LGS sınavına girilmezse ne olur?

egemen23131

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar sınava az kaldı. Ben kendıme cok guvenmıyor butun dönem yattım OBP puanı ıle bir liseye gıtmek ıstıyorum. Şu an OBP puanım 93 OBP puanı ıle bir liseye gitmek için illakil LGS sınavına girmem mi gerekiyor? Bir sorum daha olacak OBP puanu ile gidilen liseler iyi mi kötü mü sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar sınava az kaldı. Ben kendıme cok guvenmıyor butun dönem yattım OBP puanı ıle bir liseye gıtmek ıstıyorum. Şu an OBP puanım 93 OBP puanı ıle bir liseye gitmek için illakil LGS sınavına girmem mi gerekiyor? Bir sorum daha olacak OBP puanu ile gidilen liseler iyi mi kötü mü sizce ne yapmalıyım?
Gir 93 fena değil, çok da çevre liselerine düşme. İyi bir lise iyi bir üniversite kapısını açmak için daha iyidir.

Benim de 89'du 2022 yılında. Sınava bende girmek istemedim ama ailemin isteği üzerine girdim ve 308 puan yaptım. Bende senin gibi 1 yıl yatmıştım çok takmadım OBP puanım iyi diye.

93 OBP güzel. Sana önerim;
Evinin yanında, ulaşımı kolay bir lise varsa oranın kaç OBP veya kaç LGS puanı istediğine bak. Eğer OBP ile alıyorsa ve 93 OBP de yetiyorsa boşver girme sınava. Yetmiyorsa sınava gir o liseyi hedefle.
Şuanki okulum evimden 1 saat uzakta. Her sabah 5.10'da kalkmaktan çok yoruluyorum.

Bence girmelisin en azından kendini denemiş olursun. Girmezsen bir şey olmaz ama nitelikli liselere gidemezsin. OBP puanı ile gideceğin güzel liseler olabilir tabii ki ama LGS sınavı ile gideceğin liseler kadar nitelikli ve iyi eğitim veremezler.

Bence girmelisin en azından kendini denemiş olursun. Girmezsen bir şey olmaz ama nitelikli liselere gidemezsin. OBP puanı ile gideceğin güzel liseler olabilir tabii ki ama LGS sınavı ile gideceğin liseler kadar nitelikli ve iyi eğitim veremezler.

Hocam ailem benden umutllu peki şimdi calışmaya başlasam 370 ustu gelir mi 25 LGS kolay olacak diyenler var.

LGS'ye kayıt yaptınız mı?

Hocam ailem benden umutllu peki şimdi calışmaya başlasam 370 ustu gelir mi 25 LGS kolay olacak diyenler var.

Şu an kaç puan alıyorsunuz ona bağlı. 350 alıyorsanız zorlar biraz da şans gerek tabii.

LGS'ye kayıt yaptınız mı?

Şu an kaç puan alıyorsunuz ona bağlı. 350 alıyorsanız zorlar biraz da şans gerek tabii.

Evet yaptım bazen 340 bazen 320 en dusuk 290 aldım onda da hastaydım daha hiçbir kitap Yuzu açmadım sadece dershane zoruyla bir tane paragraf bitirdim feni biliyorum matematikten ilk 3 üniteyi biliyorum İngilizce genellikle fulll turkce kotu gelliyor inkilapla dinde 8 dogru falan oluyor dershaneye yazılıyım ama genellikle dershaneye gitmiyorum.

Hayır girmene gerek yok. İlçende bulunan OBP ile alan bir okula gidip kayıt olman gerek. Başka bir şey yapmana gerek yok. Ama bence gir bir dene kendini en azından o stresi deneyimlersin YKS de de öyle olacak çünkü. Ayrıca 93 OBP ile neden LGS'ye girmiyorsun onu anlamadım. Ben OBP ile bir liseye gidiyorum benim de OBP 91 civarında idi ama ailevi ve sağlıksal meselelerden dolayı gidemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı