LGS hedefi için nasıl çalışmak gerekir?

Daha fazla  
İyi sosyaller. LGS'deki hedefim İstanbul'da iyi bir okulda okumak. Ancak bu hedef beni harekete geçirecek motivasyonu sağlamıyor. Bir gün düzgün çalışsam bile ertesi gün çalışma isteği gelmiyor ve her şeyi erteliyorum. Nasil disiplinli bir şekilde hedefim için çalışabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Oturup çalışacaksın bahane yok hocam :/. Bol bol deneme çöz oturup çözemediğin sürece pek bir şey olamazsın. Motivasyon bekleme şimdi otur ve çalış.

Çok çalışmak değil önemli olan düzenli çalışmak ve anlamadığın soruyu hocaya sormak

Eğer disiplinli bir liseye giderseniz YKS'yi kazanmanız açısından çok daha iyi olacak. YKS'yi kazanmak demek iyi bir iş demek, iyi bir işte iyi bir hayat demek. Eğer kötü bir liseye giderseniz yine YKS'yi kazanabilirsiniz fakat çevreniz çok daha kötü olacak. O çevrede disiplin bulmak zor olacaktır haliyle. İleride keşke dememek için şimdi çalışmanız lazım.

Bu motivasyon ile alaklı ve senin bu rahatlık denilen şeyden kendin çıkmanla alakalı sana burada biri hadi kalk ders çalış demesiyle hiçbir şey başaramazsın. İlk olarak konfor alanından uzaklaşman lazım. Evde ders çalışamıyor musun git kütüphaneye çalış. Burdakiler sana sadece programda yardımcı olur sen bunu sorduğuna göre konfor alanından uzaklaşamayan birisin

Ankara Atatürk lisesinde hazırlık okuyorum. Bu sene 475 puan ile girdim. Açıkçası tek yapman gereken haftalık en az 2 deneme çözümü ve analizi. Tüm derslerden ders başına 2 kitap bitirmen yeterli. Daha çok yanlışlarına yönelmeni tavsiye ediyorum. Günlük 100-150 soru yeterlidir. Biraz da paragraf sorusu çözülmeli.

Elinden geldiğince kitap okumalısın LGS daha çok okuyup anlamaya dayalı. Yani Türkçe ve sosyal genelde okuyup anlamaya dayalıydı.

Hocam LGS'ye çalışıyorsunuz elinizden geleni yapın matematik konularını hızlıca bitirip deneme çözmüştüm ben ama unutmayın LGS çok kafaya takılacak bir sınav değil asıl olay lisede başlıyor fakat arkadaşların dedikleri doğru arkadaş çevresi çok önemli düzenli bir program yapıp çalışabilirsiniz ne kadar soru görürseniz sınavda o kadar iyi yaparsınız.

100-150 soru gerçekten yeter mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…