LGS puanı çok düşük

Evet adres değiştirip gidebilir ama adres değiştirmeden kafasına göre olamaz.

Adres değiştirip mi? Mantıksız. Oturduğu adresten başka ilçedeki OBP'li liseye gidebiliyorsun. Mesela Üsküdar'da oturan birisi OBP ile kontenjanı tutturabilirse kadıköydeki OBP'li liseyi bile tutturabilir. Kontenjan varsa kafasına göre yapabilir. Adres değiştirmesine gerek yok.

Adres değiştirip mi? Mantıksız. Oturduğu adresten başka ilçedeki OBP'li liseye gidebiliyorsun. Mesela üsküdar'da oturan birisi OBP ile kontenjanı tutturabilirse kadıköydeki OBP'li liseyi bile tutturabilir. Kontenjan varsa kafasına göre yapabilir. Adres değiştirmesine gerek yok.

İlçe oluyor ama arkadaş şehri kastetti bence. Konu çok dağılır anlatmasam daha iyi bence. Kesinlikle bir akraba şart ama o şehirde onu belirtiyim. İkametgâh adresini değiştiriyorsun akraba üzerine sonra kazanınca liseyi tekrar eskiye çeviriyorsun. Bir müdürlükten değişiyor oda unuttum adını ama kısa bir işlem. Nüfus müdürlüğü olabilir. Belirttiğiniz adrese kontrol gelebiliyor ama o adres akrabayaysa problem değil. Söylerseniz sizin burada yaşadığınızı söyleyip, gönderebilir sonra da zaten ikametgahı evinize alıyorsunuz.

Son düzenleme:
Gerçekten mi? Çalışmadığını nerden biliyorsun? Ben çalıştım tüm yılımı harcadım yine de olmadı. Bu sınav çalışmayla kazanılmıyor sadece zeki olman yetiyor.
Çalışmayla kazanılmıyor mu ? İşte buna gülünür..
Yanlış bir bakış açısı. Kuzenim dönem boyu test üzerine test çözdü. Kendisi zaten özel okulda olduğu için eğitimi de kaliteliydi. Denemelerde gayet iyi sonuçlar alıyordu, gerek okulda gerek okul dışı. Ona rağmen sınavda aldığı sonuç beklentilerin altındaydı. Bunun tonlarca sebebi var, yalnızca ders çalışmamaya bağlayamazsın.
Tabii ki bağlayamam. Eğitim sistemi biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı