LGS İçin Çalışmak

12. sınıf öğrencisiyim. Sınıfta bir eleman var. Günde 5 saat çalışıyormuş. Sürekli soru çözüyor, derslerde tam sizin olduğunuz gibi. Ama gel gelelim dersin kapağını açmayan, derslerde sohbet eden, kaynatan ben deneme sınavında 450 civarı alırken bu arkadaş 220 civarı alıyor. Demek istediğim burada önemli olan çalıştığın süre değil. Verimli olarak çalıştığın süre. Verim almayı bıraktığınız zamandan sonrası tamamen boşa çabalıyorsunuz demektir. Ayrıca kendinize de vakit ayırın. Oyun oynamak zorunda değilsiniz. Dışarı çıkın, arkadaşlarınızla takılın. Sürekli ders çalışırsanız verim alamamaya başlarsınız. Tabi burda önemli olan başka birşey daha var, kapasite.

Çünkü o şekilde çalışan arkadaşlar tüm emeğim çöpe mi gidecek düşüncesiyle tüm yıl gördüğü şeyi heyecandan unutuveriyor, çalışmayanın o konuda bir tasası olmadığı için pek dert etmiyor ve bildiği kadarını yapıyor. Sınavlar zor çalışın çalışın, bakın geleceğiniz güzel olmaz sonra diye o kadar telaşlandırıyorlar ki...

1000 soru çözüyormuş, 365 almış!
Bak, bak sistem suçlu hep!
Gidersin yaprak test alırsın, 2000 bile çözersin.
2 ** 3 = 8 değil mi? Al sana bir soru.
Soru sayısı önemli değil, nitelikli/zor soru önemli kardeşim.
%0.5 aldım, gittiğim okulda günde 500 soru çözüp gelen de var 50 soru çözüp gelen de.
Herkesin eşit olduğu bir sınavda nasıl sistem hatalı olabiliyor?

3 üzeri 2 kaçtır gibi sorularla ben de çözerdim günde 1000 soru. 1000 soru çözmekle fen lisesi öğrencisi olunmuyor. Azıcık kazık çözseydin ama 200 soru çözseydin. Neyse, benim zamanımda TEOG vardı. Sonuçtan mutluyum. Herkesin hakkında hayırlısı.

Nerden Biliyorsun öyle sorular çözdüğümü? Nerden vardın bu yargıya? Ben yeri geldi en zorunu yeri geldi en kolayını çözdüm kolay olsun zor olsun her şekilde bunda bir emek var ve bunun karşılığını almam gerekirdi. Benim ne yaptığım hakkında bilgi sahibi olmadan kolay olan 1000 soruyu ben de çözerim gibi küçümseyici tavırlarla neden yaklaştığınızı anlamış değilim.

Puanın her şeyi açıklıyor. Kaliteli, üstelik 1000 soru çözseydin puanın bu olmazdı.

Ben de çözerim değil, çözdüm zevkine aldığım o tarz test kitaplarını bitirdim zaten.
Matematiği anlatayım.
Açtım şarkıyı fulledim sesi, ya Allah dedim başladım.
Zevk almayı bırakana kadar çözdüm. Bitirdiğimde 30 test olmuştu. 30 x 12 = 360
10 test de sabah çözmüştüm. 480 etti.
Eee, ben ne öğrendim?
Puanın her şeyi açıklıyor. Kaliteli, üstelik 1000 soru çözseydin puanın bu olmazdı.
Bu yıl puanlar çok kaydı, %10 civarı bir şeyde olmalı genel yüzdelikte. Yine gidebilmesi lazım Anadoluya.

Kardeşim benim sene sonunda çözmediğim yayın sayılıydı artık bunların hepsi de mi 2 ** 3 =8 idi ? Ben her şeyi doğru yaptım hiç yanlışım yok demiyorum ama sene ortasında hadi bakalım çocuklar yeni sınav sistemi baştan buna göre çalışın demeye başlamalarına kızıyorum.

Yapıcak bir şey yok, adil şekilde sınava girildi.
Ha TEOG, ha LGS değişen tek şey isim.
Daha fazla tartışmaya gerek yok, senin kendi savunman benim kendi savunmam var.
Konu sahibine söylüyorum zor soru çöz.

Arkadaşlar şuan ki tartışma kapansın diye yazıyorum. Sınav geldi geçti bu tartışmaların bir manası yok artık. Boşuna tartışmayın burada. Neyse ana konuya gelecek olursak genel olarak hocalar bize hep en zor kaynakları çözdürdüler en kötüsüne hazırlıklı olun dediler öyle de oldu. Kendim hiç soru çözmememe rağmen hocaların çözdürdüğü o zor sorular sayesinde 393 puan aldım. Yanımda oturan arkadaşım ise sadece son 2 hafta çalıştı ve 460 puan aldı. LGS'ye giren arkadaşlara tavsiyem hep zor kaynaklar çözün en kötüsünde hazırlıklı olun. Kolay çıkarsa zaten yaparsın, zor çıkarsa bence daha şanslı olursun çünkü sen en kötüsünde hazırlandın fakat birçok kişi öyle yapmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…