hiç bilmiyorum.

Lisenin çok önemi yok sen çalışkansın o yüzden o denemelerde iyi bir ortalama yaptın lise sınavı üniversite sınavı yanında bir hiç şimdiden kendine bir yol haritası düşün ona göre üniversite sınavına hazırlan.

Başın sağ olsun kardeşim ölü yaralı var mı bari?

Boş ver liseyi. Bu ulkede her şeyin oldugu gibi eğitim de berbat olduğundan bir önemi yok çok fazla. Üniversite için kendin çalışırsın evde mezuna kalıp gerekirse. Ki üniversitesinin de çok önemi yok aslında önemli olan kendini geliştirmek hiçbir şey öğretmedileri için okullarda sana düşüyor işinde uzman olmak. Bizim zamanımızda TEOG vardı ben de 422 aldım sonra çok çalışmadım YKS de puanım iyice düştü ama yatay geçişle Konya'daki İzmir'e istediğim yere geldim yine. ODTÜ falan gidemeyeceksen çok kasmanın bir anlamı yok ki ODTÜ bile olsa yine yurt dışındaki üniversitelerden daha iyi değil o yüzden kendini geliştirip uluslararası geçerliliği olan sertifika almaya bakacaksın o zaman büyük uluslararası şirketlerde yüksek maaşla çalışabilirsin.
Katılıyorum kardeşim çok haklısın bunlar 98 alıp ağlayanlardan. Ama baktığın zaman ülkede gelişme adına hiçbir şey yok.

Bende aynı şekilde 500 istiyordum 475 aldım istediğim lise kabataştı 490 orası Beşiktaş Anadolu yazacağım hayalim deniz kenarıydı eh öyle olsun ölenle ölünmez hayat böyle devam etmez takma kafana ileride yurt dışı yaparsın.

İlk LGS'ye girmiştim fen lisesi istiyordum gelmedi bende çok sağlam anadolu lisesine gittim. Pişman olacağımı düşünürken aksine çok mutluydum güzel arkadaşlıklar edindim. Bi yerden sonra da ben fen lisesinde yapamazmışım dedim. Şu anda Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisiyim ve sana sadece şunu söylemek istiyorum. İyi lise iyi üniversite demek değil. Belki ortalama lise iyi üniversite ya da kötü lise iyi üniversite. Ve ve ve sen daha yolun başındasın, kafana takma. Arkadaş diyorsan da ben ortaokulda tanıştığım birisiyle liselerinin farklı olmasına rağmen hala konuşuyoruz hatta kendisi mezuna kaldı ama Gaziantep'ten kalkıp İzmir'e yanıma geldi. Bi arkadaşım İstanbul'a temelli taşınmıştı. Dönem sonunda ben de uçağa atladım İstanbul'a gittim 1 hafta orada takıldık sonra memleketime döndüm. Arkadaşı da sıkıntı etme hepsi kolay işler

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı