LGS için günde kaç soru çözülmeli?

Hocam günlük başlar 200’den başlayarak sene sonu bile en fazla 350 soru çözdüm. 100’e yakın kaynak bitirdim neredeyse tüm kaynakları gördüm. Çok kaynak görmek için öyle günde 500-1000 soru gerekmiyor.
Ben 500 demiyorum zaten günlük soru sayısı 250'nin altında olmasın ve günde max 400-500 civarı olursa çok güzel bir lise kazanılabilir.
 
Önemli olan sorunun kalitesidir, soru sayısının fazlalığı değil.

Yeni nesil soru çözmeye çalış, gereksiz sorular çözüp soru sayını fazlalaştırmaya çalışma. Günlük 150-200 soru çözebilirsin. Bizim sınıfta günlük 500 soru çözen insanlar vardı; ne zaman, nasıl çözdüklerini anlamıyorudum. Günlük 500 çok fazla arkadaşlar. Her soruya 1 dk ayırsanız bile kesintisiz 8 saat yapıyor. Kim gerçekten konsantre olup bu soruları çözebilir? Demekki kaliteli soru çözmüyor.
Sana tavsiyem, yeni nesil sorular ve bol bol deneme çöz.
 
Yapabildiğin sorulara her gün vakit harcama, yapamadığın sorular/konular üzerine yoğunlaş kendini çok kasma. Geçen sene dediklerimi yaptım ve güzel bir liseye gittim. :)
 
Günde 100'ün altına düşme. Bu kişiden kişiye değişir, ben hiç test çözmezdim ama 430 puan aldım.
Haftada en az 2 deneme hedefin yüksekse. Yeni nesil soruların mantığını anlamaya çalış.
 
Şimdi çalışmaya başlayacaksan günde 1000 soru. Ama önceden temelin varsa şimdiye kadar ders çalışıp soru çözdüysen 500 altına düşme.

Edit: Gülen arkadaşlar çok ders çalışmış herhalde. Ben 8.sınıftayken bazıları dershane bittiği halde eve gitmiyorlardı. 1000 soru çözdüklerini söylüyorlardı. Ben o kadar çözmedim çünkü tembel bir insandım. Şimdi mahalle lisesine giriyorum.

Hocam ben saat sekizde eve dönüyorum saatlerim şu şekilde 8.30 14.50 arası okul
17.00 20.00 arası dershane dershanedeki hocalarımız günlük 200 ideal diyor ama ben az olduğunu düşünüyorum bir de sizlere danışmak istedim sonuçta burada LGS sınavına girmiş abilerim ablalarım var bir de size danışırsam daha yararına olur diye düşündüm.
 

Geri
Yukarı