LGS 2025 nasıldı?

Kendini en iyi şekilde ifade etmen, en kolay şekilde ifade ettiğin anlamına gelmez. Anlaman için şöyle bir örnek vereyim; ben bir ben bir yazıyı saatlerce düşünerek, cümleleri defalarca değiştirerek yazabilirim. Bu süreç çok zorlayıcı olabilir ama sonunda ortaya çıkan metin, beni en iyi ifade eden şey olabilir. Buna karşın, sohbet ederken kendimi çok daha kolay ifade ederim, ama söylediğim şeyler her zaman en derin düşüncelerimi yansıtmaz. Yani "kolaylık" ile "etkili anlatım" her zaman aynı şey değildir.

En kolay dememiş ki zaten, kolaylaştıran bir türdür demiş sadece. Burada kafam karıştı zaten.

Bu konuyu sınav bitmeden açtım evet.

Görüşlerinizi, düşüncelerinizi merak ediyorum sınav hakkında. İstediği netleri yapanlar yapabildi mi? En önemlisi Sınav zor muydu yoksa ortalama ya da basit bir sınav mıydı?

Öncelikle 2024 LGS'ye göre çok zor olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim; matematik ve Türkçe'nin üzerine gitmişler hep matematikte çoğu konulardan sormamışlar, Türkçe'de de örnek sorularda olan 2 konudan sormamışlar kısacası 2024'e göre puanlar bayağı düşecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle 2024 LGS'ye göre çok zor olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim matematik ve Türkçenin üzerine gitmişler hep matematikte çoğu konulardan sormamışlar Türkçedede örnek sorularda olan 2 konudan sormamışlar kısacası 2024'e göre puanlar bayağı düşecek.

LGS 2024 acayip basiti, bu yıl sadece feni zor beklediler ama türkce ve matematik zor geldi. Ama bence zor değildi benim zamanim yetmedi Türkçe gene iyi de matematik 10 soru yapabildim. Zaman şu gibi akıp geçti anlamadım.

Bu konuyu sınav bitmeden açtım evet.

Görüşlerinizi, düşüncelerinizi merak ediyorum sınav hakkında. İstediği netleri yapanlar yapabildi mi? En önemlisi sınav zor muydu yoksa ortalama ya da basit bir sınav mıydı?

Giren biri olarak hocam çok fazla paragraf olduğunu söyleyebilirim Türkçe din inkilapda o kadar fazla paragraf vardı ki artık İngilizceyi yetiştiremedim ve gittim kitapçığa işaretleyip zaman kaybetmek yerine direk optiği işaretledim.

Eki Görüntüle 2513388

D şıkkı kesinlikle söylenebilir çünkü kendini en iyi ifade ettiği tür şiirse, şiir yazarın kendini ifade etmesini kolaylaştıran bir tür demektir? Açıkçası C şıkkı da doğru fakat aşırı arada derede bir soru bence 2 cevaplı falan olabilir.

Hocam zaten şıklar birbirine çok benziyordu her soruda %50 kaldım.

Sınav kolaydı bence Türkçede 2 soru ve matematikte 2 soru zordu bayağı o kadar.

Türkçe: 16-4
İnkılap: 9-1
Din: 10-0
İngilizce: 9-1
Matematik: 18-2
Fen: 19-1

Ben ömrü hayatımda bu kadar zor matematikle Türkçe görmedim normalde denemelerde kesi 15 soru matematik 17 tane de Türkçe doğru geliyordu fende 15 13 arasında gidiyordu ama bu sınav hepsini yok etti 11 2 matematik 13 2 fen 13 5 Türkçe ne ya gerçekten kafayı yiyeceğim.

Canınız sağ olsun hocam OBP ile yerleşirsiniz sizde dünyanın sonu değil ya önemli olan hangi liseye gittiğinden çok lisede nasıl ve ne kadar çalıştığındır.
Malum müfredat çok garip iyi bir lisede olmama rağmen kimya ortalaması 50'lerde sınıfın matematik 60'larda yani zorlayıcı bir seni bekliyor onu da söylemiş olayım her lisede zorluk aynı dediğim gibi şimdilik güzelce dinlen ve dokuzda çalışmaya başla güzel bir üniversiteye gideceğini düşünüyorum ben iki dönemde güzel çalıştım şu anda okulu birincisiyim birinci olarak ona geçtim sende yapabilirsin iyi şanslar.

Hocam tonguçun canlı yayını var LGS lise hocamın videosu var partikül matematiğin videosu var girin yorumlara millet ağlayarak çıktık yazmış inanın bana yüzdelikler çok düşük olacak.

Yok hocam geçen sene de öyleydi çok büyük yığılma oluyor kolay sınavlarda geçen sene bayağı bir netim vardı ona rağmen 380 puan aldım başka senelerle kıyaslayınca 430 bile oluyordu.

Canınız sağ olsun hocam OBP ile yerleşirsiniz sizde dünyanın sonu değil ya önemli olan hangi liseye gittiğinden çok lisede nasıl ve ne kadar çalıştığındır.
Malum müfredat çok garip iyi bir lisede olmama rağmen kimya ortalaması 50'lerde sınıfın matematik 60'larda yani zorlayıcı bir seni bekliyor onu da söylemiş olayım her lisede zorluk aynı dediğim gibi şimdilik güzelce dinlen ve dokuzda çalışmaya başla güzel bir üniversiteye gideceğini düşünüyorum ben iki dönemde güzel çalıştım şu anda okulu birincisiyim birinci olarak ona geçtim sende yapabilirsin iyi şanslar.

Yok hocam geçen sene de öyleydi çok büyük yığılma oluyor kolay sınavlarda geçen sene bayağı bir netim vardı ona rağmen 380 puan aldım başka senelerle kıyaslayınca 430 bile oluyordu.

Sizce yuzdelikler nasıl olur?

Sizce yuzdelikler nasıl olur?

Bana göre yığılma olur kolay sınav olduğu için 2022'de 420 alan öğrenci bu sene 380 alabilir geçen sene de yığılma oldu bence bu sene de gayet kolaydı benim görüşüm böyle ama olsun kafanıza takmayın ben taktım elime hiçbir şey geçmedi önemli olan şu 9 sınıfta çalışmak ders çalışma alışkanlığını lisede 9 sınıfta kazandın mı hep devam ettirirsin ve güzel bir üniversiteye yerleşirsin emin ol bu LGS saçma bir şey l

Girdim ve o kadar da zor değildi sadece Türkçede hızlı okuyabilmek önemliydi neyse din, inkılap ve ing e çok zaman kalmıyordu sayısalda ise matematikte birkaç soru hariç bayağı zorlamışlar fende sadece bilgiye dayalıydı.

Geri
Yukarı