LGS puanımı nasıl arttırabilirim?

Devlet Liseleri bozulmadı. Siz kötüsüne gitmişsiniz. Çoğu ilde başarılı özel okul neredeyse yok zaten. En kötü ihtimalle çok düşük alırsa özel liseye gitmesini öneriyorum.
Allah bilir ama o kadar düşük alacağımı düşünmüyorum inşallah
186 gibi bir şey aldım Anadolu'ya gittim 1 dönem kekolarla okudum sonra bıraktım dayanamadım şu an özelde okuyorum okulda puan şişirme yok ailem zaten müdürlerle konuştu bu konuyu önceki yıl 30 olan ortalama bu yıl 80 oldu kendimde gayret ettim özele gitme şansın varsa kessinlikle gitmeni öneririm devlet liseleri çok bozuldu.

Denemelerde kaç alıyordun?
 
Devlet liseleri bozulmadı. Siz kötüsüne gitmişsiniz? Çoğu ilde başarılı özel okul neredeyse yok zaten. En kötü ihtimalle çok düşük alırsa özel liseye gitmesini öneriyorum.

Devlette ögrenciler sorunlu genelde düzgün kişiler nadir oluyor.
 
Devlette ögrenciler sorunlu genelde düzgün kişiler nadir oluyor.

Dediğim gibi devlet okullarında belli bir seviyeden sonra iyi öğrenciler barınıyor. Ayrıca şöyle düşün. Çocuk nasıl olsa ailemin parası var beni özel okula gönderir diye hiçbir şey umrunda olmuyor. Sonra da özel okul saçma salak çocuklardan kaynıyor. Asıl özel okullarda düzgün öğrenci bulmak zor. İstisnalar hariç tabii ki.
 
Bende bu sene sınava gireceğim "Türkiye'nin en zor denemeleri" olarak gösterilen denemelerde 430-450 arası alıyorum ben 2.dönem fazlasıyla çalışmaya başladım ilk dönem okuldan sonra bütün gün dizi izlediğimi bilirim normal denemelerim 430-480 arası geliyor bence şu son 14 gün iyi çalış telefonu bir kenara bırak ve otur soru çöz ondan sonra sınavda da heyecan yapmaz isen istediğin liseye girebilirsin.
 
Öncelikle önemli olan bu sonuçları hangi denemede aldığın. Bazı denemeler vardır çok kolay olduklarından 500 bile yaparsın bazı denemeler vardır çok zor olduklarından 400'ü geçemezsin. Önemli olan senin hangisinden bu sonucu aldığın. LGS örneklerinde full yaptığını söylemişsin. Buradan yola çıkarsak bir temelin olduğu ortada. Sınavdan 4 gün öncesine kadar deneme çözüp eksik olduğun konulara fazla zorlamadan göz atarsan puanını biraz daha yukarı çekmen mümkün gibi. Son olarak sınavdan en geç 2 gün önce çalışmayı ve soru çözmeyi bırakmanı tavsiye ederim. O stresle her soru yapamadığında konu tamamlamaya çalışıp bildiklerini de karıştırman muhtemel. Şimdiden başarılar :)
 
Öncelikle önemli olan bu sonuçları hangi denemede aldığın. Bazı denemeler vardır çok kolay olduklarından 500 bile yaparsın bazı denemeler vardır çok zor olduklarından 400'ü geçemezsin. Önemli olan senin hangisinden bu sonucu aldığın. LGS örneklerinde Full yaptığını söylemişsin. Buradan yola çıkarsak bir temelin olduğu ortada. Sınavdan 4 gün öncesine kadar deneme çözüp eksik olduğun konulara fazla zorlamadan göz atarsan puanını biraz daha yukarı çekmen mümkün gibi. Son olarak sınavdan en geç 2 gün önce çalışmayı ve soru çözmeyi bırakmanı tavsiye ederim. O stresle her soru yapamadığında konu tamamlamaya çalışıp bildiklerini de karıştırman muhtemel. Şimdiden başarılar :)

Çok teşekkür ederim yardımci olduğunuz için kendimi daha çok örnek sorulara vereceğim çünkü örnek sorular sinavdaki sorulara benzeyecek kendimi matematiğe verdiğim için bunlar başıma geldi bir ara Matematik'ten başka hiçbir derse bakmıyordum matematiği sevdiğimden olabilir ama artık genelleme olarak çözeceğim 🙂
 

Yeni konular

Geri
Yukarı