LGS matematik nasıl çözülür?

lasteu17

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. LGS matematikte nasıl çalışacağımı daha doğrusu matematiğe nasıl çalışacağımı bilmiyorum. Sözelim çok iyi fakat sayısal cok iyi değil. Denemede fende 11 matematikte 6-7 doğru yapıyorum. Kazanım sorularını yapabiliyorum az çok ama yeni nesil de çok az yapabiliyorum.

Her kaynaktan soru çöz illa satın alman şart değil internettende bakabilirsin. Ne kadar çok kaynaktan soru çözersen çoğu soru tipini öğrenmiş olursun. Zaten her konuda belli başlı soru tipleri var. Yapamazsanda üzülme öğretmenlerine sor veya video çözümüne bak. Okulda dinle dersi eve gelince yine konu anlatımı izle sonra da kademe kademe soruları çöz. Lgs matematik 2022den beri çok kolay zaten rahatlıkla çözersin dediklerimi yaparsan.

Matematik sabır işi. Ben geçen sene çok korkuyordum matematikte yanlış yapmaktan. Yapman gereken bol bol soru çözmek. Yapamayınca bırakma çünkü çok normal ama çözümünü anlamazsan zaten yine bir şey değişmeyecek. Kaliteli yayınlardan çöz Sinan kuzucu nartest gibi yayınlar sınava çok benzer yayınlar öneririm kesinlikle. Ben son iki ay kala adam gibi matematik çalışıp 15 net yapmıştım şuan pişmanım maalesef daha iyisini yapabilirdim. Ama en önemlisi böyle bir sınav için kendini çok hırpalama ve kendine vakit ayır çünkü sınavdan çıktığın zaman o kadar zor olmadığını anlayacaksın

Yeni nesil dediğimiz sorular günlük hayat + kazanım soruları denenebilir. 8. sınıfların korkulu rüyası olsa da öyle çok korkulacak bir şey değil. Sakin kafayla okuyun soruyu ve istenileni anlayıp çözün. Ders çalışmanın da formülü hiç değişmez genelde. Dersi deste dinleyip evde test çözmekten geçer bu iş. Çalışmadıktan sonra yapamamanız çok normal. Fende zaten bilgi soruyorlardı diye hatırlıyorum. Konu eksiğiniz varsa normal yapamamanız. Matematikte ise konular çok basit zaten. Ne kadar çok soru çözerseniz o kadar iyi.

Açıkçası matematik sabır isteyen bir ders, bu yüzden netlerin hızlıca yükselmeyebilir ama aşağıdaki adımları uygularsan matematiğinin gelişeceğine emin olabilirsin.
  1. Kazanımlara Çalış
    • Kazanımları tam olarak kavramadan yeni nesil sorulara başlarsan büyük ihtimalle soruları çözmekte zorlanacaksın ve bu durum seni matematikten soğutabilir.
  2. Kazanım Problemleri Çöz
    • Bu kısmı geçiş aşaması gibi düşünebilirsin, yeni nesil sorulara geçmeden bu tarz problemlerle kazanım bilgini geliştirebilirsin.
  3. Yeni Nesil Çözmeye Başla
    • Zor olmayan kaynaklardan başla ve yeni nesil sorulara yavaş yavaş giriş yap, yeni nesil sorulara alıştıkça daha zor kaynaklara geçebilirsin
Unutma, matematik sabır işidir. Emek verirsen mutlaka karşılığını verir. Bu konuyu detaylı olarak LGS Matematik Nasıl Çalışılır? yazımda ele aldım, bu kaynak yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…