Çözüldü LGS sınavına hazırlanan biri ders çalışma isteğini nasıl kazanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kozmoneustee

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
1.914
Makaleler
1
Çözümler
7
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
LGS sınavına hazırlanıyorum. Genel olarak ders çalışma isteği yerlerde olan biriyim. Çalışma isteğini kazanmak istiyorum fakat yapamıyorum olmuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ders çalışma isteği diye bir şey yok.

Kitabın başına geçersin, biraz çalışırsın gerisi kendiliğinden gelir.
Müzikle çalışmayı dene veya Zoom üzerinden arkadaşlarınla çalış. Birbirinizin çalıştığını görünce motive olursun. Ders çalışma vlogları izle. Yine gelmiyorsa otur kendini çalışmaya zorla. 5 dakika çalışınca kalkmak istemiyorsun zaten.
 
Maalesef öyle bir şey yok. Ders yaparken sevdiğin şeyleri bulmayı deneyebilirsin ama. Mesela ben müziksiz çalışamıyorum ya da bir şey içmeden. :)
 
Bak, her zaman kötü ihtimalleri düşün. Kazanamazsan ne olur? 9. sınıfta veya genel olarak pişmanlık duyarsın. Ailen canından mı kıymetli falan der ama emin ol 1-2 ay sonra sürekli çalışmadın der sınavı başına kakar. Kazanırsan ne olur? Yaptığın hiçbir şeye ailen karışmaz emin ol. Her şeyde sana kıyak geçilir. Hocaların gözüne girersin. Ayrıca sana söylüyorum kitap oku. Ders çalışma isteğin yoksa bile en azından kitap oku. Kitap okursan farkında olmadan anlama becerin gelişir. Zaten sınavda sorular hep anlama temelli.
 

Geri
Yukarı