LGS Sonuçları Açıklandı!

Öncelikle günaydın, umarım herkes istediği sonuçlarla güne mutlu bir başlangıç yapmıştır.

Kendim için konuşmak gerekirse, Türkçeyi zor yaptı o mahmut denilen adam. Şimdi sürünüyoruz. Puan fena değil ama yüzdelik dilim feci. İstediğim liselerden birine yerleşemeyeceğim.

469 - %1, 10.

%1 yapmışsın. Ben o dilime girsem 40 gün bayram yaparım.
 
410 - %8.16. Dikkatsizliğimin sonucu, soruları daha dikkatli okuyup, doğruyu işaretliyip sonra silip yanlışı işaretleme saçmalığı vb. olmasaydı 475 gibi bir puanım olacaktı. Sağlık olsun, hayırlısı.

Ben de hiç çalışmadım ve puanım 447. çalışmadım diyerek kendinizi avutmayın arkadaşlar.

Full YN soru çözenler özellikle matematikte tersköşe oldu. Beklemedik yani daha kolay geleceğni.
 
@aykut_uçyiyenoğlu Hocam sanki 400-430 arası yığılma var gibi. Ben 425 yaptım %5, 91 ile. Bir arkadaşım 422 yapmış %6, 54 ile. Keza siz %8, 16 ile 410 yapmışsınız. Puan olarak aradaki fark hiçbir şey ama sıralama olarak çok fark var.

Yani 2 tane soruyu çöp etmeseydim, %5 bile olurdu.
 
@aykut_uçyiyenoğlu hocam sanki 400-430 arası yığılma var gibi. Ben 425 yaptım %5, 91 ile. Bir arkadaşım 422 yapmış %6, 54 ile. Keza siz %8, 16 ile 410 yapmışsınız. Puan olarak aradaki fark hiçbir şey ama sıralama olarak çok fark var.

Evet bazı noktalarda yığılmalar var: 400-430, 450-465 gibi. Bu çok kötü oldu benim için, yüzde 1 civarı beklerken 2.09 geldi. Hafif hayal kırıklığı yaşadım. Buradaki fen lisesi 1.31 ile alıyor. Girebileceğimi sanmıyorum onun yerine İzmir bornova Anadolu lisesi var 1.89'a kadar almış geçen sene umarım girebilirim. Herkese hayatında başarılar.
 
Kardeşlerim lgsyi bu kadar kafanıza takmayın ilk mağdurlardan olarak,250 puan yapmıştım ve bu sene üniversite sınavına girdim asıl hayatınızı belirleyen lgs değil yks,ailenize durumu adam gibi açıklayıp lisede derslerinize asılın.
 
lgs.png

Yüzdelik dilim kötü gibi :(
 
LGS önemli değil liselerin çoğundaki eğitim kalitesi aynı, (ilk 5'deki liseler dışında) ama size şunu söyleyebilirim, gidecekseniz puanı yüksek olana gidin boş adamlardan kurtuluyorsunuz, yine birkaç tane oluyor ama cidden yanınızdaki sınıf arkadaşlarınızın kalitesini hissediyorsunuz.
 
Öncelikle günaydın, umarım herkes istediği sonuçlarla güne mutlu bir başlangıç yapmıştır.


Kendim için konuşmak gerekirse, Türkçeyi zor yaptı o Mahmut denilen adam. Şimdi sürünüyoruz. Puan fena değil ama yüzdelik dilim feci. İstediğim liselerden birine yerleşemeyeceğim..

469 - %1,10
Demek ki hedefini çok yüksek tutmuşsun %1,10 yapmışsın daha ne olsun? Sayısal bir okul istiyorsan Yaşar Acar Fen Lisesi öneririm.

Hocam Şehit ilhan varank vardı aklımda 2.2 . Benle aynı neti yapıp nasıl yüzde 1 fark atıyor şaşırıyorum. Yüzde 1 fark biraz fazla değil mi sizce de?

Siz nereyi önerirsiniz?
@@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE
Kanka Türkçe, Matematik ve Fenin kat sayısı daha fazla niye bu kadar şaşırdın ki? Sen 5 yanlış ingilizce yapmışsındır o 5 yanlış matematik yapmıştır, şöyle söyleyeyim 5 matematik yanlışının puanıyla 5 Türkçe yanlışın puanı bile çok farklı oluyor.

MEB okulların yüzdelik dilimlerini açıkladı diye bir haber gördüm bilginiz olsun.
Yüzdelik dilim açıklanan bir şey değil ki? Öğrenciler tercih yaptıktan sonra ortaya çıkan bir sayı. Bu senenin taban puanları tercihler bitince ortaya çıkacak mesela.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı