LGS öğrencisi kaç saat çalışmalı?

DODO91

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 11. Gen, MX350, 8/256.
Meslek
Öğrenci.
8. sınıf oldum ve herkes başka bir şeyler söylüyor, genelde derslerim iyidir ve çok çalışırım. Ama hocalarım her desten en az 8 kaynak bitirmeniz falan lazım diyor ve bu göz korkutuyor. Ne yapmalı?

8. sınıf oldum ve herkes başka bir şeyler söylüyor, genelde derslerim iyidir ve çok çalışırım. Ama hocalarım her desten en az 8 kaynak bitirmeniz falan lazım diyor ve bu göz korkutuyor. Ne yapmalı?

Her gün düzenli 3-4 saat calis yeter.

Dersleri gözünde büyütme, lisede bunlar ne kolaymış diyeceksin. Zaten düzenli 3 4 saat çalışırsan 8 den fazla kaynak bitirirsin. Teneffüslerini konu tekrarına ve soru çözümüne ayırmayı dene.

Her gün kaç saat çalışılmalı kişiden kişiye göre çok değişkenlik gösteren bir soru.

Kimisi vardır günde 1 saat çalışması yeterlidir.
Kimisi vardır günde 5 saat çalışması anca yeterli gelir.

Önemli olan ne kadar çok çalıştığın değil, çalıştığın süre zarfınca ne kadar verim alabildiğindir. Bu yüzden de denemelerden ne kadar net yapıyorsun, hedefin için ne kadar net yapman gerek. Denemelerde yapamadığın konular nedir yapabildiğin konular nedir? Bunlara bakmalısın.

Yapabildiğin konularda daha az çalışırken, yapamadığın konularda daha çok çalışmalısın. Bu çok çalışmakta tamamen sana bağlı.

8 kaynak ne be hocam kim demişse kafadan sallamış bence. Önemli olan bir kaynağı ne kadar sömürdüğündür. Tek bir kaynağı sömürmek bile yüksek bir puan için yeterli olabiliyor. Kaynağı sömürmek zor bir şey ama 8 kaynak abartıdır. Max 2 en kötü 3'ün yeteceğini düşünüyorum. Tabii ben 2021 de LGS'ye girdim bu zamana kadar pek bir şey değiştiğini sanmıyorum hiç çalışmamıştım o zaman. Bu sene YKS'de tecrübe ettim hepsini.

Şunu da unutmayın LGS'de veya YKS'de kötü puan almanız hayatınızın berbat olduğunu hiçbir şey başaramayacığınızı göstermez. Sadece önemli kırılım noktaları oluyor. Hayatınızın devam ettiğini ve önünüze bakmanız gerektiğini unutmayın. Hiçbir şekilde stres yapma. Günlük soru sayısı veren hocalarına da tamam de geç. Önemli olan kaç saat çalıştığın ve aldığın verim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı