LGS 2025 vs LGS 2021

2025'e zor diyen arkadaşlarım 2021 LGS sınavını çözmedi herhalde. Neydi o sınav öyle, hala geceleri kabus olur o üçgen sorusu.
Öyle bir matematik bir daha gelmeyecek hocam ancak 2025 LGS Türkçeye zor diyenler 2021 LGS çözmüştür. Herkes çok iyi çalışıyor.

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim. Peki bir sorum daha var sınavdan önce fen hedefliyordum 2024'te 460 2021'de 428le almış bu sene tahmini kaçla alır zaten gidemeyeceğim ama merakımı gidermek istiyorum.

Bence 445 civarı bir puanla alacaktır.

Öyle bir matematik bir daha gelmeyecek hocam ancak 2025 LGS Türkçeye zor diyenler 2021 LGS çözmüştür. Herkes çok iyi çalışıyor.

Ben 2025 LGS sınavına girdim fakat ben de 2021'in matematik konusunda daha zor olduğuna katılıyorum. 2025 LGS'nin ise Türkçesi bence daha zordu. 2021'in öğrencileri şu anki kadar şanslı değildi bu nedenle zorluk konusunda 2021 daha öndedir eşit dahi olsalar 2025 yüzdelikleri 2021'den daha kötü olacaktır. Ancak bu sınav 2024 ve 2023 sınavlarından da daha zordu bu nedenle yüzdelikte bunlardan daha iyi olur. Benim yüzdelikle ilgili tahminim 2020 ya da 2022 gibi olacağı yönünde.

Son düzenleme:
Abartmaya gerek yok diye düşünüyorum. 2025 Türkçesi, 2021 Türkçesine göre daha zor olabilir; fakat 2021 Matematiği gibi bir matematiğin bir daha gelmeyeceğini düşünüyorum. Üstelik pandemi dönemine denk gelmesi de cabası.

Matematikte en zor dedikleri sorular (2-3 tane zaten) bile 2-3 dakikaya çözülebiliyor, hatta 3-4 tane 10-20 saniyede çözülebilecek sorudan koymuşlar oradan çok feci zaman kazanabiliyorsun.

Neyi zordu? Sözel mi, fen mi?

Türkçenin zor olmasını sınavın en zor LGS yaptığını sanıyorlar. 2021 Matematiği bir neslin travması gibi bir şeydi.

2025 LGS genel olarak evet 2022-2023-2024 sınavlarından zordu. Demek ki sınava girenlerin %90 kadarı yeteri kadar çalışmamış. İllaki buna katılmayanlar olacaktır. O zaman bir de ben sorayım: 500 puan alan öğrenciler olacak. Onlar sizinle aynısını mı düşünüyor sizce? Yeteri kadar iyi çalışmamışsınız ve kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz. 2021 LGS sınavı hem çok zordu hem de pandemi dönemiydi. Öğrenciler okula gidemedi, denemeye giremedi, kaynak kitap bulamadı fakat tüm dönemden sorumlu tutuldular. Hem de zor bir sınavla. Şimdi, aynen arkadaşın dediği gibi, 90 olimpiyat sorusu bile sorsalar 500 puan alan öğrenciler çıkacak.

2025 LGS genel olarak evet 2022-2023-2024 sınavlarından zordu. Demek ki sınava girenlerin %90 kadarı yeteri kadar çalışmamış. İllaki buna katılmayanlar olacaktır. O zaman bir de ben sorayım: 500 puan alan öğrenciler olacak. Onlar sizinle aynısını mı düşünüyor sizce? Yeteri kadar iyi çalışmamışsınız ve kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz. 2021 LGS sınavı hem çok zordu hem de pandemi döne miydi? Öğrenciler okula gidemedi, denemeye giremedi, kaynak kitap bulamadı fakat tüm dönemden sorumlu tutuldular. Hem de zor bir sınavla. Şimdi, aynen arkadaşın dediği gibi, 90 olimpiyat sorusu bile sorsalar 500 puan alan öğrenciler çıkacak.

Ama mesela benim şehrimde geçen yıl şehrin en kalabalık ortaokullarından birinde 10 küsur 500 puan çıkmış bu yıl ise sadece 1 çocuk tam puan yapmış (sınavda kaydırma falan yapmadıysa) yani 500 puan her türlü çıkacak ama çevremde günde 6-7 saat çalışanlardan 400 altı puan alanlar oldu zor sorular 2,3 tane olabilir belki ama o psikoloji ile çözünce kalan 17 soruyu etkiliyor o 3 soru tamamen sınavı yönetmekle ilgili.

Ama mesela benim şehrimde geçen yıl şehrin en kalabalık ortaokullarından birinde 10 küsur 500 puan çıkmış bu yıl ise sadece 1 çocuk tam puan yapmış (sınavda kaydırma falan yapmadıysa) yani 500 puan her türlü çıkacak ama çevremde günde 6-7 saat çalışanlardan 400 altı puan alanlar oldu zor sorular 2,3 tane olabilir belki ama o psikoloji ile çözünce kalan 17 soruyu etkiliyor o 3 soru tamamen sınavı yönetmekle ilgili.

O mantıkla düşünürsen Antalya'da tek okuldan 6 adet 500 puan çıkmış.
Kahramanmaraş'ta tek okuldan 4 adet full çıkmış.
Bu sınav hiçbir şekilde 2021 ile yarışamaz.

Ve çalışmamış demişsin ancak LGS tam puan yapanların çoğu okul sayesinde değil dershane ve kendi çalışmaları sayesinde 500 aldı canlı derslerden konuları kavramak zor olabilir belki ancak konuları oturtup evde çok rahat bir şekilde ders çalışmak için zamanı vardı 2021 tayfanın pandemi kötü puan almanın bahanesi sadece okullar kapandı diye günde 8-9 saat telefona bakıp kötü yapınca pandemiyi suçlayan gelip buralarda hak arayan binlerce çocuk vardır eminim.

2021 zorluğuna bir şey demiyorum LGS yanlış zaten konuyu bilip bilmemek çeldirici sorularla değil düzgün sorularla olmalı bir çocuk bildiği hatta günlerce çalıştığı konularda sırf 2 şık arasında kaldı diye lise hayalleri elinden alınamaz LGS'ye hangi yılda giren birine sorarsan sor o sene en zorudur herkesin kendi problemleri ve nedenleri var.

Bu sene matematik 2021'den daha kolaydı, Türkçe daha zordu ve ortam-çalışma koşulları daha iyiydi. Ancak çalışmamışlar konusuna ben de katılmıyorum hatta gün geçtikçe sınava karşı olan ciddiyet artıyor. Bu da çalışan öğrenci artmasına yol açtı. Hatta bu bile sınav yüzdeliklerinin 2021'den daha kötü olmasına yol açar. 2021'in bir diğer dezavantajı ise ellerinde sınav için yeterli kaynak yoktu.(2018 sıkıntılı bir sınavdı, 2019 çok kolaydı, 2020 sadece 1.dönemdi) ancak 2025 öğrencileri 2022,2024 gibi iyi sınavaları gördü. Bence bu bile 2021'i daha zor yapar. Ancak o sınav günümüz koşullarında uygulansaydı muhtemelen 2021 yine daha zor olurdu çünkü ülkede matematik yapabilen kişi sayısı oldukça az. Ama kesinlikle 2025 LGS tayfanın hakkı yenilemez çünkü bu sınavda LGS tarihinin zor sınavları arsında ikincilik koltuğuna oturacak. 2025 tayfa gerçekten çalıştı.

2025 LGS genel olarak evet 2022-2023-2024 sınavlarından zordu. Demek ki sınava girenlerin %90 kadarı yeteri kadar çalışmamış. İllaki buna katılmayanlar olacaktır. O zaman bir de ben sorayım: 500 puan alan öğrenciler olacak. Onlar sizinle aynısını mı düşünüyor sizce? Yeteri kadar iyi çalışmamışsınız ve kendinizi avutmaya çalışıyorsunuz. 2021 LGS sınavı hem çok zordu hem de pandemi döne miydi? Öğrenciler okula gidemedi, denemeye giremedi, kaynak kitap bulamadı fakat tüm dönemden sorumlu tutuldular. Hem de zor bir sınavla. Şimdi, aynen arkadaşın dediği gibi, 90 olimpiyat sorusu bile sorsalar 500 puan alan öğrenciler çıkacak.

Ayrıca ben 500 alan arkadaşlarımla da konuştum onlar bile Türkçenin zor olduğunu ve gerçekten arada kaldıklarını söylediler.

Bu sene matematik 2021'den daha kolaydı, Türkçe daha zordu ve ortam-çalışma koşulları daha iyiydi. Ancak çalışmamışlar konusuna ben de katılmıyorum hatta gün geçtikçe sınava karşı olan ciddiyet artıyor. Bu da çalışan öğrenci artmasına yol açtı. Hatta bu bile sınav yüzdeliklerinin 2021'den daha kötü olmasına yol açar. 2021'in bir diğer dezavantajı ise ellerinde sınav için yeterli kaynak yoktu.(2018 sıkıntılı bir sınavdı, 2019 çok kolaydı, 2020 sadece 1.dönemdi) ancak 2025 öğrencileri 2022,2024 gibi iyi sınavaları gördü. Bence bu bile 2021'i daha zor yapar. Ancak o sınav günümüz koşullarında uygulansaydı muhtemelen 2021 yine daha zor olurdu çünkü ülkede matematik yapabilen kişi sayısı oldukça az. Ama kesinlikle 2025 LGS tayfanın hakkı yenilemez çünkü bu sınavda LGS tarihinin zor sınavları arsında ikincilik koltuğuna oturacak. 2025 tayfa gerçekten çalıştı. Ayrıca ben 500 alan arkadaşlarımla da konuştum onlar bile Türkçenin zor olduğunu ve gerçekten arada kaldıklarını söylediler.

Hocam söylediklerinizin yarısına katılıyorum. Evet 500 alan öğrenci birkaç soruda zorlanmış olabilir. Fakat genel olarak sınavı yapılabilir yorumlarlar. Aynı şekilde ben çalışmamışlar demiyorum, yeteri kadar iyi çalışmamışlar diyorum.

Ben sınav yapılamaz demedim zaten ben de iyi bir sonuç çıkardım. Sadece ben bu sene her sene nasılsa o kadar çalışıldı diyorum. Yani 2021'de bundan daha fazlada çalışılmadı demeye çalışıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı