LGS Hakkında Tavsiyeleriniz

Paragraf ve matematik sorusu çözmen yeterli. Din ve Sosyal Bilgiler dersi için test çözmenin bile gerekli olmadığını düşünüyorum. O tarz derslerden tekrar yapman yeterli. Ya soruda bilgi veriyorlar ya da vermiyorlar. Soruda bilgi verirseler çok rahat yaparsın zaten. Vermezseler tekrar ettiğin bilgiye dayanarak yapabilirsin.

Ben olsam Matematik ve Türkçe'ye odaklanırdım. Günde 300 soru çözüyorsan 160 Matematik, 80 Türkçe geri kalan derslere de 40 soru derdim. Çünkü arkadaşlarım da ve kendimde gördüğüm kadarıyla en büyük eksik Matematik. Diğer derslerden toplam 8-9 yanlışım varken Matematikten 1 yanlış 10 boşum vardı. O matematik sorularından 3-4 yanlışım olsaydı Denizli'deki en iyi liseye gidebilirdim muhtemelen.

Ek olarak stres yapmaman gerekli. Dünya'nın sonu değil sonuçta. Önümüzde uzun bir yol var. Bir kapı kapanır başkası açılır.
Denemelerde ilk 10'a giren arkadaşım stres yaptığı için düzgün bir liseye gidemedi.

Son olarak ise rehber öğretmenine git ve beraber çalışma çizelgesi oluşturun. Hangi derslerden eksiğin var ona göre o derse ağırlık ver. Düzenli olarak çalışmanın çok katkısı var.
Günlük olarak en az 20 dakika kitap oku. Dünya klasiklerine ve Türk klasiklerine göz atabilirsin.
 
Öncelikle 7.sınfım ve derslerim ortalama-iyi arasında. 5 ve 6. sınıftaki ortalamalarım 94.2 ve 95.5 idi. Genelde matematikte çok fazla dikkat hatası yapıyorum. Artık buna çok dikkat ediyorum. Değil LGS, öğrencilik hayatı boyunca matematiğin önemli olduğunu biliyorum. Bu yüzden LGS için matematikte önemli adımlar atmam gerekiyor, bunu birkaç aydır düşünüyorum. Bu sene matematiğim gerçekten de daha iyi.
LGS'ye hazırlık olarak şimdiden yapacağımın matematikten bolca yeni nesil soru çözüp Türkçeden de paragraf ve sözel mantık soruları çözmek olduğunu anladım. Şu anda sadece yedinci sınıfıma katkısı olacak gereksiz dersler yerine bunlar üzerine yoğunluk gösteriyorum. Özellikle sosyal medyada "LGS bana girdi size de girecek" gibi şeyler görüyorum, bu beni korkutuyor. Çevremde güzel liselere giden insanlar var ki sadece iki yanlış yapan birini bile tanıyorum, genelde şunu duydum, "6 ve 7'ı pek takmazdım, sınav zamanı çok çalıştım, falan lisedeyim. Sen de düzgün çalış, yaparsın, zor değil".
Ek olarak inkılap tarihi, Türkçede kelime anlamına yönelik sorular gibi benim lehime olan durumlar var.

Kısaca şu anki hazırlıklarım;
  • Yeni nesil ve mantık soruları çözmek soru çözmek.
  • Paragraf sorularında pratik olabilmek. (şu an bunda iyi gidiyorum)
  • Soru çözme süremi mümkün olduğunca azaltmak. (genelde deneme sınavlarında süre sıkıntısı çekiyorum)
Önerilerinizi ve deneyimlerini bekliyorum.
@FakirSincap @GerginGörünüşlüAdam
hocam lgs den kaç aldınız
 

Geri
Yukarı