LGS korkusu nasıl azaltılır?

Peki şimdiden çalışmalımıyım yoksa 8in hemen başında çalışsamda olur mu? Bilgisayarımı uzun süre kullanamadımda bu taşınma sürecinde...
Lise acayip önemli değil, üniversite bile değerini yitiriyor. Bu kadar kasma, hayatını yaşa. Günde 3 saat ders çalışsan yeter ve bir daha bu yaşlara dönemeyeceksin.

Peki şimdiden çalışmalı mıyım yoksa 8'in hemen başında çalışsamda olur mu? Bilgisayarımı uzun süre kullanamadımda bu taşınma sürecinde...

Şu an çalışmanın tek avantajı sana sevmediğin ders varsa konu tekrarı yapmadan direk soru çözebilecek olman. Matematiğin kötüyse ilk döneme çalış okul açılınca soru çözersin. İlla tavsiye istersen bu arada sana önerim kitap oku LGS hayatının küçük bir kısmına etki edecek ama kitap okumak hem LGS de işine yarar hem de genel hayatında.

Peki şimdiden çalışmalı mıyım yoksa 8'in hemen başında çalışsamda olur mu? Bilgisayarımı uzun süre kullanamadımda bu taşınma sürecinde...

Çok kasmadan her gün 1 saat 1 dersin ilk konularına bak. Bilgisayara bakmasanda olur emin ol. Zaten lise 1-2'de bol bol bakacaksın. İyi bir okul eğitimden çok ortamı etkiler, sigara içen, kolu jiletli çocuklarla aynı okulda okumak yerine 1 sene sabret ve düzenli çalış. Özel okula giderim dersen lisede özel okulda sigara içen tiplerle dolu.
Dediğim gibi ilk konulara bir göz at, sonrasında düzenli çalışıp test çözerek netlerini 80 üstü tutmanın yoluna bak. Rehber hocan iyiyse ona da danışmak güzel olur.

Hayatın sonu değil istersen kötü yap canın sağ olsun. Zaten ortalamam yüksek diyorsun 8'in ortalamasını da yüksek tut en kötü OBP ile alan bir liseye girer keyfine bakarsın. LGS boyunca sadece 1 tane eski nesil fen kaynağı bitirip başka hiç ders çalışmadan girip 420 civarı bir puan yapmıştım LGS düşündüğün kadar zor olmuyor genelde. Tabii bu dediklerim evde yat, ders çalışma boş ver LGS'yi demek anlamına gelmiyor. Yüksek puanlı bir liseye gidersen daha rahat bir eğitim alabilirsin öyle dersi baltalamaya çalışanlar pek olmaz. Dersi derste dinle anlamaya çalış konu tekrarı yap günde 2-2,5 saat falan çalışsan kafi. Ara sıra kitap okursan hem genel hayatına hem de LGS'ye katkısı olacaktır.

Geçen sene çok üşengeçtim yani paragraf çözen birisi değilim uzun metin gördüğümde hep başım ağrır çözmek istemem, yüksek ihtimalle paragraf ve matematik yeni nesil soruları çözmeye başlarım.

Peki, bu ay içinde 8 için çalışmam gereken bir konu var mı önemli böyle.

Son düzenleme:
Geçen sene çok üşengeçtim yani paragraf çözen birisi değilim uzun metin gördüğümde hep başım ağrır çözmek istemem, yüksek ihtimalle paragraf ve matematik yeni nesil soruları çözmeye başlarım.

Stres, korku yönetimi en önemli nokta. Son zamanlara doğru stresin artabilir fakat artmasın rahatlamaya bak. Stres yaptıktan sonra günde 10 saat çalışsan da bir faydası olmaz. Rahat kafayla girersen sınava tabii rahat olmakla boş vermişlik arasındaki çizgiyi kaçırmamak lazım. Onun dışında evet dediğin gibi paragraf çöz, kitap oku, matematik yeni nesil sorular çöz. Fen derslerinde konu tekrarı yap ara sıra sorular çöz, gerisi hallolur zaten.

Kardeşim, liseye geçince LGS'nin ne kadar boş bir sınav oldugunu anlayacaksın. Çok takma, şimdi telefonu PC'yi kaldırmana falan hiç gerek yok. Okul açılana kadar oyna keyfine bak, biraz paragraf çöz. Sonra da günlük bir soru sınırın olsun günlük o kadar soru çöz en azından masa başına otur. Bazı enayiler gibi günde 400 soru falan degil. Sıkmayacak kadar. Mesela şu an çalışmaya başlasam 50 soruyla açardım 10'ar 20'şer arttırırdım. Yapamamaktan korkma. Hayatın sonu degil.

Merhaba, bu sene 8'e geçeceğim ve hiç çalışmadım (evden eve taşınma oldu). Ailem beni özel okulda okuttu ve tüm sene ortalamalarım 90 üstü. Ders çalışma alışkanlığım yok ve kitap okumaktan nefret ediyorum. 8'de bilgisayarımı ve telefonumu kaldırıp senenin başından çalışıp iyi bir puan alır mıyım?
Bilgisayar ve telefonu kaldırmak değil de hafta sonları kendinizi 30 dakika-1 saat arası sınırlarsanız eğer bu daha iyi olur. Kitap okurken ben hangi türlere ilgi duyuyorum diye bir düşünün. Ders çalışma programı yapıp buna uyarsanız ders çalışma alışkanlığınız yerine oturacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı